Ramshornların Canlı Yükü


KaanEÇevrimiçi

Kayıt: 06/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 728
KaanEÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 7 Saat 15 Dakika önce
Normalde minimum hacim 1Lt diyor ama buradan çıkarım yapmak pek doğru ve mümkün değil. Acaba kaç tane Ramshorn atıyorum bir adet yetişkin lepistesin canlı yüküne eşittir. Sonuçta bir çoğumuz nano kuruyoruz ve canlı yükü sınırda olanlar görüyorum. Bu arada tabiki lepistesin artığı anlamında akvaryuma etkisi aynı değil salyangozun ama yine de canlı yükü olarak sayılır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4790
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 3 Saat 31 Dakika önce
[QUOTE=KaanE]Normalde minimum hacim 1Lt diyor ama buradan çıkarım yapmak pek doğru ve mümkün değil. Acaba kaç tane Ramshorn atıyorum bir adet yetişkin lepistesin canlı yüküne eşittir. Sonuçta bir çoğumuz nano kuruyoruz ve canlı yükü sınırda olanlar görüyorum. Bu arada tabiki lepistesin artığı anlamında akvaryuma etkisi aynı değil salyangozun ama yine de canlı yükü olarak sayılır.[/QUOTE]

Hacim gereksinimleri forum ansiklopedisinde helena için 15 l, elma salyangozu için 20 l iken ramshorn için 1 l belirtilmesinde bence bir tutarsızlık var. Canlı sayısına göre değişir fakat ben 25 l de ve 45 l de karideslerle besliyorum. Bu hacimde sayı net olmamakla birlikte toplamda 40-50'yi aşmıyor. Nüfus patlaması yaşanmadığı gibi boyları 1 cm üzerine çıkmıyor. Ortamdaki besin oranında atık üretecek ve çoğalacaktır.

1 litrede 3-4 ramshorn ve 1 lepises 24 saat tutulduğunda ramshornların bıraktığı atık her zaman lepistesten fazla olacaktır. Fakat uygun filtreli, taban malzemeli, bol bitkili akvaryumda bu hiç sorun olmaz.

3-5 l bitkili kavanoz uygulamalarında yosunla mücadele amacıyla 1-2 ramshorn eklenmesinin yeterli olduğunu videolarda gördüm.


Beğenenler: [T]70376,KaanE[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir