ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
trmilitary
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Mart 2009 13:50
Son Ziyaret:
20 Ekim 2009 02:55
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Keçel
Doğum Tarihi:
25 Kasım 1989
Yaş:
34
İl:
Tekirdag
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Onur Keçel

SON 7 MESAJI

Akvaryumumun Tabanında Beyaz Tabaka Oluşuyor ..
Bu nitrifikasyon bakterilerinin bir zararı yok ancak gün geçtikçe öle birşeyki hertarfını kaplamaya başladılar akvaryumumun Mutsuz Faydaları tabikide vardır ama yakında balıkları bile göremicem sanırım çünkü akvaryumun camının üst kısımlarındada  yer yer oluşmaya başladılar..Suyunu değiştirdim kaç kere yok olmuyor.. Acaba bu yararlı bakterileri önlemek için bir ilaç yada bir yöntem varmı acaba .. Yardımlarınız için teşekkürler...
 
         
                                                                                               Saygılar
                                                            
Akvaryumumun Tabanında Beyaz Tabaka Oluşuyor ..

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ..

Akvaryumumun Tabanında Beyaz Tabaka Oluşuyor ..
[QUOTE=CaN_BaKıR]Kumun altında mı oluyor bu tabaka?

Tam oalrak nerde? Fotoğraf çekme şansınız varsa lütfen çekip paylaşınız. Daha çok yardımcı olabiliriz..

Birde bilgi verirken eksik anlatıyorsunuz. Motor dediğiniz nedir mesela. İç filtremi, hava motoru mu , dış filtre mi, şelale mi?  Kumun türü nedir?

Bunu yok edecek bir kimyasal tavsiye etmemiz için ne olduğunu bilmemiz lazım... Belkide yosun başlangıcı..
[/QUOTE]
 
 Motorum iç filtre , yarın fotoğraf çekip payşaşıcağım ..Akvaryum camımın alt kısımları sürekli kısım kısım bem beyaz oluyor ve akvaryum kumumun üstündede sanki örümcek ağı  gibi beyaz tabakalar var. Çok ilginç bir durum mercanlardan yaptığını sanıyordum mercanları çıkardım ancak sorun devam etti..Senelerden beri lepistes yetiştiriyorum ilk defa böyle birşey başıma geliyor ve bir çözüm hala bulamadım ancak yarın fotoğraf çekip paylaşıcağım kısmetse.. Teşekkür ederim..
Akvaryumumun Tabanında Beyaz Tabaka Oluşuyor ..
Akvaryumumda sadece akvaryum kumum ve az da canlı bitkim var birde ısıtıcım ve motorum var başka birşey bulundurmuyorum eskiden böyle bir sorunum yoktu ancak ne olduysa böyle bir problemle karsılasıyorum..
 
 Evet suları dınlendırerek koyuyorum suyuda degıstıyorum ancak gene bu beyaz tabak kaybolmuyor .. Bunun için ilaç vb birşey bulabilirmiyim acaba ..Saygılar
Akvaryumumun Tabanında Beyaz Tabaka Oluşuyor ..

Öncelikle iyi akşamlar. Akvaryumumda daha önce böyle birşey ile karşılaşmamıştım. Ancak bu sorunla yaklaşık 10 günden beri karşılaşıyorum ve lepistesleriminde bundan etkilendiğini görüyorum ..

 Akvaryumumda  tabanında (akvaryum kumu ) ve camının alt kısımlarında sürekli beyaz bir tabaka oluşuyor kireç olduğunu sanıyorum .. Suyunu 2 kere değiştirdim ancak çözüm bulamadım . Akvaryumumda mercan vardı mercanlardan olduğunu düşündüm ancak mercanlarımı akvaryumumdan aldığımdada beyaz tabaka sürekli oluşmaya devam ediyor Mutsuz  Özelliklede geceleri motorumu kapattığımda sabah baktığımda akvaryumun camı bembeyaz kireç gibi olmuş ve hala bir çözüm bulamadım..
 
  Yardımlarınızı bekliyorum bu sorun nedir ve nasıl çözebilirim elimden geldiğince ne yaptıysam birtürlü çözemedim tavsiye edebileceğiniz bir şey varmı acaba.. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler .. İyi akşamlar  ..Saygılar
Lepisteslerim Sürekli Hareketsizler ..
Ne tür bir ilaç tavsiye edersiniz acaba , gerçekten insanların emeklerinin bi kerette eba olması çok kötü bişey . Ancak akvaryumumu içinde bulunan elodia bitkiside kurumaya başladı nasıl bir problem oldugunu çözemedim suyunuda değiştirdim ama hala devam ediyor..Mercanlar kireçlenme yapmış olabilirmi acaba çünkü beyaz katmanlar var motorun ve kumun yüzeyinde ..Yardımlarınız için teşekkürler..

                                                                                   Saygılar
Lepisteslerim Sürekli Hareketsizler ..
 İyi Günler..Akvaryumumda lepistes bakmaktayım hepsi kendi yetiştirdiğim balıklar ancak birçoğu aynı dişiden olduğu için erkek lepisteslerimi ayırmıştım tankımda 11 tane dişi lepistesim kaldı fakat ondan sonra nedenini bilmediğim bir şekilde balıklarım sürekli su üstünde kuyrukları kısık şekilde duruyorlar ve zorunlu olmadıkçada hiç kıpırdamıyorlar suyunuda 2 gün önce değiştirmiştim akvaryumcudan bir adet lepistes aldım ve onuda tankıma attığımda oda diğer balıklarım gibi yapmaya başladı ..Sularını değiştirdim fakat çare bulamadım Mutsuz
 Bugün baktımki su motorumun üstünde beyaz beyaz kireç gibi şeyler oluşmuş beyazlık var aynı şekilde akvaryum kumumun yüzeyide beyaz ne olduğunu anlayamadım mercanlardan kaynaklanıyor olabilirmi? Canlı bitkide bakıyorum ve elodiamda sanırım kurumaya başladı sorunu nasıl çözebilirim lütfen yardım edermisiniz ?

                                                                         Saygılar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.