ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
metehan37
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Haziran 2024 19:21
Son Ziyaret:
24 Haziran 2024 23:26
Toplam Mesaj:
4 [0.17 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
4 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Metehan Yerli
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Metehan

SON 4 MESAJI

Akvaryum Camında Solucan Sorunu
[QUOTE=Bettamtailung]
Akvaryumda sadece betta var daha önce betta varken sayıları çok artmıştı görüntü olarakda rahatsız etmişti bu sorunu kökten nasıl çözebilirim[/QUOTE]

Kökten çözme gibi bir imkan yok, sayıları çok fazlaysa çok fazla atık var demektir. (çok yemliyor olabilirsiniz, çürüyen-kuruyan bitki yaprakları vs. çok fazla olabilir.) Bu atıkları kumu vakumlayarak vs uzaklaştırıp sonrasında daha da dikkatli olarak sayılarını azaltabilirsiniz, eğer aşırı beslemediğinizden ve tankın temizliğinden eminseniz zamana bırakmak da çözecektir. Yeni kurduysanız yeni kurulan akvaryumlarda böyle olabiliyor.[EDIT]metehan37,2024-06-05 15:13:01[/EDIT]
Sanırım Alg
Kökten temizlemek algleri, yosunları yok etmek gibi bir imkanımız yok maalesef. Ancak verilen ışık miktarını azaltarak, yemleme miktarınızı yeniden gözden geçirerek yosun oluşumunu azaltabilirsiniz. Hızlı gelişen bitkilerden ekebilirsiniz yosunlarla rekabet edeceğinden bu da yosun oluşumunu azaltır. Türünüze uygun olsa salyangoz ve karides önerirdim. Neyse, büyük ihtimalle verdiğiniz ışığı 1-2 saat civarı azaltmanız sorunu çözecektir zaten. Keyifli hobiler.
Zemin Bitkisi Low Tech
Selamlar, iyi hobiler. Monte carlo hakkında konuşulmuş ben de şöyle bir bilgi vereyim. CO2 sistemsiz, ucuz bir aydınlatmaya sahip bir akvaryumum var. Alta toprak, ortaya ince lav kayası ve en üste kum şeklinde kurduğum zemine büyük öbekler halinde ve olabildiğince derine ektiğim monte carlolarım 2 hafta civarı adaptasyondan sonra büyümeye, yayılmaya başladı. 2-3 aydır zemine yavaş yavaş yayılıyorlar. Hala tam olarak zemini kaplamasalar da bir 3 ay daha sonra monte carlo carpetım olacak. Low tech bir akvaryumda monte carlo yetiştirmenin sırrı; topraklı veya aquasoilli zemininizin olması, büyük öbekler halinde ve derine ekmek. Ve tabiki sabır, CO2'li, sıvı gübreli bir sistem gibi hızlı gelişim bekleyemezsiniz.
Akvaryum Camında Solucan Sorunu
Bunlar Detritus solucanları, endişe etmenize gerek yok. Çoğu akvaryumda bulunur bir şekilde yerleşirler. Canlılara bitkilere zararları dokunmaz, aksine biyolojik döngüye katkıları vardır. Sayılarının çoğalma nedeni akvaryumunuzda balık olmaması. Balıklar bu solucanları yiyerek popülasyonu kontrol altında tutarlar. Balıkları yeniden eklediğinizde dengeli bir popülasyona geri döneceklerdir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.