ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
firat61
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ocak 2008 18:53
Son Ziyaret:
22 Mayıs 2010 16:21
Toplam Mesaj:
86 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fırat ERGÜL
Doğum Tarihi:
13 Eylül 1985
Yaş:
38
İl:
Trabzon
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fırat ERGÜL
TRABZON
300lt. 7 yunus

SON 10 MESAJI

Yavrusunu yemeyen tür varmı ?
Foai veya Furcifer besleyen arkadaşımız var mı forumda arama yaptım ama yok ulaşamadım hiç kimseye
Yavrusunu yemeyen tür varmı ?
Tür önerenlere teşekkür ederim.
Reis tanganyika türü beslemeyi düşünüyorum bu yunuslar beni malawiden soğuttu nasıl bi emek verdim anlatamam. Sizin söylediğiniz tür çok güzel ama ya bundan da yavru alamazsam endişesi var içimde.
Bu önerilen Daffodil veya brichardi çifti leptosoma bu türleri aynı tankta beslersem birbirlerinin yavrularını yerler mi peki?
Benim istediğim tür Cyathopharynx foai veya Furcifer bunlar hakkında da fazla bilgim yok yavru yeyip yemedikleri konusunda
Yavrusunu yemeyen tür varmı ?

daha heyecanlı olmalı :)

firat612010-04-05 00:16:24
Yavrusunu yemeyen tür varmı ?
İstediğim en önemli ve tek özellik yavrusunu yemesin  trapheuslar  yavrularını yiyorlarmı
Yavrusunu yemeyen tür varmı ?

2 senedir yunus besliyordum ve bu tarihe kadar en az 1000( bin ) tane yavru aldım ve hepside öldü denemediğim yöntem kalmadı yaşatmak için. Elimden hiçbirşey gelmiyor malesef.

Tanganya türü besleyeceğim yavru kusturmak ve başka tanka taşımak gibi uğraş vermeyeceğim bir tür beslemek istiyorum 300litrelik akvaryuma sahibim ve tek tür besleyeceğim benim araştırmalarıma göre Furcifer çok güzel fakat bulamıyorum o balıktan yada TROPHEUS türünden bir tane besleyeceğim bu konuda bilgisi olan daha önce beslemiş arkadaşlarımız varsa yardımcı olabilirlermi
100'lerce Yunus yavrum öldü
Akvaryuma en yakın kalorifer tanktan 1 metre aşagıda  tahmini 4-5 metre olması gerekiyor. Dubleks ev akvaryum üst katta merdiven başlangıcında kalorifer merdivenlerin orta hizasında.
Kaloriferin akvaryumu etkileme olasılığı varmıdır? Varsa neden dolayı olabilir?




[QUOTE=reis]Normalde hayır. Ama bazen şehir şebeke suyunda sıkıntı olduğunu ilk yunus yavruları ölmeye başladığında anlıyoruz.[/QUOTE]

Ana tanktan su alınarak doldurulan 40-50 litrelik Ayrı bir yavru tankında içerisinde biyolojik motor olması durumunda su değişimini haftada 1 veya 2 haftada 1 çok az yapmak kaydı ile (2-3 litre) yavruların yaşama ihtimali varmıdır?
100'lerce Yunus yavrum öldü

Tekrar pet şişeden yavruluk yapmaya karar verirsem dikkate alacağım teşekkür ederim

100'lerce Yunus yavrum öldü

En son aklıma gelen camdan cama akvaryumu bölmek değil bunun yerine büyük bir yavruluk kafes gibi yapmak. çelik veya kalın plastikten bir küp yapıp etrafını 2-3 kat bayan çorapı veya ince sineklik giib bir malzeme ile cevreleyip ana tankın içine bırakmak bundada tek sorun yemleme olacak onu daha çözemediğimden bahsettiğim olayı yapamadım..

Reisin bahsettiği konu kesinlikle çok dogru su degerleri çok etkileyici yunus yavrularında yanruları ayrı akvaryuma alıp su değişimi yaptıgımın ertesi sabahı bütün hepsi ölmüştü.
 
100'lerce Yunus yavrum öldü
Teşekkür ederim yavru tankı ile ana tank arasında ısı farkı yok ikiside 27sabit su değişimlerinde zaten yavru tankına ana tanktan aşı yapıyorum ana tanka ise az miktarda değişim yaptıgım için 1 derece filan oynuyor buda yarım saat içerisinde telefi ediliyor.
100'lerce Yunus yavrum öldü
hayır reis hiç kullanamdım akvaryumu kurdugum ilk günden bu güne kadar... 2 yıl oldu balıklarıda sizden almıştım hatırlarsanız... Trabzona göndermiştiniz

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.