Sarpae Tetra besliyorum fakat birine vuruyorlar[Resimli]


ajnsmtÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 71
ajnsmtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 11:44


Arkadaşlar selam geçenlerde akvaryumcudaydım yine bana 3 tane güzel tetra türü var dedi neyse aldım 4 liradan 3 tanesini eve getirdim 1 gün sonra baktım ki birisini seçmişler ona vuruyorlar , o vurulanda kaya arkasına saklanıyor elimle dokunuyorum tekrar çıkıyor yine vuruyorlar , o kadar çok sinirlendim ki zaten yeni akvaryumcuyum böyle agrasif olaylar olsun istemiyorum :) , sonra başka gittim yine o kavaryumcuya anlattım derdimi bilmiyorum dedi bana o kadar çok sinirlendim ki birdaha ona gitmiyeceğimi söyledim başka akvaryumcuya gittim oda sürü balıklarıdır en az 6 7 li gruplar almalısın dedi 4 tane aldım 2.5 tl den koydum akvaryuma iyiydiler yine baktım sabah sanırım yine o balığa vuruolar kaya arkasına saklanmış, yemledim falan şimdi baktım yine kaçmış o kaya arkasına saldırdıkları için.

Ya arkadaşlar o kadar canım sıkkın ki hiç sevmedim bu türleri sürekli birbirlerine saldırıyorlar çok agrasifler akvaryumcuya geri versem alır mı ?

Birde 4 tane komondo çöpçüm vardı onlar bile rahat gezemiyor eskiden su yüzeylerine çıkarlardı şimdi çıkmıyorlar...Sizce ne yapmam lazım yemlemem mi yanlış daha önce sarpae tetra beslemiş arkadaşlardan yardım bekliyorum.


http://www.dailymotion.com/video/xmb77f_ramirezi-feeling-like-a-serpae_animals?fbc=332

Eklemek istiyorum benim serpaelerim bu videodaki gibi hareket etmiyor resimdeki gibi tabanda durup birbirleriyle didişiyorlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hemkelhemfodulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/09/2011
İl: Çanakkale
Mesaj: 903
hemkelhemfodulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 12:13
Eğer sayıları fazla ise serpae tetralar yer tutmaya başlar yer tutmalarda kavgalara neden olur fakat bu kavgalar zarar verici olmaz(ben görmedim).O yüzden serpaeler 6 adet beslenmeli,ben 9 adet besliyordum herbiri akvaryumun bir yerinde sabit durup orayı koruyordu ve tuttukları yere gelen serpaeyi kovalıyordu ama zarar vermiyordu sizin durumunuzda böyle birşey olabilir vuruyorlar dediğiniz kovalamak gibi birşey sanırım yoksa balığa zarar verdiklerini gördünüz mü?

Balıkların özellikle üst yüzgeçlerindeki eksiklikleri kafanıza takmayın,serpae tetra gurubu uzun süre bir arada olup birbirine alışana kadar guruptaki bütün bireylerin üst yüzgeci eksik olur sadece guruptan 1 tanesininki tam olur o da gurubun baskın bireyidir.

Eğer balığınıza zarar vermiyor sadece kovalıyorlarsa üzgünüm ama bu türün doğası budur sürekli didişir kavga ederler fakat birbirlerine zarar vermezler belki bunu bilmek içinizi rahatlatır.Eğer zaman tutacak olursam akvaryumumdaki tetralarım arasında her 10 saniyede bir kovalamaca oluyor ama benim hoşuma gidiyor çünkü çok komik geliyorlar çocuk gibi sürekli didişmeleri.

Eğer balığınız sürüden dışlandıysa ve gurup toplu halde durup onu yaklaştırmıyorsa bu da olağan birşey üzgünüm ama yapabileceğiniz birşey yok balığı tekrar sürüye kabul etmeleri dışında.Eğer balığınız hasta değilse birkaç gün sonra sürüyle tekrar birlikte yüzerken görebilirsiniz.Ve bu olay sık sık tekrarlanabilir benim sürüm de şuan 6 birey fakat 5 tanesi toplu yüzüyor 1tanesi dışlanmış durumