ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
serkan.canbaz
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
29
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mayıs 2010 10:11
Son Ziyaret:
02 Mayıs 2018 11:38
Toplam Mesaj:
484 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
SC
Doğum Tarihi:
30 Ağustos 1975
Yaş:
48
İl:
Istanbul
Meslek:
Elektrik, elektronik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

F0 Duboisi Maswa
Yeni bir video.
[VID]https://youtu.be/mA6097aK7Fg[/VID]
F0 Duboisi Maswa
Yavruların videosu. Yerim olmadığı için büyük küçük hepsi aynı yerde kaldı. Anne ağzından yeni çıkan balıklar büyük kardeşlerinin ağzına girmeye çalışıyorlar.
[VID]https://youtu.be/2w9cGFAjfL8[/VID]

Tablet yemin bitmesi bir iki dakikadan kısa sürüyor.
[VID]https://youtu.be/TyNN5qV8OMk[/VID]

[VID]https://youtu.be/1oBISARBauY[/VID]
[EDIT]serkan.canbaz,2015-09-30 10:04:28[/EDIT]
F0 Duboisi Maswa
[QUOTE=dogangurgen]Masaallah.

Serkan bey discustan gectiniz troplara, nasil bir degisim? Acikcasi bana biraz zit kutuplar gibi geliyor. Sularin degerleri olsun davranislari olsun veya beslenme sekilleri. Ben de bir sure sonra bir discus akvaryumu kurmayi dusunuyorum, afrika gollerinden amazon nehirlerine geciste beni neler bekliyor? :)

Saygilarimla,[/QUOTE]

Merhaba Doğan Bey,
Discus gerçekten çok güzel bir balık. Bitkili ve dekorlu bir discus akvaryumu evin içinde mükemmel canlı bir tablo görüntüsü veriyor. Fakat bitki ve dekor ile birlikte discus için gereken su değerlerini kalıcı olarak tutmak benim için neredeyse imkansız olmuştu. Bunun dışında dekorsuz bir akvaryumda bu balığı beslemek yine benim için çok gereksizdi. Discusları bitkili akvaryumda iyi besleyemiyordum. Zamanla vücutlarında siyah lekeler oluşmaya başladı ve bu yüzden beslemeyi bıraktım. Tropheustan geçişte sadece yapacağınız su değerlerini ayarlamak. Bunun dışında dikkate edeceğiniz hiçbir şey yok. Discus hakkında bilgi veren forum konularında beslenmesi ile ilgili bilgiler var.

[QUOTE=fthgltknn][QUOTE=serkan.canbaz][/QUOTE]
F0 diyosunuz ya serkan bey bu f0 ve f1 nasıl oluyor... F0 direk gölden yakalanan balık anlamındamı ? f1 de ondan alınan yavrularmı....
Ben malawi çok seviyorum ama tropheus da beslemek istiyorum insallah okulu bitirince bi adım atmak istiyorum yeni bir akvaryumla nereden anlaşılır f0[/QUOTE]

Merhaba Fatih Bey,
Malawi ve Tropheus daha önce çok defalar besledim ve hepsinin zevki ayrı. Bundan 3-5 sene önce belkide daha fazla tropheus besleyenlerde bir F0 çılgınlığı vardı. Çoğu tropheus sevenlerin F0 balık hayaliydi. Benim için burada amaç saf ırk olan balığı beslemekti. F0 kimileri için gölden direk yakalanan kimileri için de ırkı bozulmamış balık anlamını taşıyabilir. Benim için ırkı bozulmamış balık olmasıdır. Daha önceki deneyimlerime ve etrafta tropheus besleyen arkadaşların balıklarına baktığımda sanki F0 balıkların boyları ve ağızları daha uzun ve daha büyük gibi. Bunun dışında pek bir fark yok gibi. F1'de bunların yavrularına deniyor.
F0 Duboisi Maswa
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=wfNTxz8TyHo[/VID]
F0 Duboisi Maswa
İlk yavrular 27ad. ve tek balıktan. Bugüne kadar Tropheus tek bir anneden aldığım rekor sayı.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=GTYfUqtPikY[/VID]
En iyi su arıtma cihazı tavsiyesi ?
Merhaba,
Daha önce Discus besliyordum. Üretim tankında 5'li filtreden çıkan su ile şebeke suyunu karıştırıp kullanıyordum. Şu an Tropheus'a döndüm. Tropheus için su değerleri iletkenlik 600microS, Ph 8,4-9,5 arasında, GH 7-11 dGH, KH 16-19 dKH olması gerekiyor. Sorum şu yandaki linkteki cihaz bu değerleri sağlayabilir mi? "http://www.suaritmacihazi.gen.tr/index.php?route=common/home"
Mevcut 5'li cihazıma daha önce mineral filtre eklemiştim. Cihazdan çıkan son ölçtüğüm değerler 20microS, PH 7,7 ve KH 0. Bu suyu aynı zamanda içiyoruz. Yemek, çay vb. içinde de kullanıyoruz. Örnekteki 9 kademeli denilen cihazla çıkan suyu içmek ve yemek vb. kullanırken aynı zamanda akvaryum için de kullanabilir miyiz?
Saygılar.
F0 Duboisi Maswa
Akvaryumum şu anki hali.
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/92922/20150624_103817.jpg[/IMG]

Balıklar geldi. Biraz yıpranmış gibiler ama hareketleri çok hızlı.
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/92922/20150624_213621.jpg[/IMG][EDIT]serkan.canbaz,2015-07-02 17:13:00[/EDIT]

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=94g3b1T__PQ[/VID]
F0 Duboisi Maswa
[QUOTE=Cagdas OZDOGAN]Serkan bey mrb. Tekrar aramıza dönmenize sevindim. Kurulumunuz hayırlı olsun. Elinizdeki tuz tanganyika lake cichlid salt gibi bir ürün değil. Yani pHınızı yükseltmez. Daha çok nötr bir tuzdur. Dolayısı ile iletkenliği çok yükseltmiş. Birde kaya tuzuda ekleyince [:)] . Yarı yarıya su değişimi yapın ve sadece bir tür tuz kullanın .
İyi bakımlar dilerim...[/QUOTE]

Merhaba Çağdaş Bey. Öncelikle teşekkür ederim.
Söylediğiniz gibi yarı yarıya su değişimi yaptım. İletkenlik 930μS oldu. Daha sonra 4 defa günde bir kez olmak suretiyle %10 su değişim yaptım. Bugün 6.gün ve iletkenlik 730μS. Bundan sonra artık sıkıntı olmaz tahmin ediyorum. Haftalık su değişimlerine geçeceğim. İletkenlik 600-650μS civarında olacak şekilde Aquadur ilavelerini yapacağım.

Aquadur kullanım kılavuzunda şöyle ideal iyon koşulları sağlayarak ph değerini 8-9 aralığında tutar diye yazıyor. Fakat ph değerinde hiçbir artış olmadı. 40lt dinlenme tankına Aquadur ilave ettiğimde ph 0,2-0,3 civarında bir düşüş oluyor bile diyebilirim. Ben kaya tuzu ile birlikte kullandığım için tam olarak nasıl tepki verdiğini henüz anlayamadım.

F0 Duboisi Maswa
Yaklaşık 1 yıl süren Discus serüveni sonunda tekrar Tropheus ile devam etmeye karar verdim. Takas ve üzerine bir miktar para ile edindiğim 2e-21d F0 Duboisi Maswa kolonisi yakında geliyor.
Akvaryum daha önce bitki için yapılmış olduğundan tüm kum, kaya ve bitkileri boşaltıp sıcak su ve sünger ile iyice temizledim. Taban kumu olarak Yaklaşık 1,5-2cm yüksekliğinde Argonit kum kullandım. Daha sonra her iki yanda bulunan sumplara bir miktar mercan kırığı ilave edeceğim. 20/06/2015 akşamında su ile doldurdum ve akvaryum çalışır durumda. Jbl Denitrol ile reçetesindeki gibi bakteri kültürü ilave ediyorum. Daha önce F0 tropheus bakmamıştım fakat bu balıklar sanırım 2-3 senedir Türkiye'de o yüzden zorluk çekeceğimi sanmıyorum.

Jbl Aquadur Malawi/Tanganyika diye bir tuz verdi akvaryumcu. Bunu daha önce kullanan kimse var mı acaba? Çeşme suyunu 3'lü filtreden akvaryuma doldurduktan sonra bir miktar kaya tuzu koydum. Ertesi gün değerleri ölçtüm ve iletkenlik 638μS, ph 7,3 ölçmüştüm. Reçetesini okuduktan sonra yaklaşık bir miktar Jbl Aquadur Malawi/Tanganyika koydum akvaryuma. Bir gün bu şekilde çalıştı ve ertesi su değişiminden önce ölçtüğümde iletkenlik 1257μS ve ph 7,5 ölçtüm ve çok şaşırdım. Bu Jbl Aquadur Malawi/Tanganyika kH yükseltmeye Ph dengelemeye yarayan mineraller ihtiva eden bir tuz gibi anladım. Fakat iletkenliğik neden bu kadar yükseldi anlayamadım. Acaba dozu mu kaçırdım. Bu tuz hakkında bilgisi olan varsa yardım edebilir mi acaba?
Plato İstanbul - Kolay Bitkili Discus Akvaryumum
[QUOTE=Nefer]Serkan hocam Discus'u bırakmanıza üzülürüm hakikaten. Bu akvaryum kurulumunuzu daha önce görüp ve yorum yaptım diye hatırlıyorum. Farklı bir başlık olabilir mi hatırlayamadım. Bence yavru büyütmeden tür değiştirmeyin derim.

Açıkcası bende Discus'a başlayacak biri olarak, bu topa girmeden önce tam sistem, dijital donanımlı bir akvaryum kurmak niyetindeyim. Doğru düzgün bir fiyat alabilirsem, o şekilde yaptıracağım. Stabil bir su değeri ve düzenli değişim ile sorun yaşatmazlar diye düşünüyorum.
[/QUOTE]

Mert Bey teşekkür ederim. Fakat işim icabı 1 hafta şehir dışına çıktığım zaman yavru büyütmek imkansızlaşıyor. Bu süre daha uzarsa zaten mümkün değil. Bu yüzden vazgeçiyorum. Yoksa evime gelen misafirler akvaryumu çok beğeniyorlar. Dekor ve balıklar bana göre çok güzel olmuştu aslında. Benim bugüne kadar en güzel akvaryumum olmuştu. Fırsat bulamadığım için yarışmalara bile katılamadım. Belki yüksek bir derece bile yapabilirdi. Balıklardan iki çift de son derece uyumlular yumurta ve yavrularına çok güzel bakıyorlar. En azından bu çiftlere yazık olmasın diye balıklarımı değiştiriyorum. Sağlıkla kalın. [EDIT]serkan.canbaz,2015-06-22 10:23:24[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.