ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erincfirtina
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ocak 2024 00:08
Son Ziyaret:
28 Nisan 2024 01:03
Toplam Mesaj:
2 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
2 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erinç Fırtına
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erinç Fırtına

SON 2 MESAJI

Acemiyim Biraz Bilgi Ve Morale İhtiyacım Var
Herkese yorumları ve verdiği bilgiler için çok teşekkür ederim.

Şu anda 100-150lt benim için imkansız boyutlar. En fazla 50-60cm için uygun bir yerim var odamda. Sitedeki balık türlerinde gördüğüm Lapites-Guppy için de uygun olmaz herhalde diye düşünüyorum.

Sanırım benim için çok uygun olmayacak bu akvaryum işi.
Acemiyim Biraz Bilgi Ve Morale İhtiyacım Var
Herkese merhabalar,

Konuya girmeden önce kısaca buraya nasıl geldiğimden bahsetmek istiyorum.

2 hafta önce bir AVM petshopundan eşim ve çocuklara süpriz olması için 1 fanus ve 2 japon balığı aldım. Yanında da Reeflowers marka yem ve su düzenliyici verdi. Haftada 1-2 kez su değişimi yapamı ve 5 damla ilaç atmamı söledi. Ben de 1 hafta sonra fanusda su değişimini nasıl yapmak gerektiği ile araştırmalar yapmaya başladım. Bu araştırmlar sırasında fanusda balık bakılmasının yanlış olduğunu öğrendim. Bunun üzerine 2 japon balığı için nasıl bir akvaryuma ihtiyacım olduğunu araştırırken 2-2.5cm balığa 5litre civarı suya ihtiyaç olduğunu belirten hesaplamalar gördüm. Bunun üzerine de yine aynı Petshopdan 10-12 litre civarı bir akvaryum aldım, yanında da iç filtre, kum hediye ve 1 adet küçük japon hediye etti. Ben de akvaryumu hazırladım, ilacı koydum, 12 saate yakın suyun sıcaklığının eşitlenmesi için bekledim ve balıkları akvaryuma aktardım.

2 gün önce petshopun akvaryumu alırken hediye ettiği küçük balık öldü. Şimdi de ilk aldığım japon balıklarının üzerinde küçük beyaz noktaları fark ettim ve araştırmalar yapmaya başladığımda bunun "Ich" denen (beyaz benek) bir hastalık olduğunu öğrendim. Bunun tedavisi anladığım kadarı ile bu parazitin yaşamasını ve çoğalmasını engellemek için sıcaklığı arttırmak, ilacını kullanmak ve 2 günde bir 20% suyu tazelemek. Bir ısıtıcım, termometrem olmadığı için yarın bunları temin etmeye çalışacağım. Bir tek su konusunda kafamda küçük bir soru işareti mevcut o da oda sıcaklığındaki bidondaki içme suyunu dinlendirmeden kullanabilirmiyim?

Asıl konu başlığında yazdım durumdan bahis etmem gerekirse. Bu yaşadığım olaylar sonucu biraz bilinçli bir şekilde, uzun soluklu, manevi olarak da bağ kuracağım, beni ve ailemi yansıtan bir akvaryum kurmak istiyorum. Kendim de minimalist biri olduğum, akvaryumu çalışma odamda bulundurcağım için 50lt civarı bir akvaryum düşünüyorum. Ailemi temsilen sadece 2 ya da 4 balığın yaşayacağı, bunlar japon ya da beta olabilir. Hatta 2 japonum sağlıklarına kavuşur ise onların yaşayacağı. İçin de sadece açık renk kum ve çocukların bulduğu bir kaç taş.

Tabi bu işe de 2-3 günlük okuduğum yarım bilgilerle girişmek istemiyorum. Belki de hiç girişmemeliyim. O yüzden değerli yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim. Ayrıca forumdaki değerli diğer paylaşımlarınız için de şimdiden teşekkür ederim.

Bir de biraz kritik bir soru. 50LT civarı akvaryum çok odada çok nem yayar mı? İşim gereği odam da bilgisayar vb elektronik cihaz mevcut da.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.