ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hkn1er
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
29
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2023 17:58
Son Ziyaret:
17 Nisan 2024 16:57
Toplam Mesaj:
36 [0.17 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
28 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hkn1er
Doğum Tarihi:
12 Aralık 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

hkn1er

SON 10 MESAJI

İlk Kurulum Ve 5 Günün Ardından..
Çok güzel görünüyor elinize sağlık. Bitkileriniz nedir?
Su Altı Ekosistemim
[QUOTE=Lennie]Merhaba,
Tankınız çok hoş duruyor öncelikle.




Diana Walstad'ın katıldığı bir youtube videosunu izlemiştim. Kendisi ufak ve daha sığ tanklar için filtre kullanmadığını ancak örneğin 18 inch (45cm) yüksekliğe sahip 55 galon (yaklaşık 200 litre) bir tankta filtre kullanmayı tercih edeceğini söylüyordu (22:26). Ek olarak kendisi videodaki şekilde tasarladığı ufak karides fanuslarında bile dışarıdan yapıştırmalı ısıtıcı kullandığını söylüyordu. 25 derece sürekli sabitse o ayrı bir konu tabi. Ek olarak kendisi ilk haftalarda çok sık su değişimi yaptığından da bahsediyor. Walstad metodunu tercih ediyorsanız Diana Walstad'ın kendisinden öğrenmek en iyi yol olur diye düşünüyorum. Aşağıda videoyu bırakıyorum incelemek isterseniz.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=zmwhQ0-60w0&t=1346s&ab_channel=KGTropicals[/VID]

Bir de kişisel bir yorum olarak haftada iki besleme bana cok az geldi. Belki tankta birçok yosun, ufak kurtlar copepodlar vs balıkların sürekli olarak beslenip avlanabileceği bir tank olsa düşünülebilir ancak bu şekilde yogun bir critter nufusu olmayan ve yeni bir tankta yemleme günleri haricinde muhtemelen direkt olarak aç kalıyorlardır diye düşünüyorum. Tank ortamı maalesef ne yaparsak yapalım yapay bir ortam doğadaki opsyionları canlılara her türlü limitli şekilde sunuyor. Ben yemleme sayınızı arttırmanızı öneririm.

[/QUOTE]


Paylaşımlar için çok teşekkür ederim videoyu izleyeceğim
Ember-kiraz Köşesi
[QUOTE=Crosty]
Sorunsuz kayıpsız devam ediyor. Detaylı ve fotoğraflı güncellemesini yapacağim [:)][/QUOTE]

Merakla bekliyorum [:)]
Walstad Metodu Bitkili Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=mozaik]karidesler ani sıcaklık değişimlerinde ölüyorlar diye biliyorum ayrıca yavruları su değişimlerinde çekilebiliyor balık beslemek isterseniz karideslere zarar vermeyen ember tetra alabilirsiniz öyle hatırlıyorum sürü balığıdır o akvaryum için ben olsam 1.ay canlı eklerdim bakteri torfta oluşsun ağır metalleri tüketsin diye hayırlı olsun[/QUOTE][QUOTE=mozaik]karidesler ani sıcaklık değişimlerinde ölüyorlar diye biliyorum ayrıca yavruları su değişimlerinde çekilebiliyor balık beslemek isterseniz karideslere zarar vermeyen ember tetra alabilirsiniz öyle hatırlıyorum sürü balığıdır o akvaryum için ben olsam 1.ay canlı eklerdim bakteri torfta oluşsun ağır metalleri tüketsin diye hayırlı olsun[/QUOTE]

Evet tam olarak ember tetra ekleyeceğim bende. 15 20 gün sonra karides ondan 1 2 ay sonra da balıkları eklemeyi düşünüyorum. Sizce 4 5 tetra çok olmaz değil mi bu akvaryum için ?
Walstad Metodu Bitkili Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=HakanYILDIZ]

Her şey iyi hoş da su mercimeklerini neden tavuklara veriyorsunuz? Tavuk ... * yesin [:lol:] siz fazla bitkilerinizi buradaki ücretsiz ilanlardan hobicilerle paylaşın.
Keyifli ve sağlıklı hobiler dilerim.

