Sarı ve mavi prenses üremeyi tetikleme
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2013 18:24
İyi günler sizlerle bir anekdot paylaşmak istedim yaklaşık 1 aydır malawi akvaryumumda çiftleşmeye dair hiç bir belirti yoktu .Forumda okumuştum , tarçından çaya nerdeyse viagra kır dök kısmına kadar gelicekti Anlatıcağım olay tesadüf olabilir .Gerçekcilik payı var ise yorumları paylaşın yeni başlayanlarda bu sistemi denesin. Şimdi olan olay dün herzamanki gibi 4 günlük 30 lt su değişimini yaptım. içine gerekli ph ve kimyasal düzenliyicilerini katıp su ısıda 28 dereceydi anatankta suyu ona eşitleyip ilave ettim fakat 1 aydır 28 derecede kullanıyodum. dün su değişiminden sonra ısıtıcının fişini takmayı unuttum sabah dikkat ettim 25 dereceye düşmüş .hemen 26 dereceye ayarlayıp stabil bir şekilde tuttum ve bundan sonrada 26 derece kalıcak ve bu ısı değişimi sayesinde dişilere hiçbir şekilde ilgi göstermeyen mavi ve sarı erkek prenses yuva kazmaya başladı ve titreme ve kur yapıyor dişi erkek oranım 1e 4 d mavi 1 e 4 d sarı . bu ısı değişimi cinsel ilgisizliğe tedavi yada yöntem olabilirmi. ( BU ARADA ARKADAŞLAR DENENMİŞ BİR YÖNTEMDİR SADECE ISITICIYI FİŞE TAKMADIĞIM İÇİN TESADÜF OLAN BİR OLAY ) Bilgi sahibi arkadaşlar yorum yazdıkca deneyebilirsiniz aksi taktirde ani ısı değişimi beyaz benek vs sonuçları olabilir.
sfenks5462 2013-11-08 18:25:26
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2013 19:08
Sanırım şurada bir noktayı atlamışsınız.
Malawi ırkına sahip balıkların ürelemeleri için belli bir süre ve ortam gerekir yani tanka alışma safhasında çok nadir olarak 1 hafta içinde uyum sağlar uyum sağlama süresi sp ler için konuyu ele alırsak 1 hafta ile 2 ay arasındadır. Yani olay ısı değil sadece canlılarınızın zaten hormonsal ve adeptasyon olarak hazır olmalarından olmuştur. Malavi ırkları veya troplar 24-28 arası olduğunda kendilerini daha rahat hissederler. Isının 28 derece olması çiftleşmeleri için engel taşıumaz aksine daha çok tetkler.
Daha önceden yunuslarımda tarçını denemiştim işe yaramadı.
Isı düşürdüm işe yaramadı.
Isı yükselttim çok fazla işe yaramadı.
Lakin ne zaman tanka sadece yem attım ve onları rahat bırakmaya başladım 2 hafta içerisinde yavru vermeye başlamışlardı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2013 19:35
Doğruluk payını teyit etmek için konu açtım . Yinede teşekkür ederim bir kaç yerde ısı değişiminin tekileyici bir faktör olduğunu duymuştum sadece paylaşmak istedim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2013 19:37
Bence canlıyı rahat bırakmak ve uyum sağlamasını beklemek en ideal olanı hazır olduğunda zaten işe koyulur onlar :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2013 14:32
bence ısı güzel bir etken bende aynı şekilde 6 ay yavru alamadım daha sonrasında ısıyı 28den 25 e düşürdüm var 1 ayda yaklaşık şuan 120 tane yavrum var aman nazar değmesin :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir