Mikrokurt Kültürü - Maliyetsiz Artemia Alternatifi


Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1041
Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2014 15:00
[QUOTE=mcetindas]Gerçekten sonuç muazzam olmuş Ulvi Bey; öncelikli olarak besi yerinde neleri tercih ettiğinizi sorabilir miyim ?
[/QUOTE]
Mehmet Bey kinayeyi anlıyorum fakat resimdeki kültür son demlerini yaşayan bir kültürdü. Yani sonuç gerçekten muazzam, o kadar tecrübem var merak etmeyin :)
Kullandığım besi yeri içeriği yazımdaki ile aynı, performansından oldukça memnunum yine de tavsiyelere her zaman açığım, teşekkürler.
Ulvi Özuğur2014-07-15 15:10:16

Beğenenler: [T]206158,Lepistesciso[/T]
+1: [T]206158,Lepistesciso[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ziya ErkusÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 510
Ziya ErkusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2014 16:47
Merhaba, ekmek ve süt ile hazırlanan besi yeri koku yapıyor. Bu kokuya tahammül edemem diyorsanız, besi yerini yulaf ile hazırlayabilirsiniz ve kokudan da kurtulursunuz. Saklama kabında yaklaşık 1 cm kalınlığında yulaf koyup, tanktan aldığınız su ile nemli hale gelinceye kadar sulayın. Daha sonra kültürü üzerine ilave edin. 2. gün kenarlarda kurtları göreceksiniz. Bu işlemi sadece 1 saklama kabında değil, en az 2 , ideali 3 kapta yapın. Her bir kabı 5 gün ara ile tazeleyin. Kokusuz, oldukça zahmetsiz ve yavrular için yüksek proteinli bir canlı yem elde edersiniz. Sevgilerimle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mcetindasÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/08/2013
İl: Ankara
Mesaj: 486
mcetindasÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2014 16:56
[QUOTE=Ulvi Özuğur][QUOTE=mcetindas]Gerçekten sonuç muazzam olmuş Ulvi Bey; öncelikli olarak besi yerinde neleri tercih ettiğinizi sorabilir miyim ?
[/QUOTE]
Mehmet Bey kinayeyi anlıyorum fakat resimdeki kültür son demlerini yaşayan bir kültürdü. Yani sonuç gerçekten muazzam, o kadar tecrübem var merak etmeyin :)
Kullandığım besi yeri içeriği yazımdaki ile aynı, performansından oldukça memnunum yine de tavsiyelere her zaman açığım, teşekkürler.
[/QUOTE]

Est. :) Bizim tecrübemiz zaten sizin gibi hobiye gönül vermiş* kişilerden edindiklerimizle başlıyor...Açık konuşayım kültürlerde tekleme yok ancak bir seferde hiç bir zaman o kadar mikrokurt hasata hazır olmamıştı bende.O sebepten gerçekten muazzam olduğunu düşünüyorum.
Besi yerleri arasındaki en iyi durumda olan; içerisinde müsli ve süt olan kültürdü. Ancak onda bile sizdeki spirulinlı deneme kadar hasata hazır kurt yoktu :)
Saygılar..

*gerçekten
mcetindas2014-07-15 16:56:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1041
Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2014 23:41
Mehmet Bey o zaman bir de tarif ettiğim şekilde besi yeri hazırlamayı deneyin çünkü dediğim gibi resimdeki kültür son demlerini yaşıyor. Normalde yani hasatın ilk zamanlarında kabın dört bir tarafı o şekilde kurtla doluyor, kapağı açmazsam dışarı taşıyorlar o derece... 
(Tam yağlı süt, ekmek, yulaf, toz bebek maması) + Bundan sonra spirulina da ekleyeceğim.

Yusuf Bey sadece yulaf ile hazırlanan kültürün besin değeri konusunda ciddi şüphelerim olsa da dediğiniz gibi kokudan haz etmeyenler besi yerini bu şekilde hazırlayabilir, tavsiyeniz için teşekkürler...
Ulvi Özuğur2014-07-16 04:20:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fehim26Çevrim Dışı

Kayıt: 06/06/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 95
Fehim26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2014 00:10
Şimdi benim anlamadığım olay şu bir kap içine ekmek,süt,yulaf vb. malzemeleri karıştırdıktan sonra o mikro kurtlar kendiliğinden mi oluşuyor ? Öyleyse bi denemek isterim.Kafam karıştı sormak istedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1041
Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2014 04:27
Hayır kendiliğinden oluşmazlar, mikro kurt kültürüne ihtiyacınız var. Besi yerlerini beslenip üremeleri için hazırlıyoruz, sanırım üstün körü okudunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mcetindasÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/08/2013
İl: Ankara
Mesaj: 486
mcetindasÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2014 09:55
[QUOTE=Ulvi Özuğur]Mehmet Bey o zaman bir de tarif ettiğim şekilde besi yeri hazırlamayı deneyin çünkü dediğim gibi resimdeki kültür son demlerini yaşıyor. Normalde yani hasatın ilk zamanlarında kabın dört bir tarafı o şekilde kurtla doluyor, kapağı açmazsam dışarı taşıyorlar o derece... 
(Tam yağlı süt, ekmek, yulaf, toz bebek maması) + Bundan sonra spirulina da ekleyeceğim.

Yusuf Bey sadece yulaf ile hazırlanan kültürün besin değeri konusunda ciddi şüphelerim olsa da dediğiniz gibi kokudan haz etmeyenler besi yerini bu şekilde hazırlayabilir, tavsiyeniz için teşekkürler...
[/QUOTE]

Teşekkür ederim Ulvi Bey; benim sürekli kullandığım tariflerden tek eksiği toz bebek maması. O kadar fark edeceğini düşünmemiştim. Kültürü aldığım kardeşim özellikle bebek mamasını methetmişti ancak kullanmak şimdiye kısmetmiş...
Tekrar teşekkür ederim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1041
Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2014 04:42
Evet bildiğiniz gibi toz bebek mamaları anne sütüne en yakın alternatif olması için özenle hazırlanıyorlar, mikro kurtların besin değerlerinin besi yeri ile ne kadar ilgili olduğu düşünülürse bebek mamasının içinde barındırdıkları ile bu konuda kullanıma çok uygun, komplike bir besin olduğunu düşünüyorum. 

Keza spirulina müthiş faydası olacak bir besin. Bu vesile ile ekleyeyim şu an spirulinayı tükettiler, paylaştığım resimdeki yeşillik kayboldu, çok açık bir yeşile döndü.

Detaylandırmaya vesile olduğunuz için ben teşekkür ederim, hayırlı üretimler :)


Teşekkür Edenler: [T]147129,erkinersoy[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasinttÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 130
yasinttÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2014 09:27
Ulvi bey emeğinize sağlık , herkese çok faydalı olacak bu değerli bilgileri paylaştığınız için teşekkürler. mutlu hobiler.

Beğenenler: [T]171885,TSY06[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1041
Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2014 02:12
Ben teşekkür ederim Yasin Bey
---------
Spirulinalı besi yeri denemesini en sonunda yapabildim, işte resimleri ;



Sonuçları da aktaracağım...

Beğenenler: [T]81903,FurkanSehit[/T][T]125859,ThEmre55[/T]
Teşekkür Edenler: [T]81903,FurkanSehit[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mcetindasÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/08/2013
İl: Ankara
Mesaj: 486
mcetindasÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2014 09:33
Teşekkür ederim Ulvi Bey; ikimizinde spirulinalı besi yeri denemelerimiz aynı zamana denk gelmiş. Ben de dün bir miktar besi yeri hazırladım.Bu akşam eve döndüğümde sizinki ile birebir aynı bir içerik hazırlamayı, daha sonra sonuçları buradan karşılaştırmayı düşünüyorum.

Yanlız dün akşamki besi yerinde farklı olarak şu içeriği kullandım; pirinç unu,bayat ekmek, süt, bıldırcın yumurtası, yulaflı bisküvi, hero baby meyveli mama, spirulina, 1 diş sarımsak, bir miktar müsli ve kullanmadığım bits yemler.
Eski kültürlerde her ne kadar yoğun bir tırmanma oranı gözlemesemde mikrokurtların formlarında bir miktar büyüme farkediyorum. Veya çoğalma az olduğu için ben sadece yetişkinleri hasat ediyorum. Zamanla belli olur diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1041
Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2014 07:44
24 saat sonra kültürün durumu =>

Makalede bahsettiğim kabarma durumu açıkça görülüyor, özellikle eski kültürden damlattığım alanların kabardığını görebilirsiniz.
Fotoğraf çekimi sırasında kapları devirdim 
Hemen temizlesemde bu durum üremeyi biraz sekteye uğrattı, şu an (aşağı yukarı 48 saat sonra) kurtlar yavaş yavaş tırmanmaya başladılar, fırsat bulduğumda paylaşacağım...

Mehmet Bey sizin denemenizin sonuçlarını da merak ettim, baya malzeme eklemişsiniz. Bıldırcın yumurtası ve sarımsak kokusu için şimdiden başarılar :)
Eğer sarımsağı allicin için eklediyseniz açıkta etkisini yitirdiğini söylemeliyim, yine parazit düşmanı sarımsağın mikro kurtları öldürüp öldürmeyeceğini merak ediyorum. Parazit olmasa da mikro kurtlar nematod.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mcetindasÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/08/2013
İl: Ankara
Mesaj: 486
mcetindasÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2014 08:52
Sarımsağın ve yumurtanın olduğu besi yerinde kabarmaları göremiyorum, çoğalma mevcut ancak ölüm oranını bilemiyorum :) kültür aşıladığım noktalarda ufakta olsa hareketlilik var. Ancak malum tırmanmayı görmek için herhalde biraz beklemem gerekecek. Tırmanmasalarda sıkıntı değil şimdilik ihtiyacımı diğer besi yerlerinden gideriyorum. Benim için ufak bir deneme olur. Daha öncede bahsettiğim üzere koku benim için (evdeki hiç kimse içinde) hiç sıkıntı değil.
Sormak istediğim bir husus var; mikrokurtların ışığa tepkileri nasılsın acaba ? Bazı besi yerlerim açıkta gün ışığı alıyor bazıları ise çekmecede yedek olarak bekliyor. Çekmecedekilerden hasat yapmıyorum sadece günlük havalandırıyorum ve çekmecedekilerin yüzeyine baktığımda gördüğüm hareketlilik diğerlerinden daha fazla doğal olarak (hasat yapılmadığı için) ama tırmanma tarzı bir oluşum kesinlikle yok.

Düzenleme : "Benim için ufak bir deneme olur" ve deneyimleri paylaşırım :) mcetindas2014-08-07 08:53:34

+1: [T]52254,ugur34[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1041
Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2014 17:55
Yazdıklarımı şimdi bir daha okudum da muhalefet etmek için yazmışım gibi durmuş :) sakın yanlış anlamayın Mehmet Bey katiyen öyle bir niyetim yok.
Bunu belirttikten sonra bence ışığın kültüre hissedilir bir etkisi olmuyor, ben kültürü hobi odamda serin bir ortamda tutuyorum. Şu ana kadar aman ışık alsın veya almasın daha hızlı büyürler gibi bir çaba içinde olmadım, zaten çok hızlı ve yeteri kadar ürediler (Maşallah)
Sarımsağı ne kadar koydunuz acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir