ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ziyasenkaya
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
600
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Ekim 2015 16:35
Son Ziyaret:
25 Mart 2024 22:48
Toplam Mesaj:
862 [0.28 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
2 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ziya Şenkaya
Doğum Tarihi:
15 Şubat 1976
Yaş:
48
İl:
Tekirdag
Meslek:
Bilgi İşlem
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ziya Şenkaya 25lt crs karides 500lt canlı doğuran

SON 10 MESAJI

Yaptığımız Nereye Kadar Hobi Sayılır
Selamlar, bence bir kaç balık için kimse size vergilendirme çıkartamaz. Sonuçta ticari işletme olmayacağınız için ve herhangi bir şekilde satışınızın süreklilik arzetmeyeceği için (örn hastalık-toplu ölüm vs) bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Böyle olsaydı bu forumda ve diğer forumlarda ilanlar bölümü bu kadar aktif olmazdı. Aşağıdaki siteleri bir inceleyin bence, basit usulde vergilendirme dilimine ulaşacağınızı sanmıyorum.

[URL]https://multinet.com.tr/blog/vergi-muhasebe/evden-e-ticaret-yapanlara-vergi-muafiyeti#:~:text=Evden%20e%2Dticaret%20yapanlara%20devletten,s%C4%B1n%C4%B1r%C4%B1%2C%20700.000%20TL'dir.[/URL]

[URL]https://multinet.com.tr/blog/vergi-muhasebe/basit-usulde-vergilendirme-ve-basit-usul-hadleri[/URL]
Akvaryum Su Bulanıklığı
Akvaryuma ne zaman su doldurdunuz, balıklarınızı ne zaman eklediniz? bu ikisi birbirine çok yakınsa bulanıklık geçmez, bulanıklığı filtreler değil bakteri döngüsü temizler.
Akvaryum Ne Kadar Dayanabilir
Tatil yemi alın bir tane yeter.
Güneş Enerjisinden Elektrik Kullan Varmı?
Benim bir arkadaşım terasına yapmıştı, 4 panel, 2 akü, 1kw inverter ile kendi hobi odasının tesisatını (vantilatör, bir kaç akvaryum, tv) bağlayıp kullanıyordu. Fakat kullandığı aküler endüstriyel tipti ve bireysel satışı olmadığı için çalıştığı fabrikaya fatura kestirip satın almıştı. Ama şu anki maliyetlerde güneş paneli yerine normal elektrik faturasına katlanmak daha hesaplı.
Sante Claus Lepistes (noel Baba)
Hayırlısı olsun inşallah, pandemiydi krizdi seçimdi derken ülkede hobi adına japo balığına talim eder olduk. Nadir bir kaç tür de bir çok arkadaşımızın bütçesini aşıyor (benimde tabii) umarım bol üretirsiniz de ucuza alırız sizden [:)]
Akvaryuma Patates Ektim
Nitratı düşürmek için kanca ile suyun üstüne sarkıtanları görmüştüm, ama resimden tam seçemediğim için direkt suyun içine gömdün sandım [:lol:] Bu toz gübreyi kullandığın akvaryumda balık yok değil mi?
Akvaryuma Patates Ektim
[:?]Suyun içine mi ektin patatesi anlayamadım tam [:?]
Derede Buldum Akvaryuma Ekledim Kızmayın :) Türü ?
Doğal ortamdan alınan bitkiler genelde akvaryumda ısı veya su değerleri yüzünden bazen çok yaşamıyor. Yani yılın soğuk ve sıcak günlerine göre kendini adapte eden bir bitki akvaryumda sürekli sıcak ortamda kalınca, bir de doğal ortamındaki gibi beslenemeyince çürüyebiliyor. Ben de yıllar önce plajdan kumda büyüyen bir bitkiden bir kaç kök almıştım. Plaj kumuna en yakın diye silis kumla bir kaba ekip akvaryum ışığını rahat alacak şekilde yerleştirdim. Sularken bile akvaryumdan su aldım. Ama bu bitki sürekli rüzgar, tuzlu hava akıntısı, gece soğuğu, gündüz sıcağı vs gibi etkileri kaybettiği için çok kısa zamanda çürüdü. Yani doğal bir bitkinin akvaryumda yaşayıp yaşamayacağı biraz da şans işi. Bitkiyi aldığınız akarsuyun temizliğinden eminseniz (yani buralardaki gibi fabrika atık suları boşaltılmıyorsa) güzelce yıkayıp ekebilirsiniz. Şansınız bol olsun.
Forumda Durgunlaşma
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/178865/180320231217351.jpg[/IMG]

Bence yakın ileri bir tarihe sözleşip bu skoru geçmeliyiz. [:)]
Forumda Durgunlaşma
Günaydın herkese, ben de ekonomik sorunlarla ilgili ortak düşünceye katılıyorum. Her şey haliyle ateş pahası ve çeşitler maalesef çok az. Elektrik ve su faturaları da üreticinin belini bükerken petshopların da kalitesini düşürüyor. Periyodik su değişimi yapılamayan tanklarda ölen balıkların almak istediğiniz balıklarla adeta dans etmesi insanın içini burkuyor. Bu arada yine bir çok petshopta oluşan hızlı sirkülasyonlar, hastalıklı balıkların ortalıkta cirit atmasına ve benim de yakın zamanda yaşadığım beyaz benek gibi hastalıkların, zaten zor idame ettirdiğimiz yapıları bozmasına sebep oluyor. Bundan dolayı forumda da internette de tankı bozdum her şey yarı fiyatına gibi ilanlar geziniyor. Bir de özellikle yeni neslin okuma/araştırma özelliğini kullanamamasından forumda lepistesim ne zaman doğurur başlıkları her gün çıkmaya başlayınca insanlar (ben de özellikle) artık foruma girmez oluyoruz. Yani bu lepistes illa bir zaman sonra doğuracak, sonuçta bebek bezi, bebek odası vs derdiniz olmadığına göre oturun bekleyin, yada gidip digital akvaryumlar falan yapın. 7-8 yıldır üyeyim ve ilk üye olduğum tarihlerdeki neredeyse birbirimize oturmaya gideceğimiz isimleri göremiyorum artık. Geçmiş dönemde yaşadığım sorunlarla ilgili tavsiye ettiğim, yada elimdeki bulunan balık, ışık vs gibi şeylerle ilgili cevap yazdığım ve takibe aldığım konular hareketsiz kalıyor. Hal böyle olunca da ben de artık çok fazla yorum yapmamaya sadece ilanlara bakıp geçmeye başlıyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.