Ölmüş balığı kurutma (PİRANA)
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2011 22:15
İçinde bolca elma salyangozunun olduğu ayrı bir tanka koysaydınız balığı elma salyangozları direk üşüşürlerdi balığa ölü balığı çok güzel tüketiyorlar.Ama güneşte kurutma yöntemide olabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2011 22:33
En kolay yöntem kokuşturmak olacaktır.Bunu sizin yerinize çürükçül bakteriler yapacaktır.Nekadar sürer bilemem ancak kemikleri dışında herşeyi yokedeceklerdir(aşırı koku olacak o ayrı konu).Veya formaldehit çözeltisi içerisinde bir kapta saklanabilirdi ancak onuda iyi bilmek gerekiyor.Malum formaldehit ciddi kanserojen bir maddedir...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2011 23:00
Eğer mümkünse işi doğaya bırakın. Ben deniz salyangozu vb. kabuklular için bahçede bir karış kadar derine gömüyorum, böcekler ve bakteriler işi bizim yerimize hallediyorlar. Daha önce balık kuruttum. Güneşte kuruyunca renk ve şekil kaybediyor. Siz zaten iskeleti istiyormuşsunuz. Bence bırakın çürüsün, sonra çamaşır suyu vb. ile temizleyebilirsiniz. Yalnız kullanacağınız kimyasalın kemik yapısına etkisine dikkat etmek gerekiyor, kireç çözücü vb. kullanmayın. Ben kabuklular için çamaşır suyunda herhangi bir problemle karşılaşmadım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2011 23:18
Bahçeye gömme işini düşündüm ama kedilerden tırstım alıp götürürler diye :)
Şuan en kolay yöntem olan balkonda kokuşturmayı zaten uyguluyorum Valide sultandan azar işiterek :)
Vatoz ve elma salyangozu olayı aklıma gelmedi değil ama onun içinde malesef ne elimde salyongoz nede ayrı bir akvaryum var :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2011 23:23
Direk güneşe koyun ve tuz kullanmıştınız sanırım o tuzları uzaklaştırın bir şekilde balıktan.hafifce yıkamak iyi olacaktır.Sonuçta tuzun amacı korumak.Zaten bu nedenle deriler tuzlanır yaa...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 20:33
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 20:41
[QUOTE=sadri]Yok ben tuzu kokuyu çeksin diye kullandım...[/QUOTE]
Tuzun kokuyu çektiğini ilk defa duyuyorum.Çokta mantıklı gelmedi bana ama...
Tuzun kokuyu çektiğini ilk defa duyuyorum.Çokta mantıklı gelmedi bana ama...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 21:48
Emre hocam Şuan balkonda balık ve çok pis kokuyor..Bu yüzden tuza bastım komple balığı...Ama yarın boş bir vakit bulabilirsem balığı kaynatıp etleriniz temizlemeye başlamayı düşünüyorum...Umarım kolay bir şekilde olacaktır kimszeden bir fikir gelmedi,ben kendi araştırmam sonucu bu yöntemi kullanacağım...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 21:55
[QUOTE=sadri]Emre hocam Şuan balkonda balık ve çok pis kokuyor..Bu yüzden tuza bastım komple balığı...Ama yarın boş bir vakit bulabilirsem balığı kaynatıp etleriniz temizlemeye başlamayı düşünüyorum...Umarım kolay bir şekilde olacaktır kimszeden bir fikir gelmedi,ben kendi araştırmam sonucu bu yöntemi kullanacağım...[/QUOTE]
Evi saracak kokuyu bence hesaba katmalısın eğer bu şekilde yapıcaksan bence :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 21:58
Harun hocam bu olay gözümü korkutmuyor değil yarın neler olacak tahmin etmek istmeiyorum galiba valide sultan bizi bu sefer evden kesin kovacak :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 22:04
Valla bence kesin kovar :) O koku yaklaşık 2-3 gün geçmez eğer mutfakta yaparsan. Belli bi zaman sonra mide bulantısı bile yapabilir. Bence küçük bir tüp al sonra gözden çıkarabileceğin birde tencere tarzında birşey bul. Balkona çık güzel güzel işini hallet. Bu şekilde validenle papaz olmazsın belki ama üst komşuyla olabilirsin :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir