ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bakır/06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ekim 2014 19:27
Son Ziyaret:
10 Ekim 2015 05:32
Toplam Mesaj:
45 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Aykut Bakır
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

Aliexpress Sitesi Hakkında
Selam,

Aliexpress sitesinde bazen bazı satıcıların sattığı ürünlerle birlikte satıcıya dair her şeyin aniden siteden kaldırıldığını görüyorum. Aliexpress'ten ürün aldıktan bir kaç saat yada bir kaç gün sonra ürünü satan kişinin ve kişiye dair her şeyin siteden kaldırılması durumunda hesabından para çekilmiş olan alıcı kişi hangi durumlarla karşılaşır.

1-Bir bardak soğuk su,
2-Durduk yerde başımıza iş çıkartarak para iadesi için uğraşmak
3-Satıcının siteden kaldırılmasından sonra yapılan satış işlemlerinin otomatik olarak iptal edilmesi ve otomatik olarak alıcıya paranın iadesi

Böyle bir olayı kendisi yada çevresinden biri tecrübe etmiş olan varsa bilgi paylaşması sanıyorum ki hepimiz için faydalı olacaktır.
300 Lt Akvaryum Kayıt Kuşak
Selam,

http://www.aliexpress.com/store/product/New-15W-4RED-1BLUE-5LEDsx3W-LED-Hydroponic-Plant-flowers-vegatables-Greens-Flood-LED-Grow-Lights-plant/626536_1694855641.html

Bitki için link verdiğim sitedeki lambadan bir kaç tane alsam iş görür mü, arkadaşlar?

5x3w, 4 kırmızı(660nm) 1 mavi(450nm), 600-700LM...  Nasıl?

15w olanının fiyatı çok uygun, uğraş gerektirmez tak kullan olarak tasarlanmış ve kargo ücreti de yok. Bunun dışında 21w, 27w, 36w, 45w gibi seçenekleri de mevcut.

Bu ledlerin, bu amaçla kullanılan en iyi floresandan çok daha iyi sonuçlar verdiğine dair videolar izledim ama bir de size danışayım istedim, hem de uğraşacak olanlar boşuna uğraşmasın hem hazır hem daha ucuzu var bilginiz olsun diye de buraya yazayım istedim.

Bu ledler iş görür mü, bilgi ve tecrübesi olanlar paylaşsınlar. Ve bu ledleri kullanmayı düşünenlerin de fikirlerini almak istiyorum. 
bakır/062015-03-28 13:09:11
300 Lt Akvaryum Kayıt Kuşak
O halde 12mm cam tercih edersen kayıt kuşak atmana gerek kalmaz. Ama bendeki 8mm olduğu için riskli olur. Kayıt kuşak atarsam tasarladığım akvaryum hiç hoş olmaz, aklımda bir kaç şey var en oluru hangisi ise uygularım artık.
300 Lt Akvaryum Kayıt Kuşak
Erden Kardeşim,  şimdiden hayırlı olsun. Umarım beklentilerini karşılayacak akvaryumuna en kısa zamanda kavuşursun ve kazasız belasız seyir zevkiyle ilgilenirsin.

Camcı arkadaşım olduğu için bana maliyeti düşük oldu, piyasada ne kadar tutar bilgim yok maalesef. Büyük camlar kesip küçük parçalarla uğraşmadıklarından daha evvelden rica etmiştim istediğim boyutlarda artan camlar olursa ayır diye parça parça birikince kesip ayarlayıp teslim etti. Toplamda yaklaşık 2.5m2 normal cam, 1.5m2 de extra cam içim 130TL verdim. İyi bir araştırma yaparsan, İstanbul gibi bir şehirde mutlaka uygun fiyat bulursun diye tahmin ediyorum bir de tanıdık varsa oldukça uygun fiyata getirebilirsin. 130 olmaz 160 olur bence gene extra clear cam için uygun bir fiyat.

Üstü cam ile kapalı olacak diye tasarladım, ışıklandırmayı da bitkiler için plant growth ledler ile yapmayı düşünüyorum. Bu ledler sadece bitkilerin fotosentez yaptığı mavi ve kırmızı bölge spesifik dalga boylarında ışık veriyorlar ve oldukça tasarruf sağlıyorlar. Sanırım Türkiye'ye kargo bedeli almayan yabancı bir siteden sipariş verilebiliyordu, şuan aklıma gelmedi sonra belirtirim neresi olduğunu. Ledleri üst camın iç yüzeyine bakan kısmına plastik korniş kullanarak yapıştırmayı düşünüyorum. Kornişi bilirsiniz boydan boya uzanan kanallar vardır bu kanalların içerisine ledleri yerleştirip üstünü ince bir cam ile kaplarsam su buharından etkilenmez diye düşünüyorum.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=7YmhSVxDhpM[/VID]

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=DAw13w9eFxY[/VID]

Tasarladığım akvaryumu izah etmek kolay değil yani yazarak anlatabileceğimi sanmıyorum ama şöyle izah etmeye çalışayım; Ahşap şömineye benzer bir görüntü ortaya çıkacak, yerden 25cm kadar bir yükseklik ahşap olacak sonra akvaryum camı 55 cm kadar yükselecek ve üstünde 10-12 cm kadar gene ahşap olacak ve akvaryumun yanlarından da 7cm kadar bir genişlikte ahşap klapa olacak ancak tabandaki 25cm lik kısım hariç ahşabın diğer kısımları camdan 30cm kadar geride olacak yani akvaryum ahşaptan 30cm kadar çıkıntı yapacak. Ön cam ile birlikte yanlardan 30cm derinlik kadar kısım ve üstten de 30cm derinlik kadar kısım görünecek. İşte bu görünen kısımlarda görüntü kirliliği oluşmaması için uğraşıyorum. eskitme ahşap kullanarak yapmayı düşünüyorum, bir suntalam dolap yada mobilya görüntüsünden ziyade ahşabın sıcaklığını yakalamak istiyorum.

Aslında böyle bir tasarım yapmaya mecbur kaldım zira ne kadar düşünsem de bir türlü akvaryum için yer bulamadım, en sonunda TV nin geldiği yeri kullanarak TV nin altına bu şekilde olabilir diyerek düşüncemi geliştirmeye çalıştım. Neticede toplamda yükseklik 90 cm civarı olup üstüne Tv konulabilir yani duvara asılabilir, bu şekilde kendime yer sağlamış oldum.





Şekildeki şöminelere benzer bir görüntü olacak yalnız şöminenin ahşap olmayan kısmını akvaryum olacak düşünürseniz ahşaptan 30cm kadar dışarı çıkıntı yapıp, ahşap 30cm kadar geride kalacak. Ahşabın üst kısmında da TV biblo vesaire dizayn ederek  farklı bir tarz ortaya çıkarmaya çalışacağım. Hatta burada TV değil tablo bile kullanılabilir. Güzel bir şey olacak diye tahmin ediyorum ama ortaya saçma sapan bir şey de çıkabilir.

bakır/062015-03-19 02:58:08
3. katta ev içi 5 ton akvaryum?
Dairenin şablonunu bilmediğim için bir şey diyemem ama müsaitse bence bu büyüklükteki akvaryum şöyle tasarlanabilir; eğer iki odayı ayıran bir duvar var ve bu duvar 3 mt uzunluğa sahipse tabandan 2mt yüksekliğe kadar duvar yıkılıp her iki odaya da akvaryum derinliğinin yarısı kadar olacak şekilde ortalayarak yani duvarda oluşan boşlukta duvar kalınlığını ortalayarak 250x100x150h yaklaşık 3.75 ton olarak tasarlanabilir. Gömme akvaryum gibi olur ve duvarın yerine her iki odadan da görünebilen akvaryum gelmiş olur. Bu şekilde düşünüldüğünde eğer duvarın kalınlığı 15-20 cm arası ise her iki odadan da yaklaşık 40cm çıkıntı yapacağında odayı çok da işgal etmeyecektir. Görüntü açısından da daha fazla görünür yüzey alanına sahip olacağından seyir zevki de olacaktır. Ve hatta akvaryumun konumlandığı duvarın açıkta kalan kısımlarını; yanları, üst ve altını eğer eskitme ahşap kullanarak akvaryumun duvardan yaptığı çıkntığı bozmadan kaplarsanız yahut lambiri döşerseniz yada tuğla-taş görünümü kazandıran straforlar kullanırsanız oldukça estetik bir yapı ortaya çıkar. 


bakır/062015-03-19 01:22:52
300 Lt Akvaryum Kayıt Kuşak
Görüntüyü etkiler endişesi ile üst kısımda kayıt kuşak kullanmak istemiyorum. Ancak esneme yapar, riskli olur endişesi de var. Bu hacimde akvaryumlar da kayıt kuşak olmazsa olmaz diyoruz da bundan daha büyük akvaryumlarda kayıt kuşak olmadığını da görüyorum. Uzun süre kullanılmadığı için mi acaba gerek görülmüyor bilemiyorum ama şu videoda kayıtsız kuşaksız akvaryumları gördükçe cesaretim artıyor, acep yanlış mı düşünüyorum.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=1xjV6_3Xgoc[/VID] 
bakır/062015-03-18 23:38:09
Akvaryuma güvenlik cam filmi uygulaması
Aslında ben de ısı yalıtımı için kullanmayı düşünüyordum ancak görüntüyü çok etkiler mi diye de endişem vardı. Sayenizde bunu da anlamış oldum. üstü cam kaplı akvaryumun tüm yüzeylerini cam filmi ile kaplar isem sanıyorum ki oldukça tasarruf sağlamış olurum. Güvenliği de sağlamış olurum, iyi olur.
Dini bir soru
Selam,

Eşcinsel olarak değil de erkek erkeğe yada kadın kadına birliktelik diyelim. Bazı ülkelerde sanırım bu tip birliktelikler evlilik ile resmiyete dökülebiliyor. Hatta bazı ülkelerde insan ile hayvan bile evlenebiliyor. Ancak çoğu ülkede böyle bir şey söz konusu değil. Mesele hangi ülkede bu tip birlikteliklere evlenme müsaadesi vardır yoktur değil ama erkek erkeğe yada kadın kadına evlilik geçerli olur mu yada evlilik sayılır mı? Önce bunun farkında olmak gerekir.

Bir diğer husus da kader meselesi, geleneksel manada kaderden söz ediliyorsa böyle bir kader anlayışı sadece insanların uydurdukları ve çok eski tarihlerden bugüne kadar gelen inanışların yansımasından başka bir şey değildir. Bu kader anlayışına göre insanlar yaratılmadan önce yada doğmadan önce zaten ne yapacakları nasıl yaşayacakları kiminle evlenecekleri vesaire belirlenmiş ve insanlar da bir kukla olarak bu hayatı yaşayacaklar şeklindedir. Ancak bu inanış İslami değil müşrik inancıdır, putperest inancıdır. Zira müşrikler;

''Şirk koşanlar diyecekler ki: Eğer Allah emretseydi; ''biz de, atalarımız da şirk koşmazdık. Hiçbir şeyi haram da kılmazdık.'' Onlardan öncekiler de, Bizim azabımızı tadana kadar böyle yalan söylediler. De ki: Bize karşı yanınızda ortaya koyabileceğiniz bir bilgi var mı? Siz, ancak zanna uyuyorsunuz ve siz, sadece yalanlar atıyorsunuz.'' (En'am 6/148)

Eğer Allah (kün) emretseydi biz şirke düşmezdik diyen müşrikler aslında Allah bizim müşrik olmamızı (kün) emretti biz de müşrik olduk eğer müşrik olmamamızı (kün) emretseydi olmazdık diyerek bulundukları halin Allah'ın (kün) emriyle olduğunu söylemiş olmaktadırlar. Yani gelenekteki kader inancını dile getirmişler ve müşrikliğin bu inanış çerçevesinde şekillendiğini ortaya koymuşlardır. Ancak Allah'ın, müşrik olan kimselerin daha evvelden müşrik olmasını (kün) emretmesi diye bir şey söz konusu olamaz, bunu söyleyenler sadece yalan söylüyor ve iftira atıyorlar. Bir sonraki ayette;

''De ki: "En 'üstün ve apaçık' delil Allah'ındır. Eğer O, emretseydi elbette tümünüzü hidayete erdirirdi" (En'am 6/149)

Bu ayetten de anlaşılacağı üzere Allah'ın bu konuda daha evvelden ''kün/ol'' şeklinde bir emri olsaydı, o emir tüm insanların hidayete ermesi şeklinde olur ve tüm insanlar da hidayete ermiş olurdu. Ancak bu durumda imtihan olmaz, halbuki yerin ve göklerin yaratılış sebebi imtihandır. Kim daha güzel amelde bulunacak diye yaratıldı yer ve gökler. Daha iyi anlaşılsın diye şöyle belirteyim; Müşrikler, Allah bizi böyle yarattı yani evvelden müşrik olmamızı emretti biz de müşrik olduk anlayışı ile bir takım sözler söylerken; Allah, onların yalan söylediklerini bilgisiz ve delilsiz konuştuklarını ortaya koymakta ve eğer müşriklerin dediği gibi bu konuda daha evvelden bir emir olsaydı, o emir ''müşrik ol'' şeklinde değil ''hidayete er'' şeklinde olurdu diye belirtilmektedir. Allah, hiç kimsenin müşrik olmasını daha evvelden kün/ol olarak emretmez. Ancak gelenekteki kader anlayışına sahip müşrikler, Allah bizim müşrik olmamızı emretmiş biz de müşrik olduk, eğer aksini emretseydi müşrik olmazdık diyerek yaptıkları davranış, tutum ve bulundukları halin kendi iradeleri dışında ve yaratılmadan yada doğmadan önce belirlendiği şeklinde bilgisizce delilsiz yalan ve iftira atmışlardır. Şu var ki, kişi kendi iradesiyle davranış, tutum ve hareketleriyle müşrik olma gayreti içerisinde olursa Allah o kimsenin müşrik olduğunu hükme bağlar, yada o kimse hidayete ermek için gayret gösterirse Allah o kimsenin de hidayete erdiğini hükme bağlar. İşin özü Allah kimseye zulmetmez, herkes yaptığının karşılığını görür ve hesabı görecek olan da yalnız Allah'tır.

Meseleye dönersek, evlilik ile geleneksel manada kaderin bir alakası yoktur. Yani kiminle evleneceğimiz daha evvelinden bilinen yada kün olarak emre bağlanan bir şey değildir. Zaten bundan dolayıdır ki, Allah'ın kitabında kimlerle evlenebilir ve evlenilmesi yasak olanlar olarak şartlar ve emriler ortaya konmaktadır. Yani kısacası Allah'ın hoşnut olmayacağı rıza göstermeyeceği birlikteliği insanların doğmadan önce onların üzerine kün/ol şeklinde emretmiş olması düşünülemez, bu düşünce ancak müşriklerin inancında vardır. Allah'ın razı olmayacağı birliktelikler her ne kadar evlilik olarak resmiyete dökülse de Allah katında evlilik olur mu diye sorgulamak ile birlikte, bu tip evliliklerde Allah emretmiş biz de evlendik, emretmiş olmasaydı evlenmezdik şeklinde yapılan yanlışın faturasını Allah'a çıkartmak ve iftara atmak yani müşrikler gibi davranarak meseleyi geleneksel manada kadere bağlamak da yanlıştır.

Not: Nerede olursa olsun, kimin yazdığı önemli değil Din konusunda bir yazı okuduysanız mutlaka araştırın. Benim bu yazdıklarımı da körü körüne doğru kabul etmeyin, benim hatalarım yanlışlarım eksikliklerim olabilir. Doğrusunu Allah bilir.
bakır/062015-03-18 15:44:44
camda derin çizikten akvaryumu elmasla kesme
Halit arkadaşım, 

Hevesini kıracak bir şey yok, dert etme kendine vardır bir çaresi. Nasıl yaptıklarını bilmiyorum ama misina ile camları ayırdıklarına dair bir kaç yorum okumuştum. Isı uygulaması ile birlikte misina ile bir dene istersen yada kızgın ince tel de işini görebilir. yada plastik çekiçle sistre yada ince sac levha kullanarak da ayırabilirsin. Gerçi bunları kullanmak senin de aklına gelmiştir...
Uv-c Lamba için Hazne Materyali
Uyarılarınız için teşekkür ederim. Kuvars cam, lambanın işlevselliği açısından önemli ve dediğiniz gibi güvenlik açısından da önemli.

Lamba hakkında biraz araştırma yaptım ve vardığım sonuçları paylaşmanın yararlı olacağını düşünüyorum,

1-Öncelikle Sezgin kardeşimin de belirttiği gibi Kuvars cam tüp mutlaka kullanılması gerekir, normal cam tüpler bu iş için uygun değil zira lambanın kullanım maksadına uygun olan dalga boyundaki ışık maddelerden geçerken son derece etkisini kaybediyor. Normal camdan geçen ışığın verimi oldukça düşüyor. Bu sebeple kuvars cam kullanılması gerekir. Ayrıca güvenlik açısından da lambanın koruyucu bir materyal tarafından kuşatılması gerekir.

2- Suyun akış hızı verimlilik açısından önemli, ışığın gücü ile suyun akış hızı uyumlu olması gerekir. Yüksek su akışına karşı düşük lamba gücü işlevsiz kalacaktır.

3- Lambanın kullanım amacına uygun dalga boyundaki ışık maddelerden geçerken çok fazla verim kaybettiğinden su olabildiğince ince bir film tabakası halinde filtreden geçmesi gerekir. Yani sadece akış hızını ayarlamak yetmez, bununla birlikte suyun filtre içerisinde olabildiğince ince bir film oluşturarak ilerlemesi gerekmekte.

4- haznenin iç yüzeyinin alüminyum ile kaplanmış olması filtrenin verimliliğini arttıracaktır zira alüminyumun ışık geçirgenliği düşük ve yansıtma özelliği fazladır. Böylece gelen ve yansıyan ışık arasından geçen suyun filtrasyonu daha etkili olacaktır.

Bununla birlikte aklımdaki tasarımı da paylaşmak isterim ki belki faydası olur, Uv-c filtreyi, dış filtrenin çıkış kısmından sonraki bir yerde sisteme entegre edip lambanın kendisini harici olarak çalıştırmayı düşünüyorum. Yani dış filtre çalışırken dahi lambayı sistemden çıkarmak yada sisteme koymak bir sorun olmayacak. Şöyle ki, uv-c filtrenin dış haznesi uygun çapta ve kalınlıkta pvc borudan olacaksa bu haznenin yan yüzeyinden giriş ve çıkış delikleri olacak ve bir de tek tarafında kapak olacak. Bu kapağın yüzeyinde kuvars cam tüpün ağız kısmı kadar delip kuvars cam tüpün ağız kısmını kapağın iç yüzeyine su sızdırmaz şekilde yapıştıracağım yada montalayacağım. Kapak ve cam tüpü tek parça olarak hazneye taktıktan sonra içinden su geçse de su sızdırmayacak ama cam tüpün ağız kısmı açıkta kalacak yani cam tüpün iç kısmı açık, havayla temas halinde olacak. Bu şekilde filtreden su geçerken dahi lambayı filtreye yerleştirmek yada çıkarmak bir sorun olmayacaktır. Sistemin bu şekilde çalışması güvenlik açısından ve pratiklikte de daha iyi olacağını düşünüyorum. Aklında farklı tasarımı olan varsa sistemin geliştirilmesi ve hepimizin faydalanması için paylaşmasını isterim.


bakır/062015-03-14 05:44:49

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.