Omurga bozukluğu ?


19on4Çevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2013
İl: Izmir
Mesaj: 254
19on4Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2013 22:45
Sa kılıç yavrularımın iki tanesinde omurga bozukluğu tespit ettim 20 gün sonra bunun önüne geçmek için yada düzelmesi için önlem alabileceğimiz bir şey var mıdır acaba ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tatarÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2012
İl: Ankara
Mesaj: 128
tatarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2013 01:26
Yapılabilecek birşey malesef yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aslan_kralÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/07/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 1411
aslan_kralÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2013 14:16
        Balıkların anatomik yapısındaki bozukluklar iki farklı şekilde ele alınabilir. Birincisi doğuştan direk genlerle alakalı olanları, diğeri sonradan çevresel faktörler ve dış etkenlerle olanı. 
        Birinci şekildeki balıkların omurga eğrilikleri yavruyken görülebilir. Anacın genlerinden gelen bir rahatsızlıktır. Önüne geçme şansınız yoktur.
        İkinci şekilde gelişen omurga rahatsızlığının önüne geçmek mümkündür. Genellikle çevresel faktörlerden kaynaklanan bu rahatsızlıklarda deformasyonu en aza indirebilmek ya da tamamıyla ortadan kaldırabilmek sizin elinizdedir. Genellikle C vitamini eksikliklerinde, ortam da ağır metal salınımı, tüberküloz gibi faktörler balık omurgasında deformasyonlara neden olur. Balığın sıkıntısı yem ve beslenme şekliyle alakalı ise yem kartelasına eksik olan vitamin eklenmelidir. Yok eğer bu sıkıntı yem ile alakalı değil suyun kendisiyle alakalıysa acilen eksiklik giderilmelidir. Ben özellikle akvaryumculardan aldığınız bitkilerin kökünün sarıldığı süngeri sabitlemek için kullanılan kelepçe kurşuna dikkatinizi çekmek istiyorum. Suya direk salınım yapabilen bu kurşunu akvaryumunuza bitkiyi dikmeden önce mutlaka çıkarın. Bunun dışında ne yazık ki anatomik bozukluklarla alakalı elimizden gelen herhangi bir şey bulunmamaktadır. Benim her zaman savunduğum felsefemi tekrar etmek istiyorum. Balığınız hastalandıktan sonra harcayacağınız çabanın yarısını balığınız hastalanmadan önce harcarsanız sağlıklı balıklara sahip olabilirsiniz...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir