renklendirme
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2012 16:49
Arkadaşlar bir şeyi çok merek ettim balıkları yapay olarak nasıl renklendiriyorlar?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2012 17:03
hmmm anladım saolun
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2012 17:05
Chiclet colour yemler deneyin
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2012 17:20
Merhabalar,
Balıkları renklendirmenin yapay yolları; yemlerinde ve sularında hormon kullanmak, gövde üzerine deri altı dövme yapmak, çeşitli şeffaf canlılara boya enjekte etmek gibi bir çok yöntemi vardır. Ancak ne hobici ruhuna nede insanlığa sığmayan bir durumdur.
Oysa ki renklendirmenin doğal yolları da vardır.
Sarı-Turuncu-Kırmızı renkleri canlandırmak için Astaxanthin maddesi kullanılır. Doğal ve sentetik 2 türü vardır. En kesin yolu yemlerinin içine karıştırarak verilir. 1 kg yem içerisinde en yüksek 120 mg kadar kullanılabilir. Ayrıca Somon balığı yetiştiricilerininde kullandığı bir katkıdır.
Mor-Mavi-Turkuaz-Yeşil renkleri canlandırmak ve ortaya çıkarmak için Spirulina maddesi kullanılır. Doğadan toplanan bir alg çeşididir. Özellikle bitkisel beslenen canlılarda kullanıldığı gibi hayvansal beslenenlerde de kullanılmasında hiçbir sakınca yoktur. Piyasadaki en yoğun spirulina oranına sahip yem %40 Spirulina içerir. Balık Larvası, Su piresi ve plankton yetiştiriciliğinde besin maddesi şeklinde saf olarakta kullanılabilir.
Bunların haricinde doğal ürünler ile renklendirme işlemleri gerçekleşir.
Havuç = Turuncu-Kırmızı Renk
Kırmızı Biber = Kırmızı Renk
Bezelye = Mavi-Yeşil Renk
Karides = Kırmız Renk
Somon = Kırmızı Renk
Dana Yüreği = Kırmızı Renk
gibi pek çok çeşit doğal renklendiricili besin maddeleri mevcuttur.
Balıkları renklendirmenin yapay yolları; yemlerinde ve sularında hormon kullanmak, gövde üzerine deri altı dövme yapmak, çeşitli şeffaf canlılara boya enjekte etmek gibi bir çok yöntemi vardır. Ancak ne hobici ruhuna nede insanlığa sığmayan bir durumdur.
Oysa ki renklendirmenin doğal yolları da vardır.
Sarı-Turuncu-Kırmızı renkleri canlandırmak için Astaxanthin maddesi kullanılır. Doğal ve sentetik 2 türü vardır. En kesin yolu yemlerinin içine karıştırarak verilir. 1 kg yem içerisinde en yüksek 120 mg kadar kullanılabilir. Ayrıca Somon balığı yetiştiricilerininde kullandığı bir katkıdır.
Mor-Mavi-Turkuaz-Yeşil renkleri canlandırmak ve ortaya çıkarmak için Spirulina maddesi kullanılır. Doğadan toplanan bir alg çeşididir. Özellikle bitkisel beslenen canlılarda kullanıldığı gibi hayvansal beslenenlerde de kullanılmasında hiçbir sakınca yoktur. Piyasadaki en yoğun spirulina oranına sahip yem %40 Spirulina içerir. Balık Larvası, Su piresi ve plankton yetiştiriciliğinde besin maddesi şeklinde saf olarakta kullanılabilir.
Bunların haricinde doğal ürünler ile renklendirme işlemleri gerçekleşir.
Havuç = Turuncu-Kırmızı Renk
Kırmızı Biber = Kırmızı Renk
Bezelye = Mavi-Yeşil Renk
Karides = Kırmız Renk
Somon = Kırmızı Renk
Dana Yüreği = Kırmızı Renk
gibi pek çok çeşit doğal renklendiricili besin maddeleri mevcuttur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2012 17:34
Müthiş bir paylaşım olmuş tebrikler bir çok şey öğrendik
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2012 09:31
Teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir