ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
efkango
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Mayıs 2024 22:49
Son Ziyaret:
18 Haziran 2024 14:26
Toplam Mesaj:
4 [0.20 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
4 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Efekan Bicer
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Efekan

SON 4 MESAJI

Karides Tankı Hazır Su
Yanıtınız için teşekkür ederim Cem Bey
Tek sorun RO suyum 6pH düşük sanırsam o yüzden 20L arıtma suyu 20L hazır su kullanmak gibi bir fikrim var en azından pH 7 seviyelerine gelirse pH düşüşünü biraz sağlama almış olurum diye düşündüm. Söylediğiniz şekilde 200-300TDS aralığını uygulayacağım. Teşekkür ediyorum

Dipnot: GH/KH+ sanırım beklediğim kadar yükseltmeyecek pH'ı ama yükseltir diyorsanız hazır suya gerek duymayabilirim.[EDIT]efkango,2024-06-12 16:50:59[/EDIT]
Karides Tankı Hazır Su
Öncelikle teşekkür ederim, RO su kullanmaya karar verdim. En azından gH ve kH değerleri neredeyse sıfıra yakın olduğun için Shrimps Forever marka GH/KH Plus ürününü kullanarak teste ihtiyaç duymadan ortalama olarak istediğim su değerlerine erişebileceğimi düşündüm. Arıtma suyunun pH değeri 5,9-6,1 civarlarında, kH artışı ile olması gereken pH aralığına çıkacağını ümit ediyorum.
Katkı ürünü 10 litre suya 2gr ilave edildiğinde 6gH ve 3kH artışı yapıyormuş (umarım yanlış anlamamışımdır çünkü sipariş ettim[:)]) buna oranla bir ekleme yapıp tankı kurmaya başlayacağım. Katkıyı kullanırken sadece pH metre ve TDS ölçerim olduğu için 200-300ppm aralığını yakalarsam katkıyı doz aşımı yapmadan kullanmışım gibi düşüneceğim, en yakın fikir edinebileceğim şey bu.
Daha sonrası için su değişim zamanlarında vs. mecburen test kitine ihtiyacım olacak gibi hissediyorum. Öneriniz varsa bildirirseniz sevinirim.[EDIT]efkango,2024-06-11 15:05:18[/EDIT]
Karides Tankı Hazır Su
Herkese iyi forumlar,
Ankara'da yaşadığım bölgede çeşme suyu cidden rezalet, pas akıyor resmen. Bu yüzden hazır su kullanmayı düşünüyorum. Kiraz karides besleyeceğim.
Hangi marka hazır suya baksam Magnezyum Kalsiyum ve bikarbonat değerleri bir türlü uygun aralıkta değil(Yapay zekaya analizleri vererek değerleri öğreniyorum, doğru yöntem mi bilgim yok). TDS ise keza aynı durum. Çoğu 80-110ppm arası. Ayrıca evimde RO arıtma var fakat onun için gH/kH+ almam lazım ama ayarını tutturabilmek vs. zor geliyor test için harcayacak param yok.
Aslında sorum hazır suların ortalama olarak düşük olsada gH ve kH değerleri kiraz karides bakımı ve üretim için yeterli mi? Değilse tavsiyeleriniz nelerdir?
Arıtma Suyu Neocaridina Karideslere Zararlı Mı?
Herkese iyi forumlar

Bundan birkaç yıl önce büyük bir tankta bloody mary karides besliyordum. Biraz tecrübesizlikten biraz da cahillikten çok iyi sonuçlar alamamıştım ve tankı dağıtmıştım. O zamandan beri tekrar bir karides tankı kurmak istiyordum. Bu sıralar elime güzel bir imkan geçti ve tekrardan bir karides tankı yapmak istiyorum. Alacağım akvaryumun hacmi 30 veya 40 litre olacak, Co2 kullanmadan bol bitkili bir akvaryum yapacağım.

Lafı fazla uzatmadan aslında konunun başlığına değinmek istiyorum. Oturduğum ilçede musluk suları paslı akıyor bu yüzden arıtma kullanıyorum. Eskiden kurduğum tankta iyi sonuç alamama sebebimi çeşme suyu kullanmama bağlıyorum. Karides gibi narin bir canlı için ağır metaller barındıran musluk suyunun sebep olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden yeni kuracağım akvaryumda arıtma suyu veya hazır içme suyu kullanmayı düşünüyorum. Elimden geldiğince çok araştırma yaptım fakat sizlerin bilgisine ihtiyacım var.
Arıtma suyu kullanmam zarar verir mi? Eğer verir derseniz hazır içme suyu kullanmam çözüm olur mu? Ayrıca suyun şu değerlerini bir kit al ve kontrol et tarzı tavsiyeleriniz varsa bekliyorum. Teşekkürler

Dipnot: Suyu uzun süre dinlendirmeyi, biyolojik döngünün oluşumunu beklemeyi gibi noktaları asla kaçırmadım. Çeşme suyunu sebep görme nedenim bu. Canlıları alıp suya bırakıp biraz yemleyip bakmaya çalıştım gibi bir algı olmasını istemem.
[EDIT]efkango,2024-05-31 23:06:04[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.