ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dtceko
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ocak 2008 13:54
Son Ziyaret:
16 Nisan 2024 22:09
Toplam Mesaj:
58 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
6 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cenk kaan karadağlıoğlu
Doğum Tarihi:
22 Ağustos 1978
Yaş:
45
İl:
Kocaeli
Meslek:
Serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cenk Kaan

SON 10 MESAJI

Karmakarışık 240 Lt'lik Akvaryumum.
[QUOTE=Megatron(betam)]
Gayet çekici ve hoş bir akvaryum ama bir öneri olarak sol tarafa biraz daha uzun bitkiler ekleyip arkayı siyah fon yaparsanız tadından yenmez[/QUOTE]
Sol taraf dediğiniz beyaz kumun olduğu yer ise eğer oraya ilerleyen planım moss ağaç gnays kaya ve yol figürü yapmak.
Karmakarışık 240 Lt'lik Akvaryumum.
Sol taraf dediğiniz beyaz kumun olduğu yer ise eğer oraya ilerleyen zamanda planım moss ağaç gnays kaya ve yol figürü yapmak.
Karmakarışık 240 Lt'lik Akvaryumum.
Ölçüler:120*40*50
Canlı Türleri:75 adet transgenetik tetra,4 adet neon tetra,5 adet nerite salyangoz ,2 adet elma salyangoz,2 adet albino salyangoz,5 adet tatlı su midyesi,1 e 3 d lepistes,
2 panda çöpçü,2 adet çöpçü,2 e kılıçkuyruk,2 adet tül kuyruk vatoz,2 adet l144 cücevatoz,2 adetcüce vatoz,5 moly
Bitki Türleri:Elodea,Bacopa moniera,Ludvigia repens,Nummularia,2 tel sarılı moss,3 adet moss topu
Tankın Yaşı:2 ay
Filtrasyon ve Işıklandırma:Lifetech 838 (Sepet dizilimi:1.sepet sera siporax 2.sepet:Mavi biyolojik geniş gözenekli sünger 3.sepet seachem matrix+tisert seramik4.sepet sera crystal clear(10 adet)+100 ml purigen+1 kat beyaz elyaf.Filtre emişine Ista surface skimmer takılı.
200 watt ısıtıcı.Sobo sb 988 hava motoru
Işıklandırma:Shark Osram full spectrum 4 renk 3 sıra LEd Beyaz 6500 kelvin yeşil 525 nm kırmızı 625 nm mavi 425 nm
Tasarım ve Dekorasyon:Yati kökleri,beyaz siyah kayalar ,Doğal olmayan süsler,15 kg beyaz silis kum+15 kg siyah hagen kum
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/40959/090320241522261.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/40959/090320241522201.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/40959/090320241522321.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/40959/090320241522391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/40959/090320241525411.jpg[/IMG]
4 Sepetli Dış Filtre Dizilimi Nasıl Olmalı ?
[QUOTE=darkaura]Sıralamayı yapmadan önce her malzemenin amacını anlamak gerek. Amacı bildikden sonra duruma göre farklıda sıralanabilir. Filtrede 3 ayrı fonksiyon gösteren elmanlar bunur. Birincisi fiziksel, katı artık filtrasyonu, ikincisi biolojik dönüşüm, üçüncüsü ise kiyasal temizlik yapan elemanlar. Genellikle dizilim önce fiziksel temizlik, sonra biolojik elemanlar, en sonra kabon purigen gibi kimyasal temizlik elemanları. Fiziksel temizlik elemanlarıda kalından inceye doğru dizilir. Unutulmaması gereken nokta filtrenin esas işi biolojik filtrasyondur ve bunu en iyi substratlar yapar. En sağlıklı filtrasyon için önemli olan diğer malzemelere hiç bakmadan kaliteli bol substrat koymaktır. Tankınızın stabilitesini sağlığını arıracak olan budur. Sera siporax yada eheim substrat pro gibi kaliteli malzemlerden bütçeniz yettiğince alın doldurun, gerisini fazla kafaya takmayın derim. Burda çok yapılan hata substrat ile mekanik dağılım yapan seramiklerin birbirine karıştırılması. Substrat katı madde süzücü değildir. Bu sebeble kesinlikle sünger ve elyafın önüne koymayın. Hatta bakteri tutuna mikro gözeneklerinin tıkanmaması için elyafdan sonra konması önemlidir. Ömrünü uzatır.

Benim tavsiye dizilimim:

en öne biolojik sünger. Büyük katı artıkları tutup, oksijenli ortamda çürütüp, suyu bozmadan geri dönüşümünü sağlar. Bazıları su akışını dağıtmak için en öne seramik yada bioball koyarlar ama dış filtrenin sınırlı alanını bu şekilde harcamayı doğru bulmuyorum. Ancak sumpın büyük alaında hem su akışını yavaşlatıp düzenlemek, hemde ucuza ekstra biolojik ortam olarak kullanılabilirler ama iç filtrede onun yerine biraz daha substrat koymak tanka çok daha büyük fayda sağlıyacaktır.

2inci sıraya elyaf. Ama elyaf konursa debiyi korumak için düzenli bakım gerekir. Bakım sırasında substrat ve biosüngerdeki bakterilere zarar vermemeye çok dikkat etmek gerek. Yoksa tüm emek çöpe gider. Açıkcası ben elyaf koymuyorum. Filtreyi debi düşünde 6ay yada senede 1 açıyorum. Akvaryum suyu ile kaba pisliği alıp, azcık substrat yenilemesi yapıyorum. Ama az. Substrattaki bakteri bir filtrenin herşeyidir.

Son sırayada purigen karbon gibi malzemeler konur. Karbonla ilgili olarak suyu çok berraklaştırır ama etkisi geçicidir, sonrasında içinde topladığı kimyasal zehirleri kusma riski olur. Değiştirilmesi gerekir. Ayrıca ph da dalgalanmalara neden olur. Suda bir ilacın yada kimyasal zehirin temizliği dışında kullanımasını önermiyorum. Zeolit içinde yerine kaliteli substrat alın farkı çok daha büyük olacaktır. Pahalı substrata bütçe yermezse biraz kovadan bozma ucuza bir kaç litre alın kalanınıda haqos, quick gibi markaların ekonomik substratlarıyla doldurun. Ben kullanmadım, filtrem tepeleme eheim ve siporax dolu ama kullanan arkadaşlar fena değil diyorlar. Purigene vereceğiniz parayı buraya yatırmak çok daha faydalı olacaktır. Purigene gelirsek harika bir malzemedir ama biolojik malzeme değildir. Kesinlikle substrat ile muadil olarak görmeyin. Purigenin yaptığı sudaki büyük organik artıkları bozulup su kalitesini düşürmden yakalayıp içine hapsetmektir. Bu sayede su kalitesini ciddi oranda artırır ama büyük tanklarda bu etkinliği uzun süre korumanız zor. Bir süre sonra dolar, rengi sarı kahve rengine döner. Bu durumda çıkarıp saf çamaşır suyu ile temizlenerek yenide desarj edilebilir. Ama burdakı prosedürü biraz hassastır. Uygun çamaşır suyu ve uygun klor giderici ile temizlenmesi çok önemli. Açıkcası temizledikden sonra kokusu içime sinmediğinden bir daha filtreye koymadım.

Şu anki kendi dağılımım sadece biolojik sünger ve kaliteli substrattan ibaret. Çok hassas nazik güney amerikan türleri bakıyorum. Diğer tanklarda kolayca ölen balıklar. Bende gayet sağlam, gayet sağlıklı duruyorlar. Dış filtrenin asıl amacı biolojik dönüşümdür. Başka şeylere takılmadan buna göre hazırlanmalıdır. Diğer malzemeler ancak özel durumlar için eklenebilir.[/QUOTE] Merhaba yazınızı okudum yaklaşık 8 yıl önce paylaşmışsınız. Fikirleriniz hala aynımı değişiklik varmı ona göre akvaryum filtre mi düzenleme planındayım.
Balık Besleme İstasyonum
[QUOTE=Laterthanbefore]Amaç yemleri dağılmadan tutmaksa bu kadar balığın olduğu bir akvaryumda yemler yere düşmeden yenir zaten :D

Geliştirmek için kısa bir ip ekleyebilirsiniz akvaryum suyu azaldığında veya arttığında su seviyesinde kalmasına yardımcı olur.

[/QUOTE] Haklısınız balık çok hemen bitiryorlar yemleri:).Ben yinede bir denedim.İp bağlayıp salınca batıyor,yoğurt kabını kestim yaptım suda yüzen bir malzeme bulmam lazım.
Balık Besleme İstasyonum
Merhaba biliyorsunuz yem atarken suya çok dağılıyor yemler.Filtre ,hava motoru aç kapat zor oluyor. Hali hazırda piyasada satılan ürün var ancak o parayı vermeye kıyamadım.Amatörce fotolardaki gibi bir yem atma alanı yaptım. Daha iyi fikri olan varsa daha güzelleştirmek adına yorum yaparsanız sevinirim.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/40959/040220241308491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/40959/040220241308521.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/40959/040220241308551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/40959/040220241308571.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/40959/040220241309001.jpg[/IMG]
Frontozalarım çok korkmaya başladılar
[QUOTE=feyruk]Benim frontosaların ışıkla hi,ç problemi olmadı şimdiye kadar. Ayrıca dış motordan kaynaklı dalgalanmayı azalttım ve suyun en tepesinde yüzüyorlar sanki ışığa daha yakın olmak istiyorlar gibi.Ben akvaryuma yaklaştıkça da hepsi başımın etrafında toplanıyor nereye gitsem oraya geliyorlar. Ürkek ve saklanmaya meyilli özellikleri hiç görünmüyor bende.
[/QUOTE]
Ayni durum bendede var.Şöyle bir gözlemim oldu.220 cm boyunda bir akvaryumum var akvaryumun sağ tarafındaki floresan yanmamaya başladı ve karanlık bir bölge oldu orası şuan balıklar tamamen akvaryumun sol tarafına ışık yanan yere toplanıyorlar vatoz bile akvaryumun en üst kısmında yüzüyor bazen.Sanırsam sizidne dediğniz gibi ışığa yakın olmaya çalışıyorlar
Yemleme yaparken elinizi suya sokuyormusunuz?
Frontoza,calvus,albino vatoz balıklarımın türü.1 tonluk bir akvaryum.
Eski fotosuda linkte akvaryumumun 2 yıl öncesine aittir fotolar.


[QUOTE=turktbs]Cenk bey bardakta dinlendirmeden sonra yemlerde sıkıntı kalmayacaktır.Sumpun emiş ağzına sineklik gererseniz sıkıntınız kalmaz.[/QUOTE]
 
Bardakta dinlendirmeyide denemedim.Ancak bu sefer yemler bu beklettiğimiz suda çok fazla çözünürmü?
Yemleme yaparken elinizi suya sokuyormusunuz?
Merhaba arkadaşlar.Balıklarımızı yemlerken yemi suyun üstüne bıraktığımızda büyük çoğunluğu ıslanmıyor ve dibe inemiyor yemlerin.Balıklarımda orta seviye ve dip balığı olduklarından bu su üstündeki yemleri yemiyorlar.Sump sistemi kullandığımdan dolayıda yemler sumpun borusuna gidiyor ve aşağıda filtre havuzuna düşüyor,bunun neticesinde hem filtrem çabuk kirleniyor hemde yemler ziyan oluyor.
Mecburen elimi suya sokmak zorunda kalıyorum her defasında emler ıslansın diye ancak hijyenik olmuyor.
Filtre motorunu kapatıp 5 dakka suyun dengelenmesini sağlayıp sonra yemleme yaptığımda oldu ancak bu seferde motoru açmayı unuttuğum oldu.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim fikirleriniz nelerdir.
Ayrıca tatile çıkacağım yem makinesine bırakacağım yemler suyun üstüne düşecek ve ciddi sorun yaşayacağa benziyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.