ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
urzaiz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Kasım 2009 16:47
Son Ziyaret:
04 Ekim 2010 14:46
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
A.Cagrı ARIKAN
Doğum Tarihi:
28 Haziran 1979
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
IT Sistem Admin
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

A.Çağrı ARIKAN

SON 3 MESAJI

Geçiş Bilgi.
Herkese bilgiler için teşekkürler;

En kısa zamanda akvaryumumu oluşturup son halini Sizinle paylaşıyor olurum. Öncesinde bitkiler üstüne biraz daha eğilip detayları öğreneceğim ki sonra balıklarım ve benim için sıkıntı olmasın.
Geçiş Bilgi.
Bilgilendirmeler için teşekkürler,

Canlı doğuran demek bitkili akvaryum demek demişsiniz, burada bitki bakımı ve bitkiler ile ilgili detaylı bir araştırma yapmam gerekecek sanırım. Bitki olmazsa olmazlardan diyebilir miyiz? Tabii ki akvaryumun görüntüsü önemli ama benim için öncelik balıklarıma iyi bakabilmek, bitki ile bakım daha da iyi oluyordur tabii.

Kafamdaki soru bitkilere bakabilir miyim balıkların yanında gibi? Yine de araştırıyor olacağım, tek tür bende düşünüyorum lepistes ile başlamak en makulu gibi duruyor. Lepisteste adedide belirtmişsiniz teşekkürler, burada yavru iken almak daha sonra büyütmek gibi imkanlarım olabilir sanırım, cichledlerde bu şekilde idi alıp büyütüyorsun. Bu şekilde olunca aranızdaki bağlar daha kuvvetli oluyor diye düşünüyorum. Lepisteslerde aynı mantık vardır, ufaktan alıp büyütmek, ne kadar zamanda yavru verir hale gelir bilemiyorum, balığa alıştıktan ve balığın akvaryuma alıştıktan sonra yavru konusuna geçmek daha iyi olabilir sanırım.

Bitkilendirme harici genel bilgilendirmeler harici bilmem gereken var mıdır?

Teşekkürler.

Geçiş Bilgi.
Merhabalar;

Cichled bakımından canlı doğuranlara geçişi ciddi anlamda düşünüyorum. Akvaryumun boyutları 105 lt, dış filtre, hava motoru, ısıtıcı, beyaz çakıllardan oluşan bir akvaryumum var. Genel hatları ile cichled baktığımdan ve onları 2 sene kadar yaşatabildiğimden akvaryum kurallarını biliyorum ama canlı doğranlara uzağım. Bu şartlarda hangi balık türlerine yoğunlaşmalıyım, ilk heyecan gibi hemen çeşit alıpta berbat etmek istemiyorum. Detayları seven birisi olduğumdan iyice araştırıp bana uygun ve uzun süreler yaşatabileceğim güzel birşeyler düşünüyorum. Burada hem kendim hem de balıkları mutlu etmek benim için önceliktir.

Eğer aranızda cichledten geçiş yapan varsa bilgilerini paylaşırsa sevinirim, yok ise tecrübeli arkadaşlardan balıklar ve akvaryumda bilmem gereken detaylar hakkında bilgi almak istiyorum.

Teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.