SADECE BURDUR GÖLÜNDE BULUNAN BALIK
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2012 15:31
İnşallah gölü kurtarmaya yönelik çalışma yaparlar en azından burduricus türümüz yok olmasın kurtarmaya uğraşıyoruzda o göle kim giripte çıkaracak muamma?.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2012 23:06
Bende bi burdurlu olarak hiç ilgimi çekmemişti salda gölünde yaşayan balıklar 21 senedir burdura gelip giderim her yaz ordayım burdurlu olmayan arkadaşların duyarlılığı gözlerimi yaşarttı sizleri tebrik ederim tarımsal sulama amacıyla salda gölüne akan derelerin önünün kesilmesi bizimde hoşumuza gitmiyor ama bölge halkı tarımla geçimini sağlıyor bu konuda elimizi ayağımızı bağlıyor .gölde çekilmeler her geçen gün artıyor değerli bi göl olduğunu yeni farkeden bir burdurlu olarak sizlere
aphanius-splendens diğer adıyla salda killfish sağlaya bilirim ama buna maddi imkanlarım el vermez .:) gelip almanız gerekli bende zamanında ilgi duyarak beslemeye çalışmıştım akvaryuma uygun bi balık olduğunu düşünüyorum amatör olarak akvaryum balıklarıyla ilgileniyorum.Teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2012 07:57
Bende Denizli/Acıpayam lıyım arada sırada burdur gölüne mangala falan giderdik.O zamanlar suyu yine fazla olmasada çekilmişti.Biz yinede girerdik.Amcamla babam anlatıyordu;Önceden bu sular masaların olduğu yere kadar geliyordu demişlerdi de biz şaşırmıştık.Hatta biz elimizle o türün ölenlerini yani kıyıya vuranlarını toplayabiliyorduk.Yani bu tür 2005 ten beri kıyıya vuruyor diyebilirim artık gidesim gelmiyor her gittiğimde su biraz daha çekiliyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2012 20:23
Bugün pikniğe gittik. Gölün orda birçok burduricus vardı. Suya elimi bir soktum. 100´den fazla burduricus birden sürü halinde kaçtı. Arkadaşım çok iyi balık tutar onun sayesinde şişeyle 5-10 kadar tuttuk. Bazılarında çizgi bazılarında nokta deseni vardı. İnceledikten sonra göle geri saldık.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2012 18:48
Merhabalar ben bu türü yıllardır ekstra birşey yapmadan yaşatıyorum.A.villwocki olarak bulabildim latince adını,25 tonluk bir havuzda tamamen doğal şartlarda yaşamlarını ve nesillerini devam ettirebiliyorlar.Deneme amaçlı olarak akvaryuma koydum 1-2tane hareketli canlılar ama görsel olarak çokta bir zevk sunmuyorlar açıkçası.Erkekleri dikine silik bantlar taşıyor kuruk sarımsı,dişilerde ise solungaçtan kuyruğa doğru yan çizgi boyunca noktalar oluyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir