ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MeteYlbk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Temmuz 2014 15:14
Son Ziyaret:
14 Haziran 2015 00:40
Toplam Mesaj:
23 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mete Yalabık
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kirklareli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mete Yalabık

Lüleburgaz / Kırklareli

SON 10 MESAJI

200 Litre İç Filtre Tavsiye
Conqueror__ verdiğiniz linki inceledim gayet güzel fakat benim sıkıntım akvaryum dibindeki dışkıları da temizleyebilmesi. Beni en çok dipte kalan dışkılar rahatsız ediyor.

Çoğu akvaryumda borular 2 farklı tarafta duruyor ben 2 boruyu da aynı yere koydum. Sonuçta sirkülasyon olunca pislik suyu basan yere tekrar gelecek. Dış filtremin emiş borusu pislik emmeyi pek istemiyor. Bu yüzden iç filtre almayı tercih ettim.

Bir arkadaşın yaptığı tepe sump sistemini gördüm, oldukça güzel temizlediğini söylemiş. Sorunuma çözüm gibi geldi fakat tepe sump ın dipteki pisliği motora iteceğini sanmıyorum.

200 Litre İç Filtre Tavsiye
Peki birşey sorucam. Temizleme sırasında geri çöp bırakıyor mu ?
200 Litre İç Filtre Tavsiye
Conqueror__ Dış filtre ucuna bir aparat yapın demişsiniz. Aparattan kastınız iç filtre motoru gibi birşey bağlamak mı ?
200 Litre İç Filtre Tavsiye
İyi akşamlar arkadaşlar 200 lt. 9 sarı prensesi olan bir akvaryumum var. Dış filtre olarak JEBO 838 kullanıyorum. Dış filtremin, gözlemlediğim kadarıyla fazla bir çekiş gücü yok ve zaten genelde dış filtreler biyolojik temizlik için kullanıldığı için akvaryumuma iç filtre almaya karar verdim. Unistar 300-2L iç filtre almayı düşünüyorum. Fakat merak ettiğim şeyler var.

* 100x40x50h akvaryumda debisi ne olur ?
* Dipte pislik bırakmasını istemiyorum temizliği nasıldır ?
* Temizlemek için çıkarırken pisliğini suya bırakır mı ?

Bu model ve üst modelleri hakkında bilgisi olan, maddi durumum çok iyi değil fakat bu model dışında başka bir marka iç filtre tavsiye edebilecek var mı ?

Dalga motoru kullanımı
Cevabınız için teşekkürler o halde DIY bölümünden kendime bir dip çekim aparatı bakayım.
Dalga motoru kullanımı
Tam anlamıyla verim alamayacağımı biliyorum birazcık da olsa yardımı olmaz mı bana ? 0-1mm mercan kırığı kullanıyorum eğer tabana yakın koyarsam o kısımda kesinlikle kum kalmayacak hiç
Dalga motoru kullanımı
Arkadaşlar merhabalar dış filtremin çıkış gücü dipteki pislikleri çekiş borusuna itmeye yetmiyor. O yüzden akvaryumda bir kafa motoru kullanarak suda dalga yaratmayı düşünüyorum. Kafa motorunu çekiş borusunun olduğu kısma mı koymalıyım yoksa dış filtrenin suyu akvaryuma bastığı kısma mı koymalıyım. Ben iç filtre çalışma mantığını düşünerek dış filtre çekiş borusunun olduğu tarafa koymayı düşünüyorum su dairesel dönüp tekrar filtre ulaşmak isteyecektir o sırada dış filtrenin çekiş borusuna takılacaktır diye düşünüyorum. Fakat kafama takılan soru şu eğer böyle yaparsam dış filtreden gelen temiz su kafa motorunun dalgasıyla karşılaşacak böyle bir durumda suda girdap oluşur mu? Kullanacağım kafa motoru 850 lt/h
200 lt balık tavsiyesi
O halde ben 1e-7d Sarı prenses koloni kurayım bu işe yeni atılan birisiyim bir süre tecrübe edinmem daha iyi olabilir diye düşünüyorum ilerleyen zamanlarda akvaryumu büyüteceğim zaten. Cevabınız için çok teşekkür ederim tekrar :)
200 lt balık tavsiyesi
Cevabınız için teşekkür ederim Furkan Bey. Peki tam olarak hangisini tavsiye ediyorsunuz, 1e-3d sp + 1e-3d yunus mu ?Ebubekir ATAR2014-08-07 16:57:56

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.