ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Atacms
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Mart 2009 16:20
Son Ziyaret:
02 Haziran 2020 08:50
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Kemal ERSAN
Doğum Tarihi:
10 Kasım 1981
Yaş:
42
İl:
Erzurum
Meslek:
kamu personeli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


100x50x40
1E 3D Sarı Prenses
1E 3D Demasoni

SON 10 MESAJI

Demasoni Anüs Vent Resmi.
Bu balıklar demasoni değil ki.
Balığımın Kuyruğu Yok :( [Resim ve Video Eklendi]
Benimki de dik yüzüyordu. Kuyruk olmadigindan dengeyi bu şekilde saglayabiliyor. Benim sahsi fikrim balığı tamamen akvaryumdan çıkarın. Dişi sayısı az ise her zaman ayni saldırıya maruz kalabilir. Benim farketmeme bile zaman kalmadan 1 gecede gitmişti kuyruk. Tam düzeldi kuyruk yeniden çıktı huzur geldi akvaryuma derken yine oldu. Mecburen çıkardım akvaryumdan.
Vatozlarda İsim Hurafesi
[QUOTE=ASLAN]Konuyu güncellemek istedim.Güven abinin son yazdığı bilgiye göre yorum yaparsam ve bildiğim kadarıyla ben orta okul yaşlarındayken piyasaya yeni çıkmıştı cüce vatoz ve l 183 formunda olarak satılmaktaydı o zamanın parasıyla yavrusuna 3-4 lira verirdik.Sonradan nasıl olduysa bunlar değişmeye başladı ve günümüzdeki cüce vatozlar piyasaya çıktı ve hakim oldu.Buradaki arkadaşların dediği gibi satış oyunu vs yaparak normal albino balıkları L 144 adı altında daha yüksek fiyatlara satmaya çalışıyorlar.Bilhassa gold olayında da konuya açıklık getirirsek.Planetcatfish sitesindeki araştırmacıların kullandıkları terimde gold var evet bizim onlarla yapmış olduğumuz yanlışlık şöyle yabancılar kırmızı göze(albino),sarı renge de (gold) demeyi tercih etmişlerdir.Yine bizim satış hilecilerimiz bu gold olayını farklı bir ayrıcalık gibi gösterip balıkları daha fazla fiyata satmaktadırlar nitekim günümüzde hala buna karşılaşmaktayım.Longfin konusu da kısa ve öz bir şekilde açıklarsam longfinler sonradan oluşan türlerdir ve atası olarak siyah cüce longfin vatoz gösterilmektedir.Biraz gözlem yaptım ve bunu böyle yapanların çoğunun balığı en başından beri öyle bildiklerini söylediler.Ortalama yaş verecek olursak 18-19 yaş altı hobiye ve vatoza yeni giriş yapan kardeşlerim ve 35 yaş üstü internete ve internetteki bilgilere pek hakim olamayan hobici abilerim diğer vatandaşların bunlar l 144 demesiyle bu arkadaşlarımında inanması sonucu bu durum ortaya çıkmıştır.Konuya baktım bir çok resim ölmüş nacizane resimleri tekrar yenileyip bilmeyen arkadaşlara ışık tutmak ve bu değerli bilgiyi diğer arkadaşlara yaymaktır.

Saygılar..

Siyah cüce vatoz düz kuyruk (Shortfin)

Siyah tül kuyruk cüce vatoz (Longfin)

Albino cüce vatoz düz kuyruk (Shortfin)

Albino tül kuyruk cüce vatoz (Longfin)

L 144 mavi göz(siyah göz) düz kuyruk vatoz- ( L 144 blue eye shortfin)

L 144 mavi göz(siyah göz) tül kuyruk vatoz- ( L 144 blue eye longfin)


L 144 albino tül kuyruk (L 144 albino longfin)


Not:L 144 albino longfin piyasada çok nadir bulunan bir türdür.Umarım fotoğraflar açıklamaya yetmiştir.Saygılar...

[/QUOTE]

Sabri bey bu "Albino tül kuyruk cüce vatoz (Longfin)" ile L 144 albino tül kuyruk (L 144 albino longfin) birbirlerine çok benziyor.Aralarında ayrım yapabileceğimiz bariz bir fark var mıdır?
Balığımın Kuyruğu Yok :( [Resim ve Video Eklendi]
Benimde sarı prensesimin başına gelmişti hatta 2 defa. Ama benimkinin nedeni belliydi 3 d 2 e vardı ve baskın olan erkek diğer erkeği resmen kuyruktan yemeye başladı.Kuyruk tamamen gitti sizin balığınızla aynı durumdaydı.Zamanla geri uzamaya eski haline gelmiştiki yine oldu.Saldırıp kuyruktan ısırdığını gözümle gördüm.O erkeği hafif toparlanınca çıkardım akvaryumdan.
Dişi demasoni başka dişinin yumurtasnı ağzına al
Ciddi kavga yok. Aklına estikçe 2 tur kovalayip birakiyor erkeğı.Boş zamanlarımı genellikle tv basinda değil akvaryumumun karşısında geciriyorum ve baliklarin hafif karin şişmesi ve ardindan tüpçük cikarma ve yumurta alma aşamalarını bizzat takip etmeye çalışırım. Bu dişide form kaybı yoktu fakat kesinlikle yumurtlamaya hazir değildi. Umarim döllenmis yumurta vardir ağzında.
Dişi demasoni başka dişinin yumurtasnı ağzına al
Arkadaşlar olayı kısaca özet geçmeye çalışayım. Akvaryumumda 1e3d sarı prenses ve 1e3d düzenli yavru veren demasonilerim vardı. Ayrica 1 adet damizlik olmaya yakin renkleri ve bantlari çok güzel oldugundan çıkarmaya kiyamadigim erkek demasonim var.baskin erkek tarafindan kabul gördügünden sıkıntı yoktu akvaryumda. Baskin erkeğim 15 gün önce ağir şekilde yaralandı.Sağ yüzgeci yaninda derin bir yara vardi.2 gün icinde kaybettim balığımı.Erkek sarı prensesten şüphelenmedim çünkü hırpalanma izi yoktu sadece yarık.Büyük ihtimalle kayaya carpti. Erkek ölmeden önce büyük dişi yumurta almak üzereydi. Yumurtalarini aldi doğal olarak döllenmedigi için 2 gün sonra atti. Küçük olan erkeğim diger 2 dişi ile ayni boyda ve onlara baskinlik kurdu hemen fakat büyük dişi erkeği sürekli kovaliyor.Boy farklari çok az.Dün aksam küçük dişi tupcuk cikarmisti ve erkek sürekli yanina gidip titriyordu fakat büyük disi hemen olay yerine gidip ikisinide kovaliyordu.Bugün baktigimda hem küçük diside hemde buyuk dişide yumurta almisti ve buyuk dişi ağzinda yumurta ile hem diger disileri hemde erkegi kovaliyor sürekli.
Simdi benim merak ettiğim bu disi yumurtalari nerden aldi.Hic hamilelik belirtisi yoktu yeni yumurta atmıştı. Digerlerinin ciftlesmesi esnasinda onlari kovalayip dişinin agzina alamadigi yumurtalarini almis olabilir mi? Erkek bu baskin disideki yumurtalari dölleyebilir mi? Erkegim baya hızlı buyudu yarım cm daha büyüse büyük dişi ile aynı boya gelecek.bu disiye baskinlik kurabilir mi yoksa baskin disiyi akvaryumdan cikarmalimiyim ? Daha önce başına gelen yada bilgisi olan arkadaşlarım yardımcı olursa çok sevinirim.
Arka fon 100X50 ;)
 İbrahim bey fon çalışmanız çok güzel.Kazasız belasız kullanmak nasip olur inşallah. Benim size sormak istediğim bikaç şey var cevaplarsanız çok sevinirim. 1- Son kat derzi atarken siyah ile kaplayıp üzerine gri ile gölgelendirme mi yaptınız yoksa tam tersi mi? 2- Fonun yan ve arka yüzünü derzlediniz mi? 3- Yapıştırırken nerelerinden slikonladınız (arka tarafa su geçip geçmediği için sordum).
Erzurum'da FugaPool 2900 bulamadım.
Çaykara iş merkezindeki Ali Kemal hoca ile tanıştım , sordum fakat o değilmiş.Bende aramaktan bıktım ve Ultra fuga 2200 aldım umarım sorun çıkmaz.
Erzurum'da FugaPool 2900 bulamadım.
Ali kemal beyin bir adresi varmıdır? birde bu tekzen den sipariş nasıl oluyor.İnternet sitesinde yok.Canlı destekten sordum siparişle getirtebilirmiyiz diye olumsuz cevap aldım.
Erzurum'da FugaPool 2900 bulamadım.
Arkadaşlar Erzurum da bikaç gündür arıyorum fakat bulamadım.Burada ikamet eden ve bulabilen arkadaşım varmı ?


Sadece Erzurum değil Erzincan Kars Iğdır Bayburt ve Ardahan da bulabilen arkadaşım varsa yerini yazarlarsa çok sevinirim. Oralarda da aldırabileceğim arkadaşlarım var yeterki yerini öğrenebileyim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.