ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
huusayn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Nisan 2009 17:17
Son Ziyaret:
18 Kasım 2012 20:26
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
HUSEYİN KURT
Doğum Tarihi:
28 Haziran 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
İcra ve İflas Müdür YD.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


7 kırmızıgöz tetra,6 black tetra,6 kırmızı tetra,9 penguen tetra,4 cochu mavi tetra,1 makrakanta,7 melek,2 kribensis,100cm

SON 5 MESAJI

kribensislerde eşleşme
Valla haklısınız. akvaryumda kan döküleceğe benziyor. :)

Çünkü balıklar iştah olarak bayağı sağlamlar. geçen gün işe giderken son anda gördüğüm ölü meleği akşam geldiğimde sadece kafa kısmı kalmıs şekilde yenmiş olarak buldum.

Bu tetralar yavruların meydana cıktıgı anda yamyamlaşarak büyük ihtimalle gözlerini kan bürüyecek :)

Ben şimdilik akvaryumun bir bölümünü tülle bölerek kribensislere ayıracağım.

Ama kribensis konusunda tecrübe edinen aquaristlerden, öğrenmem gereken şey Kribensisler kaç günde yumurtadan ve yuvadan çıkarlar ? :) huusayn2012-05-12 22:45:00
kribensislerde eşleşme
Kubilay dostum, tetralarda hiç gurur kibir yok :D Bi kaç dakika önce saldırıya uğradığı bölgede eğerki yem bulacağını düşünüyorsa hiç birşey olmamış gibi gezinebiliyorlar :) Akvaryum 100cm sanırım kribler ve yavruları için bir bölümünü ayıracağım =)
Danayaklı bakımı kolay balık türü
Tetra türleri de cok dayanıklıdır. Kırmızı göz tetra, black tetra, imparator tetra vs. Hem iştahlı hem hareketli hemde dayanıklıdırlar. Tabi dayanıklılık konusunda zebra çiklitten sonra gelirler ama bunlarda zevkli hayvanlar.
kribensislerde eşleşme
kriblerim bugün itibariyle yumurtlamış.:)) dişi erkeği yuvaya sokmakta fazla kibar değil. erkek içerde fazla durmuyor. hep yuva ağzında. baktımki içeride yaklasık 60-70 adet yumurta. 
akvaryumda cok sayıda tetra grubu üyesi balıklar ve melekler var. ayrıca bir adet sinsi makrakanta. şimdi sizce ne yapmalıyım. akvaryumu sineklik ile ikiye böleyim mi?
kribensislerde eşleşme
Değerli hobici arkadaşlar,
uzun zaman sonra kurduğum 100*40*45 ebatlarındaki akvaryumumda,

7 adet kırmızı göz tetra , 
6 adet black tetra, 
6 adet kırmızı tetra, 
9 adet penguen tetra, 
4 adet cochu mavi tetra, 
1 adet  makrakanta, 
3 adet çöpçü;   
3 adet melek,
2 adet balon ramirezi;
ve bir çift kribensis,
olmak üzere 40 civarında balık beslemeye başladım, tetralar henüz çok ufak boyutta olduklarından kribler onları umursamıyorlar, ancak dişi balığın karın kısmı kırmızılaşmış olmasına ve erkek balığın önünde sürekli titremesine ve kuyruk sallamasına rağmen erkek krip onu fazla umursamıyor, bazen erkekte yüzgeçlerini kabartıp bekliyor ama genelde dişiyi kovalama eğiliminde, bu kaçış ve kovalayışlar bugünlerde dişinin iyice semizleşmesiyle biraz azaldı fakat, erkek balık dişi kadar canlı renklere sahip olamadı bir türlü... 

benim gözlemlerime göre dişi yanında kızgın bir erkek olsa hemen yumurta dökecek gibi... erkeğin eş almasını kolaylaştırmak için sizce ne yapmalıyım. buarada balıkların boyutları 4.5-5 cm kadar. erkek dişiye göre nispeten büyük sayılır...

ayrıca erkek hernekadar eş almaya çalışmasa da akvaryumun geneline hakim, hiçbir balığa eyvallahı yok. ayrıca yemde yiyor.
sizce dekor, ısı , ve ya farklı hangi yöntemi kullanmalıyım. ayrıca kripler en çok hangi tür yemleri severler onu da öğrenmek istiyorum.
çünkü geçen gün cochu blue tetraların yemesi için attığım bir parça kavurmayı inanılmaz bir iştahla kripler mideye indirdiler. :)

bu arada ramireziler yeme alışamayarak aramızdan ayrıldılar.. değerli hobicilerin kripler konusundaki fikirlerini bekliyorum ... ;)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.