ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CihanOzcelik
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
66
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Aralık 2014 22:51
Son Ziyaret:
13 Ekim 2019 16:36
Toplam Mesaj:
97 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cihan Özçelik
Doğum Tarihi:
07 Haziran 1990
Yaş:
33
İl:
Ankara
Meslek:
Bilgi İşlem Teknisyen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cihan Özçelik BM1211 🐦+🐠+🐈= 💕

SON 10 MESAJI

Şelale Filtreler?
[QUOTE=Alexander07]Su damacanalarının boğazının çapı 4 cm. Bu çapta kafa motoru varmıdır? [/QUOTE]

Damacana ağızından geçecek kafa motoru görmedim. aşağıda resmini koyduğum pilli dip çekim cihazları var düğmeye basıyosunuz pompalamaya başlıyor. damacana ağızından içeriye rahatçana girer düşük debi ile de akvaryumu alt üst etmeden suyu gönderebilirsiniz. şöyle eksi tarafını söyleyim damacanayı akvaryum hizasına kaldırmanız gerekebilir zira çok yukarıya kafa motoru gibi su basamaz selamlar.
Hagen Kum Zararlı Mı?
Kullanmanızda bir sorun yok ancak ince taneli olmasına dikkat edin. Japonlar kumu karıştırır emerler. ağızlarına sığacak boyutlarda ise sıkıntı yok. iyice yıkamanız lazım hazırda kurulu akvaryuma koyacaksınız. kolay gelsin foto bekliyoruz [:)]
Şelale Filtreler?
[QUOTE=Tunc Berk]Emiş kısmına hava aldırmadıktan sonra suyu çekecektir. Emişe hava aldırırsanız su eklemeniz hatta 2-3 defa tekrarlamanız bile gerekebilir, filtrenin kalitesine göre. Emişe hava aldırmayıp haznesine su koyarsanız en kolayı olur yoksa motor boşa takırdı yapacak bir süre. Hazneye su koymak zor bir şey değil bunu sorun olarak görmenize değmez.
Şelale ile su basacağınıza göre tankın üzerinden basacaksınız mecburen, bu durumda şelaleye vereceğiniz para yerine 10-15 liraya bir kafa motoru alın daha bence.
[/QUOTE]

Aynı sorunu bende yaşıyodum. su ekleyip devam etmesi zor değil tabi ki. ancak evde olmadığını ve elektrik kesintisi olduğunu düşünürsek elektrikler geri geldiğinde siz su koyana kadar o şekilde kalıyor. Murat beyin dediğini deneme yoluyla hallettim. askı kısmından biraz kesip aşağıya su seviyesine indirdim hem debi arttı hemde içinde hiç su kalmasa bile motor suyu kendi doldurdu.
Hangi Kumu Alıyım ?
[QUOTE=acemibalikci01]Ben lapistes beslemek istiyorum bunu için hangi kumu öneriyorsununz bu arada bitkide eki ceğim [:?][/QUOTE]

[B]Murat ve Abdullah Bey in söylerdiklerine ek olarak ince lav kırığı aquaclay bitki kumları işinizi görecektir. Bitki kumu olarak araştırırsanız forumumuzda fazla konu mevcut. Lav kırığı kuma karar verirseniz özellikle ince küçük taneli olanlarından alın. 3-5mm olanların araları çok boşluklu kalıyor ve ufak akvaryuma ufak canlıların içinde sırıtan bir görüntü oluyor dekor yaparken zorlanırsınız selamlar.[/B]
Canli Doguranlarla Beslenebilcek Turler(buyuk (
[B]Tavsiye edilmese bile gurami gibi melek de koyabilirsiniz. yavruları avlar ama yetişkinlere genel olarak birşey yapmıyorlar zamanında benimde vardı. tabi yavrudan alıp büyütmeniz daha iyi olur. show boyda eklerseniz karmaşa çıkma olasılığı daha yüksek.[/B]
Thorichthys meeki (Ateş ağız) Yavrularım...
[QUOTE=BasarBASARAN]Burada Cihan kardeşimin emeği yadsınamaz olsada bir konuya değinmek isterim Erhan bey...
İlk bir ay beslenme su değişimi konusunda itina gösterilmesi durumunda sonuç böyle oluyor,sadece ticari maksatlı yapılan bir üretim olmadığı için çok kaliteli yemler ve çeşitlilikte besliyorum ben bu canları ve böyle görüncede gurur duyuyorum açıkçası...
Emeğine sağlık Cihan tekrardan...[/QUOTE]

sizin gibi abilerimizden öğrenerek yapmaya çalışıyoruz başarı sizin [:)]
Thorichthys meeki (Ateş ağız) Yavrularım...
Renkleniyorlar yavaş yavaş. kayıpsız devam selamlar abi [:)]

[url=http://hizliresim.com/njm6W5][img]http://i.hizliresim.com/njm6W5.jpg[/img][/url]
[url=http://hizliresim.com/1VDWgY][img]http://i.hizliresim.com/1VDWgY.jpg[/img][/url]
[url=http://hizliresim.com/o08W6Q][img]http://i.hizliresim.com/o08W6Q.jpg[/img][/url]
[EDIT]CihanOzcelik,2016-12-09 00:39:44[/EDIT]
Ramirezi Akvaryumu Ekipmanları
[B]Merhaba. Aynı ölçülerde tankım var hatta sunsun 603b kullanıyorum. ufaktan bitki koycaksanız pipo ve hava motoru almak yerine bir adet şelale filtre almanızı tavsiye ederim. aydınlatma olarak bende 18w x2 BlueRed bitki florasanı var resim atıyorum isterseniz marka modelini de yazabilirim.balastlı. bu filtrelemede gübresiz mercan kırığı kumda amazon büyütüyorum 5cm lik 2 yapraklı tek kötkü. farklı bitki alıp denemedim hiç belki low tech bitkilerden çoğunu büyütebilirim.

[K]kum için lav kırığı aquaclay veya hagen tercih edebilirsiniz.bütçede sorun yoksa zaten alınacak kumlar belli. sonradan ben siyah bazalt kum ekledim biraz demir içerikli. yaprak kararmasını azaltıyor.[/K][/B]

[url=http://hizliresim.com/njm6W5][img]http://i.hizliresim.com/njm6W5.jpg[/img][/url]
[url=http://hizliresim.com/1VDWgY][img]http://i.hizliresim.com/1VDWgY.jpg[/img][/url]
[url=http://hizliresim.com/o08W6Q][img]http://i.hizliresim.com/o08W6Q.jpg[/img][/url]
[url=http://hizliresim.com/NlgBDY][img]http://i.hizliresim.com/NlgBDY.jpg[/img][/url]

2. yi kurduk bakalım bolivian ram düşünüyorum bende
[url=http://hizliresim.com/kGLz6r][img]http://i.hizliresim.com/kGLz6r.jpg[/img][/url]

bonus :)
[url=http://hizliresim.com/2nN3nd][img]http://i.hizliresim.com/2nN3nd.jpg[/img][/url]

selamlar.[EDIT]CihanOzcelik,2016-12-09 11:20:14[/EDIT]
Sunsun Hw-603b Kullananlar İçeri
[QUOTE=Reis20] teşekkürler. Başka bir fark yok yani ?[/QUOTE]

yok sadece kovası küçük diğer aparatlar falan aynısı.
Sunsun Hw-603b Kullananlar İçeri
[QUOTE=EczAy]Arkadaşlar bu filtrenin süngerlerinin içerisine kokuyu alması için ne eklenebilir ?[/QUOTE]

merhaba. daha önce merak ettiğim bir konuydu. kokuyu gidermek için kokunun kaynağını bulmak ve çözüme ulaştırmak daha mantıklı. Sump malzemesine suyu berraklaştırma adına Diatomit (kedi kumu) kullanan arkadaşlar var. bu kumun koku saklama özelliği var ama akvaryumda su içerisinde işe yarar mı bilemedim araştırmak lazım. Belki yararlı olur aşağıdaki yazılanları bir kontrol edin isterseniz. (alıntıdır.)

[B]Akvaryumun Pis Kokması[/B]

Akvaryumlarımızda kimi zaman çevreye rahatsızlık veren kötü kokular oluşmaktadır. Bu kokuların farklı farklı sebepleri bulunmaktadır. Bunları teker teker inceleyelim.

[B]Rutubetten dolayı oluşan koku[/B]

Unutmamak gerekir ki en iyi bakılan akvaryum bile ortama buharını veriyorsa bir rutubet kokusu oluşturur. Bunu engellemek için akvaryumun üzeri olabildiğince kapatılmalıdır. Bu kapatmanın avantajları kadar dezavantajları da vardır. (Ör yazın akvaryum sıcaklığının daha yüksek kalması)

[B]Akvaryumda çürük yumurta, tubifeks suyu veya kükürtlü hamam suyuna benzeyen koku.[/B]

Bu kokunun nedeni suda yeterli oksijenli ortamın bulunmamasıdır. Kum pipetiyle kum iyice karıştırılarak dip çekilmeli, su %50-%60 civarında değiştirilmeli, yeni suya önce su düzenleyici sonra bakteri kültürü katılıp çok iyi bir havalandırma ile yem vermeden akvaryum 2 gün karartılmalıdır. Bu durumun başka bir nedeni de uzun süreli elektrik kesilmesi sonrası filtrenin tekrar çalışmasıdır. Oluşan bu gaz (H2S) suda fazla miktarda bulunursa balıklar için de zehirleyicidir.

[B]Akvaryumda ölü balık kokusu, köpüklenme[/B]
Adından da tahmin edilebileceği gibi nedeni ölü balık, daha da tehlikelisi salyangoz veya midye olabilir. Salyangoz ve midye gibi omurgasızlar çok daha hızlı kokuşma yapar ve bozulurlar. Bu durumda suda parçalanmamış biyolojik atık miktarı artar ve köpüklenme ile koku başlar. Ölü canlı araştırılmalı ve %30 su değişimi yapılmalıdır.

[B]Balık yemi kokusu[/B]

Balığınıza kullandığınız yem stabil değilse bir süre sonra kokusunu suya vermeye başlar. Bu yüzden özenle hazırlanmış hazır yemleri kullanmanızda fayda var. Kimi zaman bazı hazır yemler bile suya renk ve koku verebilmekte. Bunun oluşmaması için kaliteli yemin yanında az canlı da beslemelisiniz. Az canlı; az yem ve daha iyi su şartları demektir. Özellikle yaz dönemi su sıcaklıı düşürülemiyorsa balıkları az yemlemek su kalitesi için önemlidir. Yüksek sıcaklıkta amonyum amonyağa daha fazla dönüşür ve hem akvaryumdaki sistem hem de balıklar ciddi zararlar görür. Bu yüzden yemi az az, güne yayarak vermekte fayda var.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.