ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
UrasArt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
787
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ekim 2022 19:37
Son Ziyaret:
58 dakika önce
Toplam Mesaj:
758 [1.36 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
241 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Uras
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Uras 44 litre kiraz karides akvaryumu 32 litre medaka pondu 170 litre su bahçesi

SON 10 MESAJI

Akvaryuma Salon Bitkisi Olur Mu?
[QUOTE=Laterthanbefore][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240275/270420241118531.jpg[/IMG]

Kendi akvaryumumda bu bitkiye bakıyorum akvaryum için biraz büyük ama su içinde yetiştirebilirsem güzel görünebilir.

Bahsettiğim video:
[VID]https://youtu.be/ae_7n8SRuog?feature=shared[/VID]
Videoyu paylaşan site:
[URL]https://aquariumbreeder.com/how-to-use-pothos-plants-in-a-shrimp-tank[/URL]
Bu site konu bakımından ilginç bilgiler içeriyor ben çok beğendim incelemek isteyenler bakabilirler


.

Özellikle salon bitkileri çok güzel desenlere sahip:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240275/270420241129241.jpg[/IMG][/QUOTE]

Sizin akvaryumda baktığınız bitki telgraf çiçeği, su altına koyunca en çabuk çürüyeceklerden.
Aslında videoda da göründüğü üzere durum çok net belli, su altında büyümüyor.
Su üstünde olan istikrarlı bir şekilde büyürken su altında kalan zamanla yosun tuttu, aylar sonra verdiği minik bir sürgünden sonra sonucu başarılı bulmak anlamsız, sanırım devam videosu yok, zaten sonuç az çok belli.
Son attığınız bitki fittonia, aslında bir salon bitkisinden çok teraryum ve poludaryumlarda kullanılan, nem seven bir bitki. Bende de var, küçük ve çok hızlı gelişim göstermeyen bir bitki olduğundan dolayı kökleri su altında bakılabilecek olsa bile filtrasyon potansiyeli düşük sayılabilir.
Yine de dediğiniz gibi çok güzel gözüküyor.
Akvaryuma Salon Bitkisi Olur Mu?
[QUOTE=Laterthanbefore]Peki kökleri akvaryum içerisinde yaşayabiliyorsa su içerisinde de yaşayamaz mı, adapte edilebilir mi? konuyu tekrar gündeme getirmek istedim bilgi sahibi arkadaşlar beni aydınlatabilir.

Youtubede bazı çalışmalar gördüm:
Salon bitkilerini ve bazı sarmaşıkların su içerisinde büyüyen yapraklarının su altında yaşamaya adapte olduğu görülüyor ,ozaman sadece bazı bitkiler için mi geçerli yoksa salon bitkileri ile de yapılabilir mi merak ettim.

Hatta bunu deneyimlemek istiyorum, belirli bir bitki önerecek var mı, hangi bitkiyi denememi tavsiye edersiniz veya hangisini denememi istersiniz.
Bir konu başlığı açıp konu hakkında edindiğim bilgileri aktarmak güzel olabilir.[/QUOTE]

Kökleri suda olacak şekilde pothos sarmaşığı, monstera, telgraf çiçeği, ficus pumila bakanlar görmüştüm, kendim de hali hazırda denemeler yapıyorum.
Bu bitkilerden uzun vadede akvaryumda yaşama şansı en yüksek olanlar (sadece kökleri su içinde) ise monstera ve pothos sarmaşığı. Zaten tropikal bölgelerde yaşayan bu bitkilerin mantıksal olarakta adapte olma şansları daha fazla. Ama diyelim ki yapraklarının bir kısmı su içinde bakılacak bitkilere bakıyoruz, bunun için en iyi tercihler bence şans bambusu ve japon şemsiyesidir bu bitkiler sürekli yapraklarının su altında kalmaması şartıyla 20-30 cm su derinliklerini tölere edebilirler, ama dediğim gibi bir kısmı veya birkaç yaprağı mutlaka su üstünde olmalı. Zaten aldığınızda ve suya koyduğunuzda komple su altında ise su üstüne çıkmaya çabalar, çıkamazsa zamanla bitkiyi kaybedersiniz.
Son olarak, suda köklenen her bitki akvaryumda uzun süre bakılamaz bunu zaten bitkilerle az çok uğraşmış neredeyse herkes bilir, ayrıca toprakta yetiştirilmesi gereken her bitki suda bakılınca olgunluğunu tamamlayıp çiçek açamaz. Bu konuda en çok şaşırdığım istisna yaprak güzeli oldu, bu bitkiyi köklendirmek için suya koydum ve çok kısa bir sürede çok fazla kök çıkararak çiçek açtı ve şuan hala çiçekleri duruyor -bu süreçte birkaç yaprak kurudu ama gayet normal- .
yine birazcık toprak ile haşır neşir olmuş, evinde birkaç bitki bakan insanlar bile şunu bilir, suda köklendirme yaparken su içinde yaprak bırakılmaz, yoksa kısa sürede çürür. Bahsettiğiniz videoları merak ettim, atarsanız tekrardan bir yorum yapabilirim.
Uzun zamandır bu kadar uzun yazı yazmamıştım [:D] keyifli hobiler dilerim.
Doğal Kurulumlarım
Baharın gelmesiyle birlikte kurulumlar canlandı, güncelleme vakti geldi [:D]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236810/150420241839421.jpg[/IMG]
Bu bacopayı küçük ponda ilk aldığımda 15-20 cm civarıydı, şuan su dışındaki kısmı 25 cm civarı [:)] emers durumdayken yanlardan çok fazla ve hızlı bir şekilde yeni kısımlar çıkıyor. Büyük ihtimalle onları budarsam ana dal çok daha hızlı uzayacak ancak buna pek niyetim yok.
-
Medakaların ilk yumurtaları çıktı, bu sezon çok fazla yavru büyütmeyi düşünmüyorum ama duruma göre de değişebilir
-
Cennet balıklarına birkaç gündür, medaka yumurtaları çıktı sizde hala çalışma yok diyerek baskı yapıyordum, anlaşılan işe yaramış [:O][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236810/150420241845061.jpg[/IMG]
Ancak sanırım yuvada yumurta yok, zaten erkekte hiç ilgilenmiyor. Belki ilk seferdir diye çok rahatsız etmedim şuan baloncuklar yavaş yavaş patlıyor ve gittikçe azalıyor. Neyse, bir dahaki sefere başarılı olma şansları daha fazla.
Yalnız bu konuda garipsediğim birşey var, erkek (veya her ikisi birlikte) su üstü bitkilerinin çok olduğu değil nispeten su yüzeyinin daha boş olduğu bir yere yapmışlar yuvayı. Mesela bacopaların sudan hafif hafif çıktığı ve ceratopterisin su yüzeyine ulaştığı yere yapsalardı daha sağlam olurdu. Bunu da biz mi öğreteceğiz [:)))]
-
Son olarak güneşe yönelmiş hydrocotyleler ile yazıyı bitiriyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236810/110420242140351.jpg[/IMG]
Su Bahçeleri
Su bahçelerinde durumlar nasıl Levent bey ?
Bende baharın gelmesiyle birlikte sistem ve içindeki canlılar hareketlendi sizde de durumlar aynıdır diye tahmin ediyorum.
Bu baharın başında yaptığım büyük kurulumdan birkaç fotoğraf paylaşıyorum ki konu canlansın [:)][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236810/110420242138361.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236810/110420242140351.jpg[/IMG]
Karma Beta Yumurtaları Sürpriz Mutlu Son
[QUOTE=GhostKoi]@UrasArt , Uras, pireler biraz çoğaldı gibi. Yarın ikinci bir kaba yedeklemeyi düşünüyorum. Daha balıklara vermedim. Oda sıcaklığı 22 akvaryum 27 derece. Bir tanesi dışında garip davranan yok. O da biraz düzeldi. Karidesler bu sene de rekora gidiyor bu arada. Nymph yok, planarya yok. Karma akvaryumda da bir yavru karıdes gördüm fakat ramireziler ve tetralar acımıyor. Her nasılsa bir tane lepistes yavrusu paçayı kurtardı.[/QUOTE]
15-20 güne 2 kapta da minik bir hasat için yeterli sayıda pire olur tahminimce, sayıları fazla artarsa büyük olanlardan seçerek sayıyı azaltmak gerekiyor diye gözlemledim ben, yoksa ölüyorlar ve sayı birden yaklaşık 5te 1 oranında azalıyor -tabii bu benim gözlemim- internette uygun koşullarda 50 gün kadar yaşadıkları ve sıcaklığa bağlı yaşam sürelerinin değiştiği yazıyor ancak emin olmamakla birlikte bendekiler en fazla 20-25 gün civarı yaşıyorlar, tür ile de ilgisi olabilir bizdeki daha küçük bir tür sanırım moina.
Eğer moina ise daphania magnalara göre daha dayanıklı daha küçük ve düşük hacimlere çok daha dayanıklılar, en azından ben böyle hatırlıyorum.
Çoğalma ve hayatta kalma becerileri de oldukça gelişmiş, şuan elimdeki kültür 1 pireden bu hale geldi onun da hikâyesini yakında paylaşmayı düşünüyorum.
Karidesler yeterli ortamda çok basit bir şekilde çoğalıyorlar, 3-4 tane ile başladığım pondda 30 kadar karides var, 140 litreye yosun temizlesinler diye attığım 7-8 karidesten de biri yumurta taşıyor. Akvaryumda da baya vardı ancak cennet balıkları affetmiyor.[EDIT]UrasArt,2024-04-09 10:21:15[/EDIT]
Karma Beta Yumurtaları Sürpriz Mutlu Son
Su pireleri yaşıyorlar mı [:?] Yeterince ürediklerinde haftada 1-2 kere vermek bile baya etki ediyor bence hızlıca kondisyon kazanırlar.
Ben hiç denemedim ama rahatsız olmayacaksan grindal/mikro kurt kültürlerini de öneren baya insan var işe yarayabilir abi.
Bu arada önceden okuduğum yazı ve konularda tam olarak ne zaman olduğunu hatırlamasam da yaklaşık bu evrelerde labirent organlarının yeni yeni geliştiği ve soludukları havanın soğuk olmaması gerektiği vb. bilgiler vardı, senin yavrular bu evreyi atlattılar mı acaba abi [:?]
Karides Çaprazlama
Tek tür olmalı yoksa kırılırlar
[EDIT]UrasArt,2024-04-08 14:19:27[/EDIT]
Karides Çaprazlama
Evet yavaş yavaş vahşi forma dönerler.
Cinsi Nedir
Kırılmış (doğal form) neocaridina davidi gibi gözüküyor.
Yeni Akvaryum
Evet, ikisi de erkek.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.