ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
FishVet
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Haziran 2024 18:51
Son Ziyaret:
36 dakika önce
Toplam Mesaj:
23 [3.83 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
22 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ecem Paçacı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ecem Paçacı

SON 10 MESAJI

Balık Hakkında Bilgi
Balıkların verdiğiniz yem büyük geliyorsa balık ağzına aldığı yemi çıkartma işlemini birkaç kez uygular.Gayet normal bir harekettir ve bunun sebebi yemi küçültmeye çalışmasıdır.Benim önerim verdiğiniz yemleri çeşitlendirmeniz ve balığınız hangi yeme alışırsa o yemden devam etmeniz.Iyi hobiler dilerim 😀
Melek Ve Kılıçkuyruk Beraber Uyumlu Yaşarmı
Bu iki tür benzer habitatlara sahiptir.Beraber yaşayabilirler.Ancak bazı balıklar diğer balıkların yumurtasını ve yavrularını yerler.Bu konuda dikkatli olmanız gereklidir.
Ne Kadar Yem Kullanmalıyım?
[QUOTE=BATU]Akvaryumda beslediğiniz balık türleri ve mevcut koşullar göz önüne alındığında, doğru miktarda yem kullanımı önemlidir. 25 litrelik bir akvaryumda 6 balık bulunması oldukça yoğun bir popülasyon olduğundan(azaltmanızı öneririm 25Litre 2 japon için ideal bir litre). Her balık türü için uygun yem miktarını ve sıklığını belirlemek gerekmektedir.

Yem Miktarı ve Sıklığı:
Bu yemi günde 2 defa, 2-3 dakikada tüketebilecekleri kadar vermenizi öneririm. Parmak ucuyla göz kararı vererek miktarı azaltıp arttırmanız gerekmektedir balık büyüklüklerini vb. bilmeden miktar söylemek yanlış yönlendirme olacaktır.

Genel Yemleme Tavsiyeleri:
- Gözlem: Balıklarınızın yemleme sonrası hala yem arayıp aramadığını gözlemleyin. Eğer hala yem arıyorlarsa, miktarı biraz artırabilirsiniz.
- Yemleme Süresi: Yemlerin 2-3 dakika içinde tüketildiğinden emin olun. Bu süre içinde tüketilmeyen yemler suyu kirletebilir.
- Yem Çeşitliliği: Tek tip yem kullanmak yerine farklı yemler (granül, pul yem, dondurulmuş yemler) kullanarak balıklarınızın beslenme çeşitliliğini artırabilirsiniz.

Beyaz Benek Hastalığı:
- Beyaz benek paraziti için ilaç kullanımı sırasında akvaryumun sıcaklığını 1-2 derece artırarak parazit döngüsünü hızlandırabilirsiniz.
- İlaç kullanımından önce filitrenizde aktif karbon varsa kapatınız, çünkü aktif karbon ilacı emer ve etkisini azaltır.

Su Değişimi:
- Haftalık su değişimleri, balıklarınızın sağlığı için oldukça önemlidir. Yüzde 20-30 su değişimi yeterli olacaktır.
- Su değişimi sırasında akvaryumun dibindeki yem artıklarını ve atıkları temizlemek için dip çekim sifonu kullanabilirsiniz.

Sonuç olarak, balıklarınıza daha az fakat daha sık yem vererek aşırı yemlemenin önüne geçebilirsiniz. Bu sayede hem balıklarınız sağlıklı kalır hem de akvaryum suyu temiz kalır.

Sağlıklı Mutlu Hobiler Dilerim.[/QUOTE]

İlginiz için teşekkürler.Yem çeşitliliğini arttıracağım.Evimde 2 yem daha var biri temel yem diye geçiyor diğeri ise balıkların gelişimi için.Daha önce attığım yemler çabucak bitiyordu.Goldfishler yeme saldırıyordu çünkü.Bende goldfishlerin doyma duygusu (midesi) olmadığı için korkup vermiyordum.Beyaz beneğe gelicek olursak,suyu iyice havalandırıp sonra ilaç kullanıyorum.Mavi olan ilacı tercih etmiyorum çünkü daha kimyasal bir yapısı var.Onun yerine Bacto Fish kullanıyorum.Son olarak su değişimini %100 yapıp yeni suyu doldururken balıkları büyük boy fanusa alıyordum çünkü suyun dibinde ve kumların arasında sizin de dediğiniz gibi dışkı ve yem artıkları bulunuyordu.Bunda sonra su değişimini %30-40 civarı yapmayı ve suyun dibindeki artıkları dip çekim sifonu kullanmayı düşünüyorum.Akvaryumumda kumda var bu nedenle biraz zor olucak kullanması ama denemeye değer.

Mutlu hobiler dilerim 😊[EDIT]FishVet,2024-06-22 10:59:07[/EDIT]
Ne Kadar Yem Kullanmalıyım?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/247406/210620242259441.jpg[/IMG]

(Pets Family Betta Fish yem nokta yem deniyor sanırım)

Bu boyuttaki yemden günde ne kadar kullanmalıyım?

Akvaryum bilgileri:
-2 goldfish
-2 melek balığı
-2 tetra genetik
-25 litre
-filtre var
-4 saat civarı beyaz ışığı açıyorum
-Bitki var
-Goldfishlerden birinde çok az beyaz benek paraziti var
-Yaklaşık 1 buçuk aydır buradalar
-Su değişimlerini her perşembe,su çok kirlendiyse çarşamba yapıyorum
-Günde 3 kere yaklaşık yirmi adet Pets family betta fish nokta yem atıyorum
-Balıklarım beyaz benek gibi parazitler olduğunda 3 gün 6 damla Bacto Fish kullanıyorum.

Sajica Çiftleşme Sonrası Kavga
Sizede keyifli hobiler😊
Sajica Çiftleşme Sonrası Kavga
[QUOTE=Furkann]

cevabınız için teşekkür ederim. su kalitesinin bozuk olduğunu düşünmüyorum günaşırı 20 lt su değişimini aksatmıyorum ayrıca hiç tuz ve kimyasal kullanmıyorum. arkadan sumplu bir sistemde eheim compact on 1000 kafa motoru kullanıyorum akvaryumum yoğun bitkili. akvaryum hacminin yeterli olduğunu düşüyorum. görseli paylaşıyorum. fotoğraf eski olup şu an balık olarak sadece 1 çift sajica var geri kalan her şey aynı . tekrardan söyleyeyim balıkların 15-20 günlük yavruları var bu güne kadar bir şey yoktu. bugün farkettim ki erkek dişiye zor kullanarak yuvaya götürüyor.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204089/210620242202121.jpg[/IMG][/QUOTE]

Haklısınız 180 litreye 2 balık gayet iyi ve olması gerektiği gibi.Çok bitkili bir akvaryum olduğu için geceleri havalandırma gerekebilir.Eğer bulundukları ortam havasız ise bu durumda stres oluşabilir.Havalandırma takmanızı öneririm.Eğer zaten varsa gücünü arttırabilirsiniz.Ama zaten akvaryumunuzu çok güzel kurmuşsunuz belki de stres değildir.Çiftleşmeden önce erkek dişiyi kovalıyor muydu?Eğer öyleyse 2. çiftleşme isteğidir.[EDIT]FishVet,2024-06-21 22:24:04[/EDIT]
Sajica Çiftleşme Sonrası Kavga
Balıkların birbirini kovalamasının nedeni ya çiftleşme isteği ya da stresten kaynaklanır.Benim önerim akvaryumun su kalitesini kontrol etmeniz,tuz ve ilaç kullanımını azaltmanız,su değişimini %50 miktarında yapmanız ve daha güçlü bir filtre kullanmanız.Balıkları ayırmanıza gerek yok ama devam ederlerse mutlaka akvaryumu büyütmeniz gerekir.(Zaten çok büyük ama balıklar işte😉)
Anus Vent Kontrolü
Balığın tam fotoğrafını ekleyebilir misiniz?Bedenine göre de cinsiyet ayırt edilebilir.Daha uzun olan balıklar erkek,karnı daha şişkin görünenler ise dişidir.
Goldfishlerim Asla Doymuyor
Tamamdır önerileriniz için teşekkürler👍
Balığım Kör Mü ?
Benimde trans genetiklerim var.Aynı sizinkiler gibi biri mavi biri pembe mavi olanın gözü sizin maviyle aynı ama pembe olanın farklı. Bence körlük ihtimali var.Benim önerim pembe olanı ayırıp önüne yem atmanız ve davranışını gözlemlemeniz.Ama diğer arkadaşların dediği gibi balığın tipi öyle olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.