Profesiyonel Üretimhane kurmak istiyorum.
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2014 12:18
Merhabalar;
3 yıl önce amatör bir şekilde Ciklet yunus üretmek istedim.15 dişi 5 erkek damızlık satın aldım.Eve 6 adet 400 lt lik akvaryum,1 adet su tankı,4 adet yavruluk,1 adet kuluçka akvaryumu kurdum.Çok güzel üretim yaptım.para da kazandım.paradan daha önemli olan işin püf noktalarını kendi çapımda öğrendim.Şimdi daha profesyonel ve ciddi büyüklükte üretimhane kurmayı planlıyorum ancak kafamda soru işaretleri var.Ya satamazsam ya kazanamazsam diye korkularım var.aylık hedefim 5.000-10.000 civarı üretim yapmak. istanbul'da piyasayı tanımıyorum ve gerçekten güvenebileceğim çevrem yok.Bana aylık şu kadar balığını alırım diyen akvaryumcu veya toptancıya ihtiyacım var.Beni aydınlatmanızı rica ediyorum.Sizden gelecek yorumlar ve fikirlere göre kendime bir yol belirleyeceğim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2014 13:59
İyi kafalı bir koloni kurup tanıtsanız bile yavrulari satmak cok zor olmaz. Ama 5 -10 bin cok büyük bir rakam hobici hobici satmaya kalksaniz tukenmek bilmez. akvaryumculari tek tek dolaşıp sormalısınız. Ben olsam yunus yine üretirdim yanında başka türlerde üretirdim. Daha az yavru alip daha pahaliya satabileceginiz turler daha az akvaryum ve daha az canli ile ayni geliri elde edebilirainiz. Nadir mbuna be trop türleri sürekli yenileri ekleniyo (ülkemize geliyo) ve moda oluyor iyice arastirmak lazim
Umarım istediginiz sistemi oturtabilirsiniz.
Umarım istediginiz sistemi oturtabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2014 23:13
Size tavsiyem 2-3 ay bakıp tanesini en fazla 1 liradan satabileceğiniz Yunus ciklet değilde 2-3 ay bakıp 10 liradan rahat satabileceğiniz Tangalyika türü balıklarını beslemenizdir. Ozan'ında söylediği gibi 10.000 değilde 2-3 bin yavru alıp 10.000 yavruya kıyasla daha fazla para elde edebilir daha rahat satar daha az ekipman yem v.s malzeme kullanabilirsiniz. Tabi karar sizin. Ama profesyonel üretim yapacaksanız eğer size Yunus önermem. Bütçeniz varsa Tangalyika karma üretim yapın. Daha fazla kâr elde edin. Tabi karar sizin.
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2014 11:57
Artık herkes üretiyor bence iç piyasayı araştırın elinizde balık varmış gibi gidip akvaryumcuları dolaşın toptancılar bu işin en ucuz balıgını almak ister balıkta satış boyu ister 4cm altında balık almaz forumdan veya başka kanallardan 2 tl ye giden balıga en fazla 50 krş verir süreklilik ister her ay balık ister sizden 10 krş ucuz buldumu başkasından alır onun için siz hiç kimseye güvenmeyin akvaryumcularda aynı elinde balık olmadıgı zaman size yalvarır bana balık getir diye satamadıgı zaman yüzünüze bakmaz ürettiginiz balık elinizde kalır masrafınızı iyice hesaplayın pahalı türler yani tropheus türleri para yapıyor ama üretimi zor yavru alması zor ve az boylandırması zor balıklar yani kısacası bunlarla ugraşırken başka bir işiniz olmaması lazım hesabınızı tam yapın bu işe öyle girin bugün üretimhanesini kapatan bir çok arkadaşımız var onlarla konuşup denegimlerinden faydalanın hakkınızda hayırlısı
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2014 10:32
Yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Dediğinizde haklısınız kar yapan balık üretmek en mantıklısı piyasa problemim var. Satacağıma emin olsam 1 gün daha durmam hemen yaparım.Hatta bir ara tuzlu su balık nasıl üretiliyor diye bir araştırma da yaptım ancak beni aşan konu olduğunu anladım.Dediğinizi dikkate alacağım ve dediğiniz türlere yöneleceğim.Ebubekir ATAR 2014-10-12 12:19:28
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2014 12:08
Yatırım için rantabilite ve karlılık ile birlikte verimlilik de önemlidir. 10 binlerce yunus ürettiğinizi varsaysak bile onu pazarlayabilecek ve ihracatını da yapabilecek kapasiteniz olması lazım. Anadoluya da acılmanız lazım, gezmeniz lazım illeri pazarlama ist. da oturularak yapılacak ek bir iş değildir..Pazarlama, üretim sürecinden satışın sonlandırılmasına kadar ve hatta tahsilatın tamamlanmasına kadar olan süreçleri kapsar.Kaldı ki Ahmet Bulut beyin belirttiği bir konu, rantabilitesi yüksek, karlılığı doyurucu ve az oyuncunun piyasade bulunduğu bir alan ve fiyatlar da hiçbir zaman dip yapmayacak canlılar satılmaktadır. Bu kitlenin pazar payı ile yunus sarı prenses pazar payları farklıdır. Fizibilite yapmadan, üretim kurulmamalıdır. Önce pazar araştırması yapılmalı ihtiyac daha cok hangi türler üzerinde hasıl olduğu tespit edilmelidir. Yatırımın geri dönüş süresi hesaplanmalı, Verimliliği ön planda tutarak En az Tesis maliyetleri ile en fazla satışı nasıl elde edersiniz bunu da planlamanız önemli... 10 ölçün 1 biçin derim. Hobi başka bence iş başkadır.
Fakat ülkemizde bu iki durum özellikle birbirleriyle karıştırıldı mı, bazen hüsranlar da olabiliyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2014 18:47
Selamlar.
Bence Okadar büyük başlamayın bu işe. 1-2 akvaryum alıp besleyin. Halihazırda yapmış olduğunuz işiniz varsa bunu ek iş olarak görün. eğer talep çoğalırsa ona göre üretimi çoğaltırsınız. böylelikle hem piyasayı öğrenmiş olursunuz hemde hüsrana uğramazsınız. ikinci olarak. hangi türü besleyeceğinizi bence iyi hesaplamanız gerek. örneğin tropheus balığının size 6 aylık masrafını ve 6 ayda nekadar getiri sağladığını hesaplayın. sonra daha ucuz olan yunus balığının 6 aylık masrafını ve getirisini hesaplayın ve değerlendirin derim. sonuçta pahalı balık besleyipte istediğin fiyattan satamama var işin ucunda. balıkcılar zaten öldürürler alırken. onlar maşallah kurt gibiler sana maliyetini getirisini götürüsünü bilirler ve ona göre fiyat verirler. bence bu iki hesaplamayı yap ve ona göre değerlendir derim kardeşim.
Hakkına hayırlısı olması dileğiyle.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2014 11:10
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Söyledikleriniz beni çok aydınlattı bu iş için biraz daha pazar araştırması yapmam lazım olduğuna karar verdim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2014 11:21
Hali hazırda bu işi yapan, yapmış veya bırakmak zorunda kalmış arkadaşlara danışmakta fayda var.
Ne demişler:
"Tecrübe, daha önce yenmiş kazıkların bileşkesidir."
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir