Mpanga'lar hakkında.. Önerilerinizi Bekliyorum
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2012 10:55
Merhaba Arkadaşlar,
Bir arkadaşımdan yetişkin Mpangalar geldi. Yaklaşık 1,5 aydır bendeler. Daha önce yanlış yemleme sebebi ile (sadece etçil yem ile) renklerini tam anlamıyla taşımadıklarını düşünüyordum. Bantları neredeyse sadece kur yaparlarken belli oluyor ve renkleri sadece bu zamanlarda canlanıyor. Ayrıca kuyruklarının renkleri sarı değil, daha çok kiremit renginde. (yanlış yemlemenin olduğunu buna bağlamıştım). 1,5 Aydır Sera Flora ve Sera granugreen ile yemleme yapıyorum. Yemleme bol miktarda ve günde 2-3 sefer yapılmakta. Ancak buna rağmen renklerinde herhangi bir gelişme gözlemlemedim.
Sorum şu ki;
- Bu yemlere takviye olarak başka hangi yemler önerirsiniz?
- Renklerin orjinal görünümlerine kısa sürede kavuşmaları için alabileceğim yem dışında başka takviye besinleri var mıdır?
- Balıkların tekrar renk alması ne kadar sürer?
- Balıklarımın renklerini en iyi hangi floresanlar ve renkler gösterir?
Son olarak bir sorunum daha var. Dişi ile erkeğin çiftleşmesine tanık oldum. Dişinin çiftleşme bitiminde ağzının bir hayli şiştiğini görmüştüm. Sonraki gün ise bu şişliğin %80' i kaybolmuştu. Balığım yem yemiyor ve tecrübeli, büyük bir balık. Balığımı başka bir tanka aldım. Şuan şişlik neredeyse yok gibi ama balığım hala yem yemiyor ve ağzı sürekli kapalı.
- Acaba yumurtalar hala ağzında mıdır?
- Şişlik az diye balık sayısı da az mı olur?
Daha önce canlı doğuranlar besledim ve yavrudan bıktığım için uzun süre ciklet seçiminde yavru almayacağım şekilde karışık cikletler besledim. Bu sebeple hobi ile uzun süredir içli dışlı olmama rağmen ciklet türlerinde yavru alma konusunda tecrübesizim. Yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim.
Vereceğiniz cevaplar içinse şimdiden teşekkür ederim.
Not: 1 ay önce çektiğim video linki burada. Balıklarda renk anlamında değişiklik yok. Floresan pempe renkte.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2012 11:23
Arkadaşınızda etçil olarak beslenen otçul balıklar bloat olmaz mı ? orda bir yanlışınız var gibi geldi bana yinede tecrübeli üstadlar daha iyi bilir.
Acaba mpangaların kırma olma şansı var mı ?
Zaten mpanga bantlarını demasoni gibi sürekli göstermez kurda göstermesi gayet normal ama kuyruğunun turuncu olması ilginç geldi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2012 11:42
Balıkların çıktığı akvaryumda Sarı prenses, Beyaz prenses ve Mavi prenses vardı. Yani Bunlarla kırılmış olsa bu kadar Mpanga' ya benzeme şansları yoktu diye tahmin ediyorum. Balıkların çoğu o akvaryumda dünyaya gelip büyüdüler. Yinede bilemiyorum tabii, vücut formları ve davranışlar bildiğimiz Mpanga..
Her etçil beslenen balık bloat olacak diye bir kesinlik yok sanırım. Evet, olma ihtimalleri vardı ama bloat olmamışlardı. Belki daha önce bir kısım balık bu hastalığa kapılıp ölmüşlerdir, aldıklarım da bloat yok. Sadece bir kaçında iç parazit var..
Dişimi diğer tanka aldığımda o tankta biraz stres oldu ve canlı renklere büründü. Ardından kuvvetli beyaz ışıkları açtım ve renkler daha güzel görünüyordu. Acaba 36w kuvvetinde ki pembe floresanım onlar için uygun değil mi? Aklıma bu geliyor..
Kiremit rengi kuyruklar için hala kafam karışık..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2012 14:38
Cevabı bende beklıyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2012 14:46
Ben de cevap geldi sandım (: Başlığı açtığımdan beri öylece pc başında bekliyorum.. Umarım bilen bir arkadaştan doğru desteği alabiliriz.
Ayrıca şu yavru meselesi kafamı çok kurcalıyor. Balığın ağzı inik olduğu için yavru olup olmadığı çok merak ediyorum. O değil de yakında meraktan balığı alıp ağzına bakacağım, varsa da yumurtaları kaybedeceğim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir