ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
moonwalker_arc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Haziran 2010 19:28
Son Ziyaret:
24 Ağustos 2010 08:56
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ugur haliloğlu
Doğum Tarihi:
17 Ekim 1987
Yaş:
36
İl:
Trabzon
Meslek:
Gıda Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Uğur Haliloğlu

SON 10 MESAJI

Arka fon yapımı (Strafordan) Aşama Aşama Resimli
Fonu küvete attım su doldurdum üstünede bidon koydum tuzlu suda bekletiyorum su baya bi karardı, boya saldı az sonra suyu değişecem bakalım salınım yapacakmı

Fonun renk vermesi ilk baştaki yıkama esnasında üzerindeki tozlardan ve dış katmandan olsa gerek küvetteki suyu boşaltıp tekrar doldurduktan sonra hiçbir salınım yapmadı aslında niyetim bugün fonu takmaktı ancak bugün yaylaya gidiyorum, balıkları kovaya alsam 2 gün kovada kalmak zorunda kalacaklar içime sinmedi dönünce takarım dedim.Onun için fonun montajı pazartesi gününe kaldı.
Arka fon yapımı (Strafordan) Aşama Aşama Resimli
[QUOTE=sonmezhk] Evet çok güzel olmuş suyun içinde daha koyu görüneceği için dahada güzel duracaktır birde beyaza yakın bir kum kullanırsan güzel durur gerçi ben tanklarımdan birinde siyah kum kullandım fonla çok iyi durdu

bak bu siyah kumlu tankım
http://www.akvaryum.com/Forum/malawi_tankim_%28foto+video%29_k378509.asp

buda beyaz kumlu
http://www.akvaryum.com/Forum/350_lt_malawi_%28_dekor_bitti_sayfa_2_de_%29_k382637.asp?PN=2
[/QUOTE]

Hakan bey sizin fonlarınız da gerçekten çok hoş olmuşlar siyah kumda sp nin rengi çok ön plana çıkmış çok güzel gözükmüş.Siyah kum bende kullanabilirim aslında ancak elimde beyaz kum var zaten şimdilik onu değerlendireceğim.

Gölgelendirmeyi vs de yaptım ancak malzeme kururken rengi biraz açılıyor akşam eve gittiğimde eğer rengin koyuluğu beni tatmin etmezse bu gece daha koyu bir ton atabilirim tekrardan.

Şu an akvaryumum dolu içinde de 2 tane sp var.4 günlüğüne şehir dışına çıkmıştım ve balıklarıma beyaz benek bulaşmış 5sp 5 yunusum vardı 8 i öldü.Bir tek bu 2 si kaldı elimde.Onlarda ben geldiğimde çok kötü durumdaydı.Fazla ayırt edemiyorum ama hem beyaz benek hemde pamukçuk gibi şeyler vardı balıkların üzerinde sanırsam mantar.

İlk gün metilen mavisi vs. ekledim ancak bir gelişme olmadı sonraki gün dış filtreyi kapadım dekorları kaldırdım.Yine tatmin edici bir gelişme gözlemleyemedim ondan sonraki gün ise kaya tuzu ilave ederek sıcaklığı 31 dereceye çıkardım ve bir gecede balıklar iyice iyileştiler.Hemen hemen üzerlerindeki tüm mantarlarve benekler kayboldu sadece 1-2 tane sivilce tarzı hafif çıkıntılı beyaz noktacıklar kaldı onlarda 1-2 güne geçer diye umuyorum.

Durumumu izah ettim bu fonu akvaryuma yerleştirirken nasıl bir plan izlememi önerirsiniz.

Benim düşüncem fonu küvette 1 gece tuzlu suya yatırıp akvaryumu boşaltmak balıkları ısıtıcı ve hava motoruyla bir kovada 1 gün misafir etmek.Tuzlu suda beklettiğim fonu akvaryuma yapıştırdıktan sonra 1 gün bekleyip direk balıkları ekliyim mi yoksa 1 gün de fon takıldıktan sonra suyu doldurup filteryle çalışır halde bekleteyim mi ?

Siz ne önerirsiniz ?
Arka fon yapımı (Strafordan) Aşama Aşama Resimli
Hakan bey yorumunuz için teşekkür ederim dün gece gölgelendirme yaptım ancak boyayı sulandırmak aklıma gelmedi :)

Dün gece daha koyu renkte bir derz hazırlayarak bir kat daha attım.




Tüm delikleri boşlukları en ufak açıkları kapatmak hayli zaman aldı açıkcası bu kadar detay yaptığım için bir yandan pişman oldum ancak diğer bir yandan da iyi bir görüntünün temelinin de detayda saklı olduğunun bilincindeydim.

Daha sonra siyah boya ile gölgelendirmeler yapmaya başladım aşağıdaki resimde sol tarafta gölgelendirmeler yapmaya başlamışım sağ taraf ise daha işlenmemiş.


Bu da uzun bir gecenin ardından tüm işin bitmiş hali ve detayları göstermek için birkaç yakın çekim.





moonwalker_arc2010-07-08 13:09:59
PVC’den Overflow **Yeni Resimler EKLENDİ*
Sistem gayet güzel, tebrik ederim.Görüntüden şikayetçi olan arkadaşlar için ise şunu söyleyebilirim güzel tasarlanmış bir mobilya ve güzel bir strafor arka fon ile bu boruların tek bir deliği bile akvaryumda gözükmez.

Hele su çekme borusunu komple akvaryumun tabanına döşersek tabana düşen pislikleri dahi çekebilir ve dip çekiminden de kurtulabiliriz.

İlerde büyük akvaryuma geçiş yaptığımda kesinlikle böyle bir sistem kurmayı düşünüyorum.
Otomatik yemleme makinesi yapımı
Gerçekten çok mantıklı, bende denemek istiyorum ancak bu zamanlayıcıyı nerden temin edebiliriz acaba ?
Arka fon yapımı (Strafordan) Aşama Aşama Resimli
[QUOTE=coldest]Ben akvaryum içi fonlara karşı biriyim tamam görsellik on numara olsun ama hacimden kaybediyoruz benim akvaryumumda arka fon camın dış kısmında akvaryumumdaki dekorlarda kahverengi saksılar :D[/QUOTE]

Hacim kaybı konusunda kesinlikle size katılıyorum heleki akvaryum ölçüleriniz benim ki gibi küçükse ancak cam dışına koyulan baskı fonlar akvaryuma o derinliği veremiyor ve balıklarınızın kayaların arasında ve küçük mağaralardaki oyunlarını izleyemiyorsunuz.


Dün gece 1 kat daha attım ancak bu sefer siyah boya ile renklendirerek gri bir ton elde ettim.



Sabah baktığımda birkaç yerde çatlak vardı.Sebebini anlamadım bu gece tekrar bir kat daha atacağım ancak daha koyu bir renk ile yapacağım bu sefer duruma göre 4. katı da atabilirim inşallah bu gece attığım katla çatlakları kapatırım.
Arka fon yapımı (Strafordan) Aşama Aşama Resimli
Merhaba arkadaşlar forumdaki arkadaşların mükemmel arka fon çalışmalarını gördükten sonra etkilenerek bende bir fon yapımına kalktım.

Kullandığı Malzemeler:

Beyaz köpük (3 adet) 5TL
Piknik tüpü
Falçata
Havya
Akvaryum silikonu
Kalekim UltraFuga 5kg 9 TL (antibakteriyel olanlarından bulamadım koçtaşta bunda silikon katkılı ve yosun önleyici yazıyordu üzerinde)
Boya 3.5 TL (gülen boyanın su bazlı sıvı renklendiricisi)


Önce 3 parçayı silikonla üst üste yapıştırdım.



Daha sonra ise havya ile gelişi güzel girdim köpüğe :)


 

 

 

 

 

Şekiller beni tatmin ettikten sonra derz dolgusunu bir kapta göz kararı su ekleyerek macun kıvamına getirdim ve ilk katını attım.Dün gece 10 gibi başladım yapmaya masadan kalktığımda ise saat 2 civarıydı.

 

 

 

Şimdilik kurumaya bıraktım bu akşam bir kat daha derz atacam ve siyah boya ile grimsi bir ton elde etmeyi deniyecem ertesi gün tekrar bir kat ancak bu sefer daha koyu bir ton ile gölgelendirme yapmaya çalışacağım.
moonwalker_arc2010-07-07 16:10:04
250x65x85h Duvara gömme akvaryum + sump + arka fon
Emeğinize sağlık çok güzel bir akvaryum olmuş hele komple duvar mobilyası bir harika.

Arka fon yapmak için çok uğraşmışsınız, çok emek vermişsiniz ve arkadaşların de eleştirileri üzerine kaldırmakla iyi bir seçim yapmışsınız.

Ancak inanıyorum ki dijital baskı ile arka cama yapıştırdığınız fonu forumdaki güzel arka fon yapabilmeyi başarabilmiş birkaç arkadaşın da yardımıyla strafordan yapabilseydiniz mükemmel bir görüntü ve derinlik sağlardı.
250x70x65 TROPHEUS TANKI
Ayrıyetten merak ettiğim bir husus var akvaryumu taşıyan mobilyanın içinde çelik konstrüksiyon mu kullandınız ? Ne kalınlıktaydı ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.