* : yem [;)][/QUOTE]
Walstad Metodu Bitkili Akvaryum Kurulumu
Hahahaah Hakan abi normal bir bitki olsa tabi ki paylaşırım ama su mercimeği bu. Su mercimeği için Beylikdüzü'ne yol tepecek bir babayiğit tanımıyorum [:D]
Bu arada kanatlı hayvanlar yiyebiliyor diye okudum. Evde muhabbet kuşum var 1 çay kaşığı da ona verdim. Bakalım nolacak?
Walstad Metodu Bitkili Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=Tesseract]
140 cm lik bir akvaryum kurmuştum 1.5 yaşına yaklaştı. Karidesler su sıcaklığı 15 dereceye düşmesine rağmen yaşadılar ancak üreme faaliyetini askıya aldılar. Yaz aylarında su ısısı artınca karides popülasyonu 1000leri geçmişti. Ancak sonradan hepsi birden kayboldular akvaryumdan. [/QUOTE]

Ben yine yürüyen sistemden devam edeyim [:)] tavsiyeler için çok teşekkür ederim. Takip kalın güncelleme yapacağım [:)]
Lost Island 45p
Şimdiden çok güzel görünüyor. Elinize sağlık
Walstad Metodu Bitkili Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=AETHM]Merhaba benım de bır kere bu sekılde bır deneyımım olmustu 1 yılın sonunda bozmustum cok cıddı bıtkı gelısımı yakalamıstım fakat tabıı lowtechtı. ısıtıcı neden kullanıyorsunuz anlayamadım odanız cok mu soguk bıtkılı akvaryumlarda cok ozel balık turlerı beslenmedıgı surece ısıtıcıya pek gerek yok. su ustu bıtkılerı fazla besın ıcın guzel olmus bıtkılerı bogum yerlerınden budayıp budananları yanlarına dıkersenız cok daha dolu bır gorunum elde edersınız keza ısıgınız da yeterlı ve akvaryum guncellemesınde bana da bıldırım atarsanız sevınırım ılgı cekıcı bır kurulum[/QUOTE]

açıkçası oda sıcaklığında su kaç derece oluyor denemedim. 25 dereceye sabitledim bu şekilde devam ediyor. tüm gün evde kimsenin olmaması,kış aylarında olmamız sebebiyle aklıma bile gelmedi. belkide izlediğim yayıncı okuduğum makale bilmiyorum böyle dediği için böyle yapıyorumdur,karides ekleyeceğim için de olabilir [:)]

10 15 gün sonra karidesleri eklemeyi düşünüyorum ne dersiniz ?
Riverside Shallow Tank
[QUOTE=TayfunSylkn]Tankın kurulum aşamasında yaptığım hatalardan bahsedeyim biraz:

-Birinci ve en büyük hatam kökü kaynatıp salınımını almadan tankta yerleştirmem. Suyun kendisine gelmesi ile epey uğraştım.
-Mossta misina yerine yapıştırıcı kullanmam. Misina ipi Moss’un kökü daha bütün bir şekilde sarmasını kolaylaştıracaktı. Öncesinde aklımda olsa da kurulum heyecanı ile bu aklıma gelmedi.
-Dış filtre hatası. Sunsun 603 her ne kadar akvaryum için litre olarak yetse de 60cm genişlikte bir tank için yeterli yüzey dalgalanması yapacak kadar güçlü değil. Yüzey hareketliliği önemli.
-Yine bazı Buce’leri biraz aceleye getirerek tam anlamıyla istediğim görüntü ile yerleştiremedim. Bu nedenle emers olarak sürdürerek dekoru tam anlamıyla yönetme şansını kaçırdım.

İşin özeti aceleye gerek yok kesinlikle, sabırla gidilen kurulumlar daha iyi bir serüvenin başlangıcı olacaktır.

Fayda sağlayacağını düşündüğümden kalsın burada. Herkese sağlıklı ve keyifli hobiler dilerim.[/QUOTE]

H[QUOTE=TayfunSylkn]Şimdilik problem yok, daha iyiye gidiyor ☘

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239500/051220232157021.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239500/051220232157181.jpg[/IMG][/QUOTE]

herşeyin yeniden yoluna girdiğini görmek sevindirici. akvaryumunuzu takip ediyor olacağım ,selamlar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.