ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
caner3485
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Eylül 2010 14:28
Son Ziyaret:
20 Şubat 2021 13:05
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yunus çobanoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

350 litre 2 erkek 6 dişi yunus vatozlar

SON 10 MESAJI

ciklet kusturma ve egg thumber kuluçka makinesi kullanımı
[QUOTE=agustos_bocuu]O sizin makinanınzdaki bir sorundan kaynaklanıyor olabilir kesinlikle havayı üstten vermelisiniz ve bu durumda yumurtalar hafifçe zıplamalı eğer hareketsiz duruyorlarsa hava motorunun gücü yetersiz kalıyor yada başka bir sorun var demektir.

Havayı alttan vermek yumurtaların aşırı hareketlenmesine sağa sola çarpıp zarar görmesine çatlamasına bozulmasına yok olmasına sebep olur.
[/QUOTE] vallahi ben bu şekilde alıyorum yumurtaları sağlam bir şekilde ama kuluçka makinesinin üstü suyun dışında kalacak şekilde olacak yoksa yumurtalar da hasar oluyor. Şu an 600 700 yavrum var 
Silikondan Doğan Büyük Sorun

Kardeş bende 120*50*60 akvaryum yaptırdım camcıya aynı sorun bende vardı ben de garantiye almak için suyunu doldurmadan önce kalın birşekilde içten camın kenarlarına bolca silikonladım 3 gün bekledim ve hiç bir sorunum yok şu anda bir sene oldu.

Elektriksiz filtre sistemi

Arkadaşlar bizim kullandığımız 1 tonluk su deposu var ve bu su deposuna 1 hortum bağlı biz bu hortumu depodan yukarı kaldırdığımızda su gelmiyor suyun gelmesi için basınç lazım bu basınç'ı uygulaya bilmek için mesafenin biraz uzak olması gerek. Biz bu işleri köyümüzde evlerimize kaynak suyu çıkan uzak mesafelerden getirmekte yapıyoruz. Sizin dediğiniz bu sistem sadece suyu ileri verir geri akvaryuma getirmez

caner34852011-04-03 08:56:47
ciklet kusturma ve egg thumber kuluçka makinesi kullanımı
tamam sizin dedikleriniz mantıklı benim demek istediğim kuluçka makinesine havayı yukarıdan bağladığın zaman yumurtalar dipte hiç hareket etmiyormuş gibi duruyor. Bu da onların suda bozulmasına neden oluyor. Aşağı yukarı 6-7 sefer hep bu şekilde denedim hiç iyi bir sonuç alamadım. Malesef hayal kırıklığı ve hüsranla sona erdi.
Balıklarda korkaklık bir hastalıkmıdır?
Bu kaçışmalar ve ürkeklik benim 2. akvaryumda oluyor onlarda fazla insan görmediğinden devamlı kaçışmalar oluyor.
ciklet kusturma ve egg thumber kuluçka makinesi kullanımı
Arkadaşlar benim anlatmak istediğim cikletlerin kusturulması ve kuluçka makinesi kullanımı benim ilk beslediğim ciklet greshakei mubuna idi bunun yumurtalarını ilk gün kustururdum ve hemen kuluçka makinesine koyardım ve kuluçka makinesini hava alttan gelecek şekilde ayarlardım. sağlıklı mantarlaşmamış yavrular alırdım. benim 6 dişi 1 erkek yunus 350 litrede ben bu dişi yunuslar devamlı yumurta atmasından dolayı kusturdum ve  kuluçka makinesine koydum ve bunu araştırdım aşağı yukarı bütün sitelerde herkezin söylediği yunuslar erken kusturulmaz kuluçka makinesini havayı üstten gelecek şekilde yapılması gerekir  yoksa mantarlaşır. Ancak mantarlaşma devam ediyor , sonra greshakei de yaptığım gibi yunusları 5. gününde kusturdum kuluçka makinesini havayı alttan gelecek şekilde ayarladım ve yumurtalar artık sağlıklı olarak gelişiyorlar.

caner34852011-02-27 00:51:15
Yunus Chiclid Mavilikler
Arkadaşım yunuslar hep o şekilde oluyor hasta olmaz
yunuslar yumurta atıyor
[QUOTE=Burak Bulut]Balığınız ilk yumurta alışında kusturulmuş olabilir. Şimdi ise yumurtalarına sahip çıkmıyor sanırım. Veya ikinci bir şık erkeğiniz yumurtaları döllemiyor olabilir sonuçta dişi yunuslar döllenmemiş yumurtayı tutmazlar fakat döllenmiş yumurtayı yinede enaz 1 hafta tutarlar ağızlarında. İlk yumurta alımında kusturulma ihtimali daha yakın görünüyor sorununuza.

Ama tabii bu kesin değil.

İyice araştırıp iyi analiz etmek lazım.

Saygılar...
[/QUOTE]   Ben bu balıkları damızlık olarak aldım balıkçıdan orada böyle mumamele görmüş olabilir. tamam balık'ın ilk yumurta adığını var sayalım ve bunu ben ağzından aldım nasıl alışacaklar tekrar düzeleceklermi ? 
yunuslar yumurta atıyor
Yumurtalar hiç yavruya  dönüşmedi. dişiyi ayrı akvaryuma koydum 3 gün sonra tekrar yumurtaları ağzından attı.
yunuslar yumurta atıyor
Erkekte sorun olduğunu nasıl anlıyacaz

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.