Nette buldum aklıma yattıı..(yaptım)
ilk olarak filtreyi kullanıyorum 1 haftadır. gayet memnunum. 300 lt akvaryumda.
sıralamaya gelince;
1:filtreyi calıstırmadan içini kopmle su dolduruyorum. motorun calıstırdıgımda filtrenin içindeki suyu akvaryuma basarken, filtreye gelen su geliş hortumunda vakup etkisi olusturarak suyu filtreye tekrar alıyor.
2:pimaşi akvaryumun su seviyesi üzerine koymadıgını sürece debi düsecektir. alt veya yan fark etmez. önemli olan su seviyesi.
3:1. maddede cevabı var. fakat debisi düşük bir iç motor bu sistemde işlermi bilmem. ama mantık aynı. calışması gerekli.
4:ister istemez bi azaltma olacaktır. motoru üst kısma koymakta fayda var. ben alt kısma koymus bulundum. belki ilerleyen zamanlarda değiştiririm.
umarım yeterli cevap verebilmisimdir. kolay gelsin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sayın Akbaşak;
Yaptığınız dış filitrede vidalı kapak sistemi yok yani içindeki malzemeyi temizlemek için kullandığınız contalı kapağı açıp kapatmak zor olacak sanırım ve kendi tecrübelerime göre konuşuyorum kullandığınız su giriş ve çıkışlarındaki muslukları normal silikonla tutturmuşsunuz normal silikon bir süre sonra açacaktır. tangit denemedim ama ilk önce kimyasal zarar vermesin diye içten normal silikon dıştanda siyah bir silikon kullandım o siyah silikonu arabanın yan çıtalarını yapıştırmak için almıştım hem sudan etkilenmeyip sızıntıya izin vermiyor hemde çok kuvvetli bir şekilde yapışıyor kullandığınız contalı kapak içerideki su basıncı fazla olacağından su sızdıracaktır sanırım tabi bunlar benim düşüncem siz sisteminizi denedinizmi ben pvc boruyla yaptığım dış filitreyi hala sorunsuz kullanıyorum contalı kapak sızıntı yaptığından yapıştırıp en üstteki kapağıda vidalı yaparak bu sorunu çözmüştüm
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar Ben bu filtreyi 3. Kez Yaptım Ama bu sefer işlem Tamam. Önceki iki denememde muslukların çevresinden su sızıyordu falan filan teferruata gerek yok. Bu aşamalar Zaten şimdi dikkat çekiceğim noktalar. Kötü sürpriz istemeyenler lütfen dikkatlice okusun.
1- Deliklerin Yeri : Mirza beyin Yaptığı filtrede mevcut aynısını uygulayınız. Taşırma deliğini sakın en yukarı yada resimdekinden biraz daha yukarı delmeyin. (Vidalı kapak bulamayanlar İçin söylüyorum.) Ben temin edemedim. Böylelikle akvaryuma dönecek üstündeki basınçtan ötürü daha iyi debi sağlıyacak hemde üst kapakla arada mesafe kalacağından sızıntı olmayacak.
2- Musluk Temini : Her nalburda bulunan bi malzeme ( Adı hortum rekoru ve bunun arka somunu )
3- Nasıl Delmeliyiz: Pimaşın deleceğimiz noktadaki dış kısmını Jet Taşıyla göz kararı inceltip düzleştirin. Benim denemelerimde öğrendiğim pimaş yuvarlak olduğundan musluklar sıfıra sıfır oturmadı ve kesinlikle sızıntı oldu. Slikon'du tangit'ti filan nafile bir hafta slikonla uğraştım Elim ayağım berbat oldu. Boruyu düzleştirdik. Matkap, havya v.s. başka bişeyle uğraşmayın semtinizdeki bir tesisatçıya rica edin 2 saniyelik bir iş onlarda ısıyla delik açan bi malzeme var. Alın size Milimi milimine muntazam bir musluk deliği.
4- Musluğu Yerine Takma : Arkadaşlar ben tesisatçı dostumu dinleyip oto parçacılarında satılan sıvı conta diye bişey var 2,5 YTL ondan aldım. Musluğu yarısına kadar boruya yerleştirip kenarlarına sıvı contayı çektim ve arkadan somunu ile sıktım. Taş gibi oturdu. 24 saat kurumasını bekledikten sonra işi daha sağlama almak abartıp birde musluk kenarlarına slikon çektim. İnsan bir hafta uğraşınca öğreniyor süper slikon çekiyorum artık.
5- Alt Kapağın Montajı : Zaten pimaşın kendi contası var contanın üzerine elinize biraz sıvı bulaşık deterjanı sürün kapağın şak diye otuması için. Detarjanı sürdük kapağın boruya oturacağı yere tangit denen sert Pvc yapıştırıcısını sürün ve yerine takın bir iki dakika basınç uygulayın. Bir daha asla yerinden çıkmaz. Ben Tangit kuruduktan sonra birde çevresine slikon çektim. Kesin sızdırmazlık için.
6- Üst Kapak Yapımı : Alt kısma taktığımız kör tapanın aynısına tam ortasından minik bir delik açıp bir kulp taktım. Çünkü Temizlemek için üst kapağı açmamız gerecek kapak bir kez oturdumu normal olarak tutacak bir yer olmadığı için çıkarması çok zor olacak yada çıkmayacak. Kulp sayesinde kapağı çekip çıkarmak oldukaça rahatlaşacak. Kulpu taktığımız vidanın pimaş borunun içinde kalan kısmının üzerine çevresine tangit çekip sudan izole etmeliyiz. Paslanma durumuna karşı.
7- Boruyu Dezenfekte Etme : Filtremizin yapım aşaması bitti, yapştırıcıların kuruduğundan emin olduktan sonra pimaşın içini suyla doldurup bolca tuzlu suyla mikrobunun kırılmasını sağlamalıyız.
8- Maliyetler : Boru, slikon, ve iç malzemelerin fiyatlarını zaten forumda arkadaşlar belirtmiş. Ben Kendi uygulamamdaki malzemelerin fiyatlarını yazıyorum.
Tangit yapıştırıcı & nbsp; : 2,00 Ytl
Sıvı Conta & nbsp; & nbsp; : 2,50 Ytl
2 Adet Rekor(musluk) : 6,00 Ytl
Kulp &n bsp; &n bsp; &n bsp; : 1,00 Ytl
Delik Açtırma   ;   ; : Maliyeti yok. Tesisatçının birine Rica edin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
sayın serday bey;
evet yaptıgım sistemde vidalı kapak yok. 1.5-2 ayda bir kapagı cıkarma zahmetine katlanıcam artık. silikonlarda simdilik bi problem yok. ilerleyen zamanlarda ne olur bilemem. içerdeki basınc itmeye değil cekmeye yönelik bir basınc olacagından en fazla içi hava dolar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar kapak çıkarma zahmetine girmek yerine üstü vidalı kapak yaparak bir daha ne kulp takmak nede üst kapağı zorla çıkarmak zahmetine katlanın üst kapağa kulp veya tutacak takmak güzel bir fikir tabi ama o kapağı çıkarmak oldukça zor her çıkarıp takmada contayıda iyi oturtmak gerekecek bunun yerine neden vidalı yapmak varken bunlarla uğraşalım vidalı kapağı nasıl yapacağımızı hem şekil hemde yaptığım filitrede açıklamıştım bir fikir vereceğini düşünmüştüm inşallah yardımcı olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar ben çok aradım ama üstü vidalı bir boru bulamadım ikitarafta contalı hep..walla iice kafam karıştı bu konuda Eskişehirde hepsinin maliyeti 60ytl yi buluyor..Ucuz olsun die bunu yapıcaktım ama galiba gene dış filitre alıcam
SAYGILAR
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sayın Emirler;
böyle bir kapağı zaten hazır bulamazsınız T aktarma borunun üstü vidalı ve kapaklı olanları var o üst kısmı kesip alacaksınız ve kestiğiniz kısmı 100 lük pvc boruyu ısıttıktan sonra içine giydireceksiniz (vidalı kısmı hariç) verdiğim resim ve çizimleri incelerseniz rahat çözersiniz.Bu malzemelerin toplam fiyatı 16 ytl tuttu kafa motoru hariç kafa motoru elimde olan atmanın iç filitresini kullandım iç filitre akvaryumuma fazla geliyor ve suyu çok sirküle ediyordu bu nedenle kullanmıyordum (108 litre tank için almıştım) Yani oldukça ucuz rakamlara yaptım ve beni dış filitre alma masrafından kurtardı.Unutmadan söyleyeyim bu filitre sistemini araştırıp bulan ve sitede yayınlayıp bizi masraftan kurtarıp fikir veren sayın Mirza Bahadır GÜNDÜZ'e katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Osman bey ;
Boru v.s. Nalburdan alacağın malzemeler kesinlikle 60 ytl tutmaz. Ben Atman At305 İç filtremin motorunu kullandım iç filtre de 25 ytl hadi boru slikon hortum ve musluk v.s. içinde 20 ytl de. Maliyet budur. Birde iç filtreler hepsiburda.com gibi sitelerde daha hesaplı gibi.
Üstü vidalı boruya nalburlarda Temizleme borusu diyorlar bu şekilde sorarsan bulursun. Serdar beyin dediği gibi temizleme borusunun vidalı kısmını demir testeresi v.s. kes . Al sana vidalı kapak.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sana katılıyorum Serdar bey. Bende Mirza Bahadır bey'e teşekkür ediyorum.
Arkadaşımız Mirza bey gerçekten süper gibi keşif yaptı. Hem Akvaryumumuzun ihtiyacını gördük, hem eğlendik, hem burda paylaşarak tüm akvaryum dostlarına çare olduk, hem de ekonomi yaptık.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir