ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yamtars
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ekim 2009 19:57
Son Ziyaret:
30 Kasım 2019 16:19
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Öner Buldu
Doğum Tarihi:
08 Ağustos 1985
Yaş:
38
İl:
Bursa
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

önerbuldu

SON 10 MESAJI

Türünü Bulamadığım Bitki
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Türünü Bulamadığım Bitki
Evet tütün bitkisine daha çok benziyor. Çok hızlı büyüyen bir bitki kontrol edemiyorum. Bitkinin ortasından kesip budama yapsam zarar vermiş olur muyum? Zira akvaryumun dışına çıkmaya başladı. Bu arada akvaryumum yaklaşık 100 litre bir adet daylight bir adet grolux florasanım var. Bitki toprağı olarak da jbl manado kullandım. Az miktarda gübre var toprakta. CO2 sistemim yok.
Türünü Bulamadığım Bitki
Benziyor ancak bendeki bitkinin yaprakları daha iri ve uzun, bir de rengi kırmızımsı olarak başlıyor büyümeye daha sonra yeşil oluyor. En sonunda sana sararıp çürümeye başlıyor.
Türünü Bulamadığım Bitki
Akvaryumcudan ismini sormayı akıl edemeyerek aldığım bitkinin türünü İnternette bulamadım. Bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Budamasını nasıl yapacağımı, bakımının nasıl yapılacağını bilmiyorum. Yapraklarında çürümeler var.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/82433/20160315_185853.jpg[/IMG]
melek baligim yumurtladi bakimi hakkinda
Bugün de benim melekler yumurtladı dış filtrenin borusuna. Sana bir cevap gelirse ben de faydalanacağım. Takipteyim :)
JBL ProFlora Bio 80 eco
Bendeki ürün de yaklaşık bir litrelik. Tarifinizi deneme yanılma yöntemi ile uygalayacağım. Tecrübelerinizden faydalanma fırsatım oldu çok teşekkür ederim.

JBL ProFlora Bio 80 eco
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Sadece bir kafa motoru ile sorunu çözebileceğimi öğrenmek içimi rahatlattı. Sistemi kuralı 24 saat oldu ancak halen gaz çıkışı olmadı. İkinci günü de bekledikten sonra kendim bir karışım hazırlamayı düşünüyorum. Forumda bir sürü tarif var. İnşallah bitkilerim için faydalı olur.
JBL ProFlora Bio 80 eco
Arkadaşlar şuana kadar yaptığım alış verişlerden memnun olduğum, ticari kaygı gütmediğini düşündüğüm bir akvaryumcudan "JBL ProFlora Bio 80 eco" hazır mayalı sistem aldım. Aldığım kişi bu ürünü çok sattığını alanların çok memnun olduklarını söyledi. Eve gelip sistemi internetten araştırdığımda çok fazla para verdğimi ve difüzör denilen araç yerine içerisinde  hava taşının bulunduğunu gördüm ve ciddi şekilde hayal kırıklığına uğradım.Forumda yaptığım ufak bir araştırmadan sonra hava taşının co2' nin suda çözülmesinde yeterli olamayacağı kanaatine vardım. (Keşke bu ürünü almadan önce araştırma yapmsaymışım.)
Sizlere sorum şu; bu ürünü alıp, hava taşı ile kullanıp bitkilerinde gelişme gören var mı? İkinci sorumu öncelikle kendime soruyorum sağlam bir kazık mı yedim?
Bitki ve Dekor Tavsiyesi
    Zaten acele etmek gibi bir niyetim yok. Akaryumumun su dengesi iyice otursun, bitkilerim güzelce gelişsin ondan sonra balık almayı düşünüyorum. Bahsettiğiniz balığı daha önce hiç beslemedim şu ara gönlüm lepistes,plati,moli gibi balıklara meyletti.
    Amacım bu balıkların yaşadığı doğal ortamın bir benzerini oluşturabilmek. Açıkçası yavruluk ya da yavru akvaryumu kullanmayı düşünmüyorum.

Bitki ve Dekor Tavsiyesi


Arkadaşlar yeni kurmaya başladığım akvaryumum için tavsiyelerinizi bekliyorum. Akvaryumum 100 litre; bir adet hydor prime 10 dış filtre ve bir adet iç filtre var. Zeminde kum olarak jbl manoda kullandım. Işık olarak daylight var. Gübre olarak da jbl'nin sıvı gübresini kullandım. Co2 gerektirmeyen, içerisinde lepistes yavrularının barınabileceği bitkiler bakmayı istiyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.