Moly yavrularım ölüyor..


evren55Çevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2006
İl: Samsun
Mesaj: 2
evren55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2006 08:58

Arkadaşlar yeni akvaryum ve balıklar aldım Balon molly balığım 1 gün önce 26 tane yavru yaptı yavrularım ve molly yavruluktaydı ama dün gece yavrularımın hepsi öldü neden yaşamadılar onların ölmemesi için ne yapmam gerekir şimdi ise yine hamile olan black molly'm var bari onlar ölmesin bir yolu varmı bu işin.

Birde akvaryumun suyu neden hic berrak olmuyor hep bulanık, suyu değiştiriyorum, kumları ve taşları kaynar su ile yıkıyorum yinede fayda etmiyor onu nasıl berrak su yapabilirim?

Yardımlarınız için tesekkürler.

M_R_T2006-10-19 11:22:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliverovicÇevrim Dışı

Kayıt: 02/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 370
aliverovicÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2006 09:52

Yeni aldığınız balıkların yavruları hatta anaç balıkların doğum öncesi ve sonrası ölmesi çok sık karşılanan bir olay dişi balık akvaryumcudan sizin akvaryuma gelene kadar yaşadığı stres su değerlerinin değişmesi gibi şeyler anaç balığı dolayısıyla karnındaki yavruyuda etkiliyor akvaryumcuya gelmeden önceki eveliyatınıda düşünürseniz bu anaç balık hamilelik döneminde bir çok olumsuz etkenden geçmiş oluyor eğer anaç balığınız ölmez yeniden hamile kalırsa diğer vereceği yavrularda ölüm sayısı minumuma düşecektir tabi sizin bakımınızda bunları etkileyen faktörler bazen akvaryumcuya gelen hamile lepistesler miyadını doldurmuş yani yaşlanmış veya ithal balıklarda olabiliyor bunlarıda yavru ve anaç balığın ölümünde büyük rol oynadığınıda unutmamak gerekir bu nedenle yerli üretim ve genç balık almaya önem gösterin akvaryumunuzun suyunun değiştirsenizde bulanık olduğunu sormuşsunuz oturmamış su bulanıktır diye başlayalım buna akvaryumunuzdaki filitre balık sayısı vb şeyler etken olabilir akvaryumunuz boy balık sayısı filitre ve su değişiminizi ne zaman yaptığınız hakkında açıklamalı bilgi verirseniz bu konuda daha yararlı olabileceğimizi zannediyorum

Sağlıklı balıklar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CanvasÇevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2006
Mesaj: 27
CanvasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2006 22:07

Sayın DANACI;
konuyu biraz daha açabilir misiniz lütfen?
Yavruları ayırıyor musunuz, hamile balığı yavruluğa koyuyormusunuz, ph ve su sertliği stabil mi? Balıkların ölmesinin bir çok nedeni olabilir. Ne kadar ayrıntı verirseniz o kadar sağlıklı tesbit yapılabilir.

Bir daha balık kaybetmemeniz dileğiyle,
Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DRUIDSÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2005
İl: Yurtdisi
Mesaj: 217
DRUIDSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2006 22:20

Baliklariniz denilen gibi stresten olmus olabilirler.
Su degerlerinin degismesi ile bu neden olusmus olabilir.
Erken dogum ( bir yerde okumustum ) yapilmissa olum olabiliyor.

Su berrakligi demissiniz. Filtre kullaniyor musunuz? Bundan bahsetmemissiniz. Eger filtreniz yoksa bu bulaniklik olacaktir.

Siz yeni almissiniz akvaryumu hayirli olsun. Ancak foruma goz attiniz mi onceden? Mesela Akvaryum icine konan malzemelerin bol suyla yikanmasi gerektigini biliyor musunuz? Tortu o nedenden olabiliyor ilk baslangicta. Ama is isten gecmis. Sabredin o tortu filtre yardimiyla gececektir...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir