SARI PRENSES-KAVGA DEĞİL TERÖR


ALTUNKILIÇÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2014
İl: Rize
Mesaj: 21
ALTUNKILIÇÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 20:02
   Cichlid türleri agresif sayılsa da çoğunlukla 1 balığın diğer balıkları kovaladığı yada tüm balıkların birbirleriyle kavga ettiğini gördük duyduk. Bende durum çok farklı ve trajik. 120 litrelik akvaryumumda, akvaryumcudan alırken 1 erkek 4 dişi olduğunu söylediği 5-6 cm.lik 5 adet sarı prensesim var. Balıkların cinsiyetini belirlemek hakkında çok başarısızım. Balıkları tek tek yakaladım altlarına baktım ama sanki hepsi erkek. Anüs boyuda vent boşluğu da hep eşit gibi.

Neyse gelelim konumuza. Balıklarımın boyları hemen hemen eşit aralarında herhangi bir üstünlük yok. Yalnız bir tanesi var ki tüm balıklar onu kovalıyor. Birbirleriyle hiçbir sorunları yok ama o balığa huzur vermiyorlar neredeyse balık suyun üzerine çıkıyor bir o tarafa bir bu tarafa kedi fare oyunu gibi. Böyle giderse fazla dayanamaz ölür ne olur bana bir çare bir yol gösterin.

Bu arada bol bol mağara ve saklanacak yer mevcut



 

Şimdiden teşekkürler. Sağlıklı balıklar.
ALTUNKILIÇ2014-01-06 21:54:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

URASÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2011
İl: Gaziantep
Mesaj: 560
URASÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 20:38
O saldırdıkları balığı ayırıp özel bakım yapmalısın, formunu yakalayınca geri akvaryuma ekleyebilrisin ama muhtemelen erkektir hepsi. Yavrudan alıp büyütüp koloni kurmak en mantıklısı gidip damızlık balığa para vermeyin oturmuş koloni olmadığı sürece..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ALTUNKILIÇÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2014
İl: Rize
Mesaj: 21
ALTUNKILIÇÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 21:04
[QUOTE=URAS]O saldırdıkları balığı ayırıp özel bakım yapmalısın, formunu yakalayınca geri akvaryuma ekleyebilrisin ama muhtemelen erkektir hepsi. Yavrudan alıp büyütüp koloni kurmak en mantıklısı gidip damızlık balığa para vermeyin oturmuş koloni olmadığı sürece..
[/QUOTE]

Haklısın hocam yalnız akvaryumu sıfırdan kurduğum için bu balıklara ihtiyacım vardı. 
Peki hepsi erkek olsa birbirleri ile bu kadar iyi anlaşabilirler miydi? Dışlanan balık sadece 1 adet. Özel bakımdan kastınız nedir ne önerirsiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir