ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tuğrul Coşkun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
308
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Aralık 2014 09:28
Son Ziyaret:
10 Mayıs 2024 17:43
Toplam Mesaj:
201 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
3 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
13 Mayıs 1970
Yaş:
54
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Eheim Termo Preset Sorun
Merhaba. Isıtıcılar genellikle su sirkülasyonunun olduğu alanlarda daha doğru çalışırlar. Isıtıcıyı filtre giriş ya da çıkışı gibi yerlere yakın tutarsanız daha iyi sonuç alırsınız.

Ayrıca termometrelere çok güvenmeyin. Akvaryum kullanımı için üretilmiş, kabul görmüş markaların termometrelerinin ölçüm dereceleri arasında dahi büyük farklar olabiliyor, kimi zaman 2 °C'ye kadar... Bendeki JBL, Dennerle ve Sera markalı üç termometre de aynı suda yan yana farklı dereceler gösteriyor. Ama birine de inanmak lazım sonuçta... 😁

Siz gene de bir akvaryum termometresi satın alın. Olmazsa olmaz. ☺[EDIT]Tuğrul Coşkun,2024-05-07 08:08:42[/EDIT]
Oranda Japon Kuyruğunda Kanlanma Durum Kötü
Ali Bey yeniden merhaba. İlaç kullanmanıza 'şimdilik' gerek yok. Önce sorunun ne olduğunu anlamak lazım. Akvaryum koşulları, en azından hacim olarak yetersiz olduğu için sorunun bir patojenden ziyade akvaryumun kendisinden kaynaklandığını düşünmek için yeterli neden mevcut.

Japon balığı yetiştirirken ideal olarak bir balığa 50 litre su hacmi ayrılır. Hadi bu ideal olanı ve hepimizde bu kadar büyük akvaryum kuracak imkan yok diyelim... Ama kendi görüşüme göre balık başına 30 litreden aşağı düşülmemeli, daha düşük hacimler olumsuzluklara yol açabiliyor. Bu durumda 3 balık için size minimum 100 litrelik bir akvaryum lazım..Hacmi yükseltemiyorsanız balık sayısını azaltabilirsiniz. Ama tek başına asla beslemeyin, Japon balıkları çok sosyal hayvanlardır.

Neyse, bu sonradan konuşabileceğimiz bir konu. Esas olarak önce sizin acil olarak suyu oksijenlendirmeniz gerekiyor. Dediğim gibi ekstra bir hava motoru işinizi görür. Filtreyi de şelale konumuna almanızda büyük fayda var. Hem ekstra oksijenlenme, hem de akıntının minimumda tutulması açısından...

Eğer üstünde gerçekten 'pH düzenleyici' yazan birşey kullandıysanız bir daha asla kullanmayın onu. Sizin pH düzenleyiciye falan ihtiyacınız yok. pH çok hassas bir konu, ani değişimler balıkları çok kötü etkileyebilir. Çok ekstrem örnekler dışında bizim musluk sularımız Japon balığına uygundur. Sadece klor ve ağır metalleri gideren ' Su düzenleyici'yi üstünde belirtilen miktarda akvaryuma yeni ekleyeceğiniz suya damlatarak 2-3 gün dinlendirin ve değişimi sonra yapın. Bakın 'Su düzenleyici' diyorum, pH düzenleyici değil. Su düzenleyiciye örnek olarak Seachem Prime, Tetra Aquasafe falan gibi ürünleri verebilirim... Üstünde pH düzenleyici falan yazan şeylerden kesinlikle uzak durun.

Genel olarak haftada bir suyun %25'ini taze su ile değiştirin. Japon balıkları akvaryum dünyasının inekleridir, çok yer, çok dışkılarlar. Akvaryumunuz küçük, balıklarınız büyükse haftalık su değişim oranını %50'ye kadar çıkartabilirsiniz. Su değişimi sırasında akvaryumdaki suyu sifon yöntemiyle çekerek dip temizliği de yapın.

Yazacak çok şey var ama sizin öncelikli olarak akvaryumdaki oksijen miktarını, yani havalandırmayı artırmanız lazım. Balık toparlarsa da havalandırma aynen o haliyle kalsın, eskiye döndürmeyin. Önce buna bir bakalım. Balık yem alıyorsa çok korkmayın, yem yiyen bir Japon balığının kurtulma ihtimali her zaman için var. ☺

Yem kalitesi gibi konuları sonra konuşuruz, önce şu hayvan bir toparlasın...

Şimdilik kolay gelsin. ☺
Oranda Japon Kuyruğunda Kanlanma Durum Kötü
Merhaba Ali Bey. İlk etapta suya hava taşı ile ekstra hava basıp oksijenlenmeyi hemen artırın. İlaç kullanımı, su değişimi vb. hiçbir şey yapmadan 24 saat bekleyin. Balığın durumunda artı yönde gözle görülür bir değişim, bir canlanma olmazsa diğer müdahaleler sonra düşünülebilir. Japon balıkları sudaki oksijen miktarı değişimine dramatik tepkiler verebilirler, bana göre önce bunu kontrol etmek lazım.

İkincil olarak söylenecek ve sorulacak çok şey var, akvaryumunuz 3 Japon için çok küçük ya da kullandığınızı söylediğiniz pH düzenleyici nasıl birşey gibi. Umarım gerçekten pH'ı oynatacak birşey değil de sıradan bir su düzenleyiciyi kastetmişsinizdir.

Bir de, iç filtreniz ne kadar güçlü bilmiyorum ama 40 litre bayağı küçük bir hacim. Japonlar direkt akıntıyı fazla sevmezler, özellikle de fancy dediğimiz varyeteler... Bu bakımdan en azından bu hayvan kendini toplayana kadar filtrasyonu güçlü bir hava motorunun (aşırı güçlü de değil) bağlı olduğu bir pipo filtre ile yapmanızda fayda var. Böylece ekstra havalandırma işini de onunla birlikte halletmiş olursunuz.

Geçmiş olsun, acil şifalar.
Silindi
Güzel yem, fiyatını hakeder , bettalarımın hepsi de iştahla tüketiyor. Aslında kutu içeriği Omega One markasının Betta Buffet Pellets yemi ile aynı, yani yem Omega One ama Söll üstüne kendi etiketini basıyor. Ülkemizdeki dükkanlarda da bulabilirsiniz.
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=Aspet]


Yabancıya gitmedi...[/QUOTE]

Sahibine hayırlı olsun, gerçekten güzel balıktı. Umarım benim erkek gibi mavi sakal çıkmaz. :)
Cüce Amerikan Dünyası
As Petshop Muammer Bey'e Hongsloi gelmiş. İçlerinde çok biçimli bir erkek var, rengini aldığında muhteşem bir hayvan olacak. İlgililere duyurulur. :)
2017 Yılı Takvim Dağıtımı İle İlgili Konu.
Takvim az önce tarafıma ulaştı. İnce düşünceniz ve emekleriniz için teşekkür ederim.
Cüce Amerikan Dünyası
Şu an akvaryum kurduğum ya da kurmasına yardımcı olduğum bütün arkadaşlarıma Apisto aldırıyorum. Bu hafta da bir arkadaşa Borelli çiftleri alacağız. Zorla sevdiriyoruz yani... Anti parantez, kimse de şikayetçi değil... :)
Tek Sürüngen İthalatçısı - Egzotik Türkiye
Merhaba. Ok kurbağası ( Dart frog ) getiriyor musunuz ? Yurt dışında bu muhteşem hayvanlara özel dükkanlar bulunmasına rağmen kendisini ülkemizde bulmak mümkün değil maalesef...
Yağ Tabakası Nasıl Geçer
Merhaba. Eheim Skim 350 yüzey temizleyici kullanın. Basit ve net çözüm.

https://www.eheim.com/en_GB/products/accessories/cleaning/new-surface-skimmer

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.