ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kornichova
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ağustos 2014 23:38
Son Ziyaret:
31 Ağustos 2015 13:08
Toplam Mesaj:
22 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serhat Özel
Doğum Tarihi:
05 Eylül 1989
Yaş:
34
İl:
Usak
Meslek:
Ecza deposu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

120 60 60 Astronot

SON 10 MESAJI

Dış filtre mi Sump mu?
Merhabalar kolay gelsin, 120 60 60 astronot tankım mevcut 20 kadar 3 4 cm aralığında yavru astronot büyütüyorum, 20 canlı midye mevcut 2 3 kadar da cüce vatoz yada leopar vatoz atmayı düşünüyorum akvaryuma. Bir adet 25 30 8 boyunda mangrow köküm mevcut.
Jebo 825 dış filtre, iç filtre ve hava motoru 24 saat aralıksız çalışmakta.
Dış motoru iptal edip yerine daha iyi kuvvetli bi dış filtre öneriniz var mı, malum astronotlar çok pasaklı canlılar, ya da alttan sump sistemi mi kursam ne kadara mal olur ve dış filtreye nazaran eksileri fazlaları varmıdır, tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? [IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/164752/IMG-20150611-WA0022.jpeg[/IMG][EDIT]kornichova,2015-06-16 14:22:05[/EDIT]
Severum yavruladı :)
[QUOTE=balikci23]Öncelikle beyaz olan balıklarınız maalesef severum değiller. Beyaz zebra cinsi balıklara sahipsiniz.
Ayırmanızda fayda var karma akvaryumda yavruları çok uzun süre koruyamayacaklardır maalesef.
Saygılar.[/QUOTE]

Bu sabah diğer çiftte yavrularıyla yüzmeye başladı 2. şoku yaşadım akvaryumda, diğerlerinden şüphe ettim yumurta koruyorlar diye de ama başka bir çift daha yumurta bırakmış dekorun içerisine sabah gördüm onlarda yenice çıkmış, 60 lt tankım var akvaryumdan su çektim dışarıda kalan diğer 3 zebrayı oraya aldım, onlar yavrulara saldırıyorlar. Dişili erkekli savunuyorlar yavruları koruyorlar ama malum zebralar çok hareketli. 2 çift balığım var tankta artık yavru derdindeler. Dışında kalan büyük 2 GT'ler var, onları ayırma şansım yok malum 60 lt 3 zebrayı bir süre götürür de GTler le beraber imkansız... Yavrular kendilerine bakabilecek duruma gelirse ve 3-5 de sağ çıkabilirlerse küçük tanka alıp diğerlerini tekrar akvaryuma taşımayı düşünüyorum. Şuan curcuna var akvaryumda, iki ucunda da yavru peşinde koşan anne baba baya seyir keyfi veriyorlar, GTleri mümkün olduğunca yukarıda tutuyorlar, bazende erkekler kafa kafaya gelip tekrar yuvaya geri dönüyorlar :)
Severum yavruladı :)
Merhabalar, 400 lt akvaryum 7 adet beyaz severum (albino zebra'ya da benzemekteler) ve 2 tane green terror beslemekteyim, 1 haftadır volkan dekorunun içerisine dişiyle erkek yuva yaptılar, sürekli kum taşıyarak diğer türleri korkutarak orayı kendi bölgesi haline getirdiler. Yenice yavruları gördüm volkanın ağzında ve diğer balıklara karşı aşırı saldırganlaştılar. Dişi yavruların çıkmasına izin vermiyor şuan için. Green terror'ün erkeği 15 cm ye yakın boyu. Akvaryumun o bölgesini tülle ayırmalımıyım yoksa başlarının çaresine bakabilirler mi? Ne yapmamı önerirsiniz, 1 hafta olmadı akvaryuma bu balıkları getireli ve ilk yavrularımı aldım, önerilerinizi beklemekteyim.


Permasol Nerden Bulabilirim
[QUOTE=ossace]Arkadaşlar permasol nerden bulabilirim ve fiyatı kaç tldir. [/QUOTE]

Ecza deposunda çalışıyorum ben, uzun süredir firma yokunda olan bir ilaçtır o, tanıdığın eczane varsa başka depolardan tedarik edilebilir. Tek tük 1-2 gelen bir ilaç o, nazlarını geçirebilirlerse depolara eczacılar tedarik edebilirsin. Hiç bulamazsan muadilleri olabilir, aynı etken maddeye sahip farklı isimli ilaçlar aynı işi görebilir. İşin zor kolay gelsin. 
Yunus Ciklet Kafasındaki Kızarıklık Önemli
Benim başıma da gelmişti tamamen darbeye bağlı haylazlıklarından kaynaklanan yaralar, keyifli hobiler. :)
Yunus Ciklet Kafasındaki Kızarıklık Önemli
Eski yunusumu hatırlattı bana, kafasını çarpmıştı sanırım dekora 4-5 gün sonra tamamen geçmişti. 
Yenice 2 gün önce 14 15 cm lik bir GT dereceye çarparak patlatmış kırmış camını kafasını yarmıştı, 2 güne beklediğimden fazla toparladı kendisini, arada bu tür işler çıkarabiliyorlar başlarına =))
kaşıntı
[QUOTE=Cüneyt ERGÜN]Serhat bey, 400 LT'de kullandığınız dış filtrenin marka/model/debisi nedir ve için de ne tür malzemeler kullanıyorsunuz, bunların su giriş çıkışına göre sıralaması nedir?

Parazit vs. den ziyade akvaryumda biyolojik yapının tam oluşmadığını/oturmadı diye düşünüyorum.
[/QUOTE] 

Jebo 825 markası dış filtrenin; saatte 1000 lt su kapasitesi, seramik milli, filtre içinde karbon elyaf seramik ve sünger var, 3 hazne şekline sıralaması, ilk sepet sünger altında elyaf, ikinci sepet elyaf altında seramik, üçüncü sepet elyaf ve karbon şeklinde sıralaması. 

İç filtre: Asian star FH-1904; saatteki su devir daimi : 1500L/H ve çift hava taşı mevcut. Dış filtre 24 saat açık iç filtreyi geceleri kapıyorum, geceleri hava motorunun da ayarını yarıya indiriyorum... günde 8 10 saat arası dış filtre kapalı hava taşı yarı randımanda çalışmakta. 

[QUOTE=berceste]Merhabalar.Akvaryumunuzdaki su kalitesinde biraz düşme olmuş.Düzenli su değişimi ve dip çekimi yaparak bu sorunu çözebilirsiniz.Keyifli hobiler.
[/QUOTE] 

Akvaryum suyu dinlenmiş su idi, su preparatı kullandım öncesinde ve sadece kaya tuzu ilave etmiştim metilen mavisi pek kullanma taraftarı değildim. Dinlenmiş 160 lt ye yakın su ilave ettim bugün akvaryuma, beyaz benek vardı balıklarım da, acrifix kullandım tam doz ve dış filtrenin sepetlerini tamamen çıkardım, 3 gün bekledi o şekilde yeşil halde ve sadece bir balığımda benekler tam kaybolmadı diğerleri tamamen kurtuldu. Dip çekimi yapıp suyu yavaş yavaş ilave ettim 1 dereceyi geçmeyecek şekilde belki 2 su arasında farklılık vardı. Sudaki yeşil renk nispeten kaldı gibi, filtre malzemelerini de taktım 2 gün sonra tekrar dip çekimi yapıp %10 luk değişim yapmayı planlıyorum. Bu yeşil ton gider mi suda ve dış filtre karbonuyla bir sıkıntı yaratır mı öncelikli sıkıntılarım şuan bunlar. Herkese teşekkürler fikirleriniz çok yardımcı oldu.
kaşıntı
2. günden akvaryumu ilaçlamak istemiyorum işin aslı, sarımsaklı yem ve türevi kullanayım diyorum. Dip çekim içinde henüz çok erken 1 gün olmadı balıklar içine atılalı ve boştu akvaryum 1 hafta balık girmedi içine.
kaşıntı
Kuma gelip yan kafasını yaslayıp geri kalkıyor tam kaşınmaya da benzetemedim aslında. Akvaryumu kuralı 1 hafta oldu dün akşam attım balıkları, yeni gelen balıkta 2. günde bunu yapması çok garip geldi.
kaşıntı
Fotoğraf:


Canlıdaki Belirtiler: 
Albinolardan birinde hafif kaşınma kuma iki tarafını da hafifçe sürtme

Akvaryum Kapasitesi (litre): 400 Lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 7 adet albino zebra (5 dişi 2 erkek) 2 Adet Green terror 1 dişi 1 erkek

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: dış filtre ve çift hava motoru 24 saat açık iç filtre 12 14 saat kadar açık

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: az miktarda metilen mavisi ve yarım avuç kaya tuzu

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : İşin garip tarafı eski balıklarım kaşıntı sonucunda mahvoldular 17 cikletim vardı iceman sp bp ve yunus olmak üzere 5-6 balık kaybından sonra balıkların hepsini komple balıkçıya verdim, akvaryum suyunu değiştirim sıfırdan her şeyini temizledim kumu filtreleri dahil, sıfırdan kurdum akvaryumu ve kaya tuzu su düzenleyici ekledim suyu 5-6 gün dinlendirdim dış filtreyi sürekli açık tuttum. Sıcaklık 27 28 arası sürekli, yeni eklediğim balıkta albino zebrada 2. gününden bu belirtiyi görmek baya sinirlendirdi beni. Bu kaşıntı yüzünden çok değerli balıklarım gitti ve yine ufakta olsa belirtiye rastladım ne yapmalıyım? 

İşin en garip yanı daha 1 gün olmadan balığı getireli bu belirtiyi farkettim. Akvaryum tamamen hazırdı her şey için.

kornichova2014-09-03 16:01:01

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.