ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
efeyilmaz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ocak 2010 02:16
Son Ziyaret:
20 Ekim 2013 03:27
Toplam Mesaj:
37 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
efe yılmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
ogrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Efe Yılmaz

SON 10 MESAJI

Çözemediğim sorun
Teşekkür ederim linki inceledim gerçekten faydalı.

Büyük balıklarda şuan yalnızca ufak tefek kuyruk yırtılmaları var ama birinin solungacında gün geçtikte belirginleşen bir morluk var sanki içeriden kan oturmuş gibi. Bu da fotoğrafı:

Bir de yine bu balığın kuyruğunun ucunda çok ince bi çizgi şeklinde siyahlık oldu biraz belli oluyor fotoda kuyruğun en ucuna bakınca.

Balıklar normalde 105 litrelik akvaryumdalardı ama akvaryum su sızdırdığı için 30ltlik küçük akvaryuma aldım daha öncesinde. Küçük akvaryumda her zaman daha çok sorun çıkıyor.
Geçen gün iki kez su değişimi yaptım dediğiniz gibi hava motoru da sürekli çalışıyor. Yine de değiştireyim mi sizce suyu? Küçük balıktaki koyu renk lekeler bu fotoğraftan görülebilir:


Pazartesi günü dediğiniz ilaçları bulmaya çalışayım bir de öyle deneyeyim. Bu küçüklerdense eski balıkların hasta olması insanın canını sıkıyor. Bu arada çok teşekkürler yorumunuz çok faydalı oldu.
Akvaryumu yaptıktan sonra fotoğraflarını çekerim güzel güzel
efeyilmaz2013-10-20 02:07:56
Çözemediğim sorun
İyi akşamlar arkadaşlar, 
Benim 2 tane 5 senedir baktığım 2 tane de küçük japonum ve bir de vatozum var. Geçen hafta balıkların kuyruklarında erimeler yırtılmalar arttığı için mikofish ve kaya tuzu uyguladım. Bir kaç gün sonra ufaklardan birinde halsizlik farkettim ve akşamına filtreye sıkışmış buldum. Ayrı bi kaba alıp hava hortumunu bagladım kafasında ve kuyruğunda nokta nokta karartılar vardı. Ancak bikaç saat içinde öldü malesef.
Bugün de diğer küçük japonu filtrenin çektiğini gördüm aynı şekilde onda da nokta nokta karartılar var. Onu da ayırdım dengesini tam kuramıyor heralde o da ölecek.
Bu arada aynı hafta içinde şeffaf dışkıladıklarından 3 4 gündür sarımsaklı yem veriyorum. Arada su değişimi de yaptım. Ne yapacağımı bilmez durumdayım tekrardan mikofish uygulayayım mı? Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın yardımlarınızı fikirlerinizi bekliyorum.
efeyilmaz2013-10-19 23:25:54
Dipte hareketsiz japonlarım
Haklısınız ama bana yine de bir terslik var gibi geliyor umarım yanılıyorumdur şuan gözlemlemekten başka yapabileceğim bir şey yok sanırım, vakit ayırdığınız için sağolun.
Dipte hareketsiz japonlarım
Evet siyah, yalnız o balığı ayırdıktan sonra çok ilginç bir şekilde bi anda kalanlar hareketlendi yüzmeye başladılar ki iki üç gündür dip dibe hiç ayrılmıyorlardı. Şimdi kumu karıştırmaya başladılar yavaş yavaş. Diğeri de küçük akvaryumda dolaşıyor öyle. Nedeni neydi yani? Buarada teşekkür ederim yorumlarınız için
Dipte hareketsiz japonlarım
Hayır akıntı da yok bir şeyden rahatsız huzursuz gibiler özellikle bitkinin altında duruyorlar. Küçükler biraz daha hareketli ama büyüklerden biri çok kötü gözüküyordu neredeyse hiç kımıldamıyor üst yüzgeci kısmıştı ben de küçük akvaryumu doldurup ona koydum suyu dinlendirecek vakit olmadı iyi mi yaptım bilmiyorum ama ölecek gibiydi kendini bırakıyor suda öylece şimdi hareket etmeye başladı ama ne yapmam gerek bilmiyorum ölürse çok üzülürüm yavru halinden beri bakıyorum.
Dipte hareketsiz japonlarım
Arkadaşlar merhaba, 100 litreden biraz fazla bir akvaryumum var ve 2yetişkin 2yavru japon ve 1vatoz besliyorum. Bir iki gündür özellikle 3 4senedir baktıklarım dipte yanyana hareketsiz oturuyor, yavaş nefes alıyorlar ama yeme geliyorlar. Forumda araştırdım ama ne akvaryuma ne bana yabancılar dip çekimini de geçen gün yaptım. Hava motoru açıkken hiç kımıldamıyorlar. Nedeni ve çözümü konusunda acil yardımlarınızı bekliyorum lütfen. Buarada mantar benek vs birşeyleri yok üzerlerinde.
Jebo 625 dış filtrede sorun
Yaklaşık 3 hafta önce 105 ltlik yeni bir akvaryum kurdum. Dış filtrem de o günden bugüne kadar sorunsuz çalışıyordu fakat bugün akvaryumdaki pislikleri görünce filtreyi kontrol ettim ve su çeken kısmın suyu çekemediğini gördüm. Açıkcası dış filtre konusunda pek bir bilgim yok sorun nedir nasıl çözebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar.
Teleskop balığımdaki sorun
Balık ölmüş bu sabah tam da iyileşiyor gibiydi mantarları geçmişti üzüldüm açıkcası, size de diğer bilgilerini paylaşan fikir veren arkadaşlara da çok teşekkür ederim.
Teleskop balığımdaki sorun
Ben de Mesut bey gibi düşünüyorum çünkü diğer balıklar sapasağlam. Büyük ihtimalle yeni hareketli japonlar bu yavaş yüzen sakin balığıma saldırmışlar. Balığı ayırdıktan sonra mantar oluştu 3 gündür kaya tuzunun yanında mikofish mantar ilacı uyguluyorum mantarlar ve kızarıklıklar çok büyük ölçüde kayboldu ve balığım hareketlendi. 
Ama su artık kirlendi ve tazelemek istiyorum ama bu doğru olur mu sizce? İyileşmesini yavaşlatır mı? 
Bir de çok az yem yiyor veya yemiyor ve halsiz bu konuda başka neler yapabilirim? 
efeyilmaz2012-05-14 22:58:34
Teleskop balığımdaki sorun
Sağolun dediğiniz egzersizleri yaptıracağım biraz hareketlendi ilaçtan sonra ama hala çok halsiz inşallah iyileşir yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.