ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fatih33
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ocak 2008 08:50
Son Ziyaret:
23 Nisan 2015 13:04
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
fatih yayla
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Içel
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 7 MESAJI

Yeni Tropheus Akvaryumum
[VID]http://www.dailymotion.com/video/xprlom_super-akvaryum_animals[/VID]]Fotoğraf:

Boyut (cm):150/65/60
Kapasite (litre):580
Canlılar:Tropheus Kasakalawe

Malzemeler:Ytong malzemeden dekor (kendi el yapımım)

Akvaryum Bakımı:Haftada bir 3/1 su değişimi

Kullanılan Yemler:Sera,tetra, danichi bitkisel yemler

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Yok
Bitkiler çok iyi ve kaliteli değiller biliyorum ama şu an elimde bunlar var ve işlerin yoğunluğundan pek zaman ayıramıyorum.Aydınlatma 20metre beyaz şerit led.


fatih332012-04-01 15:47:23
EMNİYET
Selam arkadaşlar ben Mersin çevik teyim tüm meslektaşlarıma selamlar.
Dış filtrede hangi hortum kısa hangisi uz
 
Arkadaşlar şunu unutmamalıyız ki dış motorların su çekme özelliği yok ve buna da gerek yok çünkü bunlar kapalı sistemler dir ve sadece içindeki suyu dışarı çıkarmak için güç kullanırlar motorunuz hava yaptığı zaman suyu akvaryum dan çekememesinin sabebi de budur bu yüzden çıkış hortumunun kısa olması motoru daha verimli kılacaktır saygılarımla.
ytong dan 3 boyutlu arka fon.
      İsmail bey güzel bir çalışma yapmışsınız bu da benim geçen yıl yaptığım ytong dan çalışma.
http://www.akvaryum.com/Forum/ytong_dan_sato_k180648.asp?PID=1087511
Ytong dan Şato(Yeni Resimler Eklendi Balıklı Hali)
[QUOTE=ezgixxxxx]Gerçekten çok uğraşılmış ve güzel bir eser olmuş bencede Fatih bey, heykeltraş mısınız? Ytongu böyle yontmak bence herkesin harcı değil.Smile Emeğiniz için ellerinize sağlık. Tebrikler, güle güle kullanın. Paylaşım içinde ayrıca teşekkürler.[/QUOTE]
Evet hocam bayağı bi uğraştık yaklaşık 20 gün falan sürdü yapmamız.Ayrıca heykeltraş değilim asıl işim polislik ama elimden böyle işler geliyor  bu eserin yapımında emeği geçen arkadaşlarıma buradan çok teşekkür ediyorum ayrıca bu sitedeki arkadaşlarada  teşekkürü bir borç sayıyorum çünkü onlardan çok şey öğrendim .balıklar yaklaşık 1.5 aydır içindeler ve çok mutlular bunu her halleri ile belli ediyorlar şimdiya kadar hiç bir sıkıntı olmadı şu an elimde iyi bir makine olmadığı için fotoğraflarını koyamadım ama en kısa zaman da koyacağım herkese kolay gelsin
Ytong dan Şato(Yeni Resimler Eklendi Balıklı Hali)
[QUOTE=maskot_54]Herşey ortada. Fakat bu fonu strafordan da yapmak mümkün. Ytong ile ilgili pek net bir bilgi yok gibi. Bu yüzdende balıkların ve akvaryumun hayatını risk almaya değmez gibi. Çalışma ne kadar güzel olursa olsun. Risk herşeyi bitirir. Balıkların ve hobinin hayatıyla kumar oynanmamalı bence. Bu çalışma gerçektende güzel fakat risk herşeyi bitirir. Bir heves uğruna yapılan bir çalışma tüm hevesleri kırabilir. [/QUOTE]

  Kardeş doğru söylüyorsun bunu strafordan da yapabilirdik ama bu kadar güzel görüntü çıkmayacağı kesindi, ayrıca ytongla iligili olarak birçok araştırma yaptım ve hemen hemen hiçbirinde çok ciddi zararlarına rastlamadım.Ytong hammaddesi çimento bazlı olduğu için suda salınım yapmayacağına ve su değerlerinde çok ciddi değişim olmayacağı hususunda fikir sahibi oldum ayrıca bunun gibi ytongdan yapılmış ve derz dolgusu ile kaplanmış bir kaç akvaryum gördüm bir yıldan fazladır kullandıklarını ve hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını bildiğim arkadaşlarım var ben de ilk önce çok tereddüt etmiştim ama onları görünce ikna oldum şimdilik bir sorun görünmüyor bakalım zaman ne gösterecek.
fatih332008-05-20 18:41:35
Ytong dan Şato(Yeni Resimler Eklendi Balıklı Hali)
Yeni yaptırdığım 120*70*50 ebatlarındaki akvaryumum için güzel ve işlevsel bir arka fon yapmaya karar verdim .bir çok araştırmadan sonra bir sitede bulduğum şato resmini 3 boyutlu  olarak ytongdan yapmaya başladık.yaklaşık üç haftalık bir uğraş sonucu çalışmamız bitti .Öncelikle yardımda bulunan iş arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum ve bu eseri siz akvaryum. com üyeleriyle paylaşmak istiyorum.
   Kısaca yapımını anlatmak istiyorum. Gerekli malzemeler 20*25*60 ebatlarında 4 adet ytong ayrıca köprü için 8,5*20*60 ytong, 2 tane akvaryum silikonu arkaya yapıştırmak için sert strafor ,fuga 2200,maket bıçakları ,testere ve bıçaklar . Önce testere ve bıçaklarla kabaca şeklin verilmesi sonra ince işlerininin yapılması ve derz dolgu ile boyanması sonucu bu eser meydana geldi.Eleştirilerinizi bekliyorum saygılarımla.




 






Üsteki boşluklar sağ daki dış ünite için temiz su girişi solda ki ise kirli su çıkışı olarak ayarlandı.






 Ve bu da bitmiş hali ( atlar balıklar konulmadan önce çıkarılacak bir arkadaşı kıramadık onun için orada kaldı.)

   
Bunlar da balıklarla çekilmiş fotoğrafları yaklaşık altı aydır içindeler ve herhangi bir problem çıkmadı
fatih332008-10-15 03:07:23

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.