Paludaryum yapımı için gerekli malzemeler


Arsız&TembelÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 4
Arsız&TembelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2011 17:07
İyi günler arkadaşlar. Kaplumbağalarım büyükdükleri için yeni bir paludaryum yapacağım ve bunun için ilk önce 100 cm ile 80 cm arasında değişen bir akvaryum alacağım. Tabii bu akvaryumu alınca diğer malzemelerde de değişikler yapacağım. Yani yeni bir filitre ve ısıtıcı alacağım. Ve bunları İstanbuldan temin edeceğim. Bunları uygun fiyatlarda alacabileceğim yer biliyor musunuz İstanbul da ? Ayrıca internet sitelerindende daha uygunsa alışveriş yapabilirim. Önerilerinizi bekliyorum. Birde yeni filitre ve ısıtıcı için önerilerinizi bekliyorum. Yani hangi marka ve model alcağımı önerirseniz çok sevinirim. Bununla beraber yemlerimde bitti. Yeni yemler alacağım bunun içinde önerilerinde bulunursanız çok sağ olun. Kaplumbağlarıma yem önerebilmek için tabii yaşlarını öğrenmek istiyebiliriniz. Biri 16 aydır, diğeri ise 6 aydır benimle. İkisinide bebek olarak aldım. Şimdiden çok sağ olun.

-Ek olarakta paludaryuma güzellik katmak ve kaplumbağlarımın yiyebileceği bitkiler katmak istiyorum. İlk olarak Egeria Densa (Elodea) aldım ve onu yetiştiriyorum. Bunun yanında hangi bitkileri önerebilirsiniz ve nerelerde bulabilirim bitkileri ?
Arsız&Tembel2011-08-09 17:17:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pelerinlikediÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6658,2[/B] [B]8038,3[/B]
Kayıt: 02/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1151
pelerinlikediÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2011 16:53
100*50*50 den daha küçük akvaryum almayın, bikaç sene sonra değiştirmek zorunda kalmayasınız.İlanlardan kontrol ederek alışveriş yapabilirsiniz, akvaryumu bile siteden alabilirsiniz. İnternet, dükkanlardan genelde daha ucuz oluyor. Filtreyi olabildiğince büyük alın, eheim mesela iyi bir markadır. Bitkiler kaplumbağalarla birlikte olmaz, hemen parçalarlar. Benim imzamdaki kaplumbağa tankıma bakabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir