Parazit Öldürücü Kızıştırıcı Ev Yapımı Bitkisel Yem


umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2013 14:41
Selamlar, kendi yaptığım yemi paylaşmak istiyorum.
Yemi kendim yapmamdaki amaçlarım:
1: Ne kadar kaliteli yem kullanırsam kullanayım, daima suya boya veriyor ve bulandırıyorlar.
2: Balıklarıma bitkisel ağırlıklı bir yem vermek istedim, böylece bağırsaklarını daha iyi çalıştırabiliriz.
3: Yeme ekstra özellikler kazandırdım (iç parazit öldürücü ve kızıştırıcı)

Yem mazlemelerim, ilk grup:

2 ufak salatalık (hıyar)
1 Büyük tatlı kırmızı biber
1 Tatlı yeşil biber
Yaklaşık 10 diş sarımsak
İsteğe göre kabak da eklenebilir

Bu malzemeleri önce iyice ince şekilde kestim ve bir cezvenin içine atıp kaynatmaya başladım.

2. grup:
2 yemek kaşığı pirinç ve 1 tatlı kaşığı kırmızı mercimek ekledim.

Bu şekilde ara ara karıştırarak yarım saat kaynattım. Malzemeler iyice yumuşayınca içine yarım çay kaşığı tarçın ekledim (biraz fazla kaçtı sanırım, şahane tarçın kokan bir yem oldu) :)

Biraz daha karıştırdıktan sonra püreleşen karışımı ince delikli tel elekten kaşıkla presleyerek geçirdim ve yağlı kağıt üzerine serdim. Şimdilik kurumasını bekliyorum. Bu sırada püre halindeki yemi balıklara verdim ve kısa bir video çektim. İyi seyirler:
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=nfHYeXOlEdw[/VID]

Beğenenler: [T]174244,M.Çelik[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut BaşarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2863
Umut BaşarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2013 14:46
Adaşım yine takdire şayan bir konuya imza attın. Tebrik ederim. En kısa zamanda olumlu ve olumsuz görüşlerinide bekliyorum. Bende deneyeceğim bu tarifi...  Emeğine eline sağlık...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HAKAN EFEÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2005
İl: Ankara
Mesaj: 1011
HAKAN EFEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2013 15:37
Ev yapımı yem olsun taştan olsun. Tebrik ederim balıklarınız çok beğenmişe benziyor. Naçizane bir tavsiyem olacak. Balıkların doğalarını taklit etmeye çalışıyorsak eğer bence biraz daha yedikleri canlılardan karma yapmak daha mantıklı geliyor bana. Yaptığınız yeme balık eti veya karides katarsanız daha besleyici olacağına inanıyorum. Tekrar elinize sağlık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

halit227Çevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2012
İl: Kütahya
Mesaj: 23
halit227Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2013 12:06
 harika olmuş emeğine sağlık Umut abi ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yusuf SaraçÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2012
İl: Bursa
Mesaj: 346
Yusuf SaraçÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2013 12:11
Malzemeleri cezvede kaynatırken sarımsak çok fena kokmuştur . Aslında denemeyi çok isterim ama Benim evdeki büyüklerim sarımsak kokusundan nefret ediyor . Bunu yapsam evden atarlar herhalde  Ama çok güzel bir paylaşım tebrik ederim açıklayıcı anlatmışsınız ...  Yusuf Saraç2013-07-29 12:11:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

firtina16Çevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2011
İl: Erzurum
Mesaj: 1014
firtina16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2013 15:37
Umut Kardeşim
Çalışman için tebrik ediyorum. Formu daha önce karıştırmıştım. Tarçının, posasının değil de tülbentten geçirilmiş suyunun akvaryuma dahil ettiğimizde afrodizyak etkisi gösterdiğiydi. Birde sonuçta bitkisel yem, benim Tropheus Kasakalawe'lere versem, nasıl olur sence?
Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Egemen CeylanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 285
Egemen CeylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2013 16:37
İşin garibi ben acıktım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2013 16:45
:) Hepinize teşekkürler abilerim kardeşlerim...
Hakan Efe; aynen dediğiniz doğru, doğasına uygun yiyecekler vermek lazım ama eminim yaptığım yem piyasadaki kaliteli yemlerden bile daha iyidir. Sonuçta piyasadaki yemlerin de büyük çoğunluğu soya fasulyesi ya da bunun gibi dolgu malzemelerinden imal ediliyor. Karides ve balıklı yem de yapacağım ileride, bu sadece bitkisel olsun ve balıkların bağırsaklarını çalıştırsın diye yaptığım bir yem...
Yusuf kardeşim, o kadar da kokmuyor valla, hatta haşlayınca hiç koku olmuyor. Sadece ilk keserken :) Ben de o kokuyu seviyorum aslında :)
Tayfun abi, nerelerdesin görünmüyorsun hiç :) Dediğin gibi posası değil de suyu kullanılıyor. Ben deneyim dedim, zaten kısa süre kaynadı, suyu çıkmıştır. Kokusu da çok güzel oluyor :) Bitkisel yemle beslenen tüm balıklara verilebilir abi, hatta forumda çok daha profesyonel yem yapanlar var, okurken şaşırdım. Ben kendime o kadar özenmem, adam koca liste malzeme kullanmış :)
Egemen, valla ben de :D


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

braweheartÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 332
braweheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2013 01:37
Merhaba umut,

Biraz daha gayretle artık seni yemek programlarında göreceğiz...:) Ev yapımı baklava, mantı.....
şaka bir yana, kaynatmak yerine kaynar suda haşlamak daha uygun diye düşünüyorum.
Birde bunu incele, yeni karışımlar için ilham verir belki...Selamlar.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2874
MertSoyumertÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2013 05:50
Tebrik ediyorum Umut, yine yararlı ve pratik bilgiler paylaşmışsın. Bu karışıma spirulina tozu ekleyip denemeyi düşünüyorum. Ancak anlamadığım bir şey var, ev yapımı yemler nasıl kurutuluyor? Sadece bir yere koyup kurumasını mı bekliyorsunuz yoksa fırında falan mı ısıtıyorsunuz? Bir de kuruduktan sonra kıvamı nasıl oluyor, başka ev yapımı yemlerdeki gibi bitkisel jelatin gibi bir şey gerektiriyor mu? Saussure2013-08-15 05:51:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut BaşarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2863
Umut BaşarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2013 09:22
Ben buzluk ve fırın olmak üzere iki şekilde kurutmayı denedim.
Edindiğim tecrübeleri sizlerle paylaşayım.

FIRIN:
Hazırlamış olduğum aşağı yukarı aynı tarifi (birkaç malzeme farklı) yağlı fırın kağıdına yayıp fırına attım. Bir süre fırında bekleyen yem kurumasına kurudu ancak çok ince yaymış olduğum için hafiften yandı ve balıklar itibar etmedi..

BUZLUK:
Aynı şekilde yağlı fırın kağıdına yayarak ve şırıngadan geçirerek iki şekilde buzluğa attım. Donduğu zaman problem yok anca yemi elinize aldığınız anda dondurma gibi erimeye başlıyor. Balıklar bu şekilde yemi yediler.

Daha farklı yollar ile yemi kurutabilen ve işlemi başarılı bir şekilde tamamlayan arkadaşların da bilgilerini almaktan memnuniyet duyarız...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BURAKBASKANÇevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 738
BURAKBASKANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2013 11:15
Emeğinize sağlık. Cezvede kaynatılacak demişsiniz. Ne kadar su ilave edilip kaynatılacak?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Talha AkdenizÇevrim Dışı

Kayıt: 25/07/2011
İl: Sakarya
Mesaj: 448
Talha AkdenizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2013 12:41
Gayet başarılı bir çalışma olmuş.Bende kısa zamanda deneyeceğim.Kılıçlarında maşAllahı var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efekrgzÇevrim Dışı

Kayıt: 24/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 38
efekrgzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2013 21:04
Püre halindeki yemleri şırıngaya doldurup şekil verme gerçekten dahice 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir