RANCHU'larım
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[/QUOTE]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ranchu ve Mükemmellik Standardı
GİRİŞ: Ranchu geliştirilmiş ve Japonya'da perfectioned. Ranchu Meiji Dönemi (1870-1885) başında ortaya çıktı.
Mükemmellik bu Standart kurulan Japon normlarına göre yapılır Goldfish için Mükemmellik hiçbir resmi Japon Standard, orada olmasına rağmen. normları değiştirmek veya menşe ülkesinde değerlendirilmesinde kullanılan ölçütlere Mükemmellik Bu Standart sürekli adaptasyonlar yükümlüdür. O Japonya'da normlarına aykırı olan normların ele amacı asla. Ranchu bir Japon balığı ve bu böyle kalmalıdır.
Ranchu ve bir pondfish olduğu gibi en sık yukarıda görüldüğü, takdir ve hüküm yukarıdan olur.
Japon gösterir günü, Ranchu emaye beyaz kase sergilenmektedir.
GÖRÜNÜM: Ranchu genel görünüm çok önemlidir. O baş, gövde ve kuyruk arasında iyi bir denge var olması gerekmektedir. Ranchu güçlü ve zarif bir şekilde yüzmek gerekir; hareketleri ve kolay bakmalı güzel olmalıdır.
BAŞ: baş, geniş, uzun ve dikdörtgen olmalıdır. Kafatası derin olmalıdır.
gözde veya mehaba arasındaki mesafe mümkün olduğunca geniş olmalıdır. Göz ve ağız veya mesaki arasındaki mesafe mümkün olduğunca uzun olmalıdır. Gözleri küçük ve doğru pozisyonda olmalıdır; ne çok ne de çok fazla ileri yüksek. Başlık veya wen kafasına deri bir kalınlaşma. kaputu sayesinde kafa güzel bir dikdörtgen şekil alır. İyi bir Ranchu solungaç ve göz çevresi, tüm kafa üzerinde gelişen bir başlık vardır.
VÜCUT: Back
Geri geniş olmalıdır. Ranchu hiçbir sırt yüzgeci vardır. arka ölçekler küçük ve iyi düzenlenmiş.
Yandan bakıldığında, sırt hattı mükemmel bir başlık veya wen kuyruk başlangıcına kadar sonundan itibaren eğimli olmalıdır. kuvvetle kavisli arka son bölümü olarak adlandırılan sesagali olduğunu. Sesagali çok Ranchu önemlidir.Uzun ile Ranchu geri yavaş kavisli
sesagali ve Ranchu kısa bir geri bir keskin kavisli sesagali var. kaudal sapı ile kuyruk eklem 45 ° lik bir açı olmalıdır.
Karın
Karın Her iki tarafta simetrik olmalıdır.
Kaudal Peduncle
Kaudal sapı kuyruk ile vücut katılır. Kaudal sapı olarak ve mümkün olduğunca sağlam geniş olmalıdır. Kaudal sapı çok ne de çok kısa olmamalıdır.
Kaudal sapı çok Ranchu yargılamak zaman önemlidir.
TERAZİ: terazi ve küçük iyi düzenlenmelidir.
KUYRUK: Kuyruk simetrik ve zarif bir şekilde vücut eklenmelidir. Kuyruk çok geniş olmamalıdır. Kuyruk yumuşak ve elastik değil, sert olmalıdır. Ranchu hamle, kuyruk biraz içine kapalı olmalıdır zaman; bir çiçek açtı sanki balık durduğunda, kuyruk açık olmalıdır. Bu kapanma-in-ve açık hareket Ranchu güzelliğini değerlendirmek için en önemli noktalardan biridir. Kuyruk, boyutu küçük olmalıdır ama büyük görünüyor.
Dört kuyruk, üç kuyruk ve kiraz blossem-tail (bkz. çizim): Ranchu ile kuyruk üç tipi vardır.
Mükemmel kuyruk dört kuyruk. kuyruk ortasındaki yarık gibi dar olmalıdır mümkün olduğunca böylece üç kuyruğu gibi dört-tail görünüyor. Bu sayede dört-kuyruk az basıncının aldığında balık yüzer.
Bilezik veya Oza kuyrukta kuyruk sapı etrafında küçük ölçekleri vardır. Yukarıda görüldüğü zaman, bu ölçekler bir mücevher neckless veya bilezik olarak inci gibi ayarlanır. Büyük bilezik, güçlü ve kalın kuyruk sapı. Oza ve küçük ölçekli iyi bir bilezik ya da mücevher gibi ayarlanmalıdır.
kuyruk vücuda katılan kuyruk sapı, sonu ozuke veya kuyruk eklem denir. Ozuke simetrik olmalı ve yandan bakıldığında aşağı doğru eğimli olmamalıdır.
Kuyruk kuyruk-omuz veya oshia sağ ve sol vardır; bu kuyruk kıvrımları vardı olduğunda Ranchu yüzer. Kuyruk-omuz ve besymmetrical olmalı sonuna kadar düz olmalıdır.
Kuyruk çekirdekli veya Oshin iki hatta parçalar kuyruk devides hattıdır. Kuyruk-core ve merkezi aracılığıyla çalıştırıp bilezik veya Oza etmemelidir. Yandan bakıldığında, kuyruk çekirdekli çok ne de çok fazla aşağı yüksek olmamalıdır.
Kuyruk ip uçlarına ya da Osaki yuvarlak ve bisymmetrical olmalıdır. Onlar kıvırma veya büküm, üst üste olmamalı.
Kuyruk-çanak veya ozara küçük pullarla kuyruk alt olduğunu. Ölçekler küçük ve iyi ordened. Ve kuyruk-çanak daha güçlü, daha güzel ve daha güçlü kuyruk geniş.
PALETLER: pektoral yüzgeçler, ventral kanatçıklar ve anal yüzgeçleri küçüktür.
Ranchu bir veya iki anal yüzgeçleri olabilir. Ideal bir suçum değil tek anal yüzgeci ile iki anal yüzgeçleri ile Ranchu, ama bir Ranchu olduğunu. Anal yüzgeçler yukarıdan bakıldığında görünür olmamalıdır.
Renkler: Ranchu aşağıdaki renklere sahip olabilir:
- Tüm vücut ve kuyruk deepred olduğunu.
- Tüm vücut ve kuyruk kırmızımsı sarı-turuncu.
- Kırmızı ve beyaz kombinasyonu.
- Kırmızımsı sarı-turuncu ve beyaz kombinasyonu.
- Beyaz bir kenar ile Kırmızı ölçekler.
- Beyaz.
BOYUT: Bir Ranchu bakılırsa, büyüklüğü göz önünde asla.
SONUÇ: Ranchu olabilir iyi yüzmek güzel, dengeli balık olmalıdır. Bir deforme Ranchu güzel asla ve olacak yorucu yüzebilirsiniz.
bir Ranchu iyi Ranchu eğer biri immedialetly göreceksiniz.
Geert Coppens
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[/QUOTE]
Ranchunun bir memelketi varda ben mi bilmiyorumRanchuları bana alan kişi Mustafa kardeşim yani başakboy.Ranchu konusunda uzmna olan odur emınım cok guzeller gelınce balıkların vıdeosunu paylasacagım ınsallah bırlıkte gozlemlerız.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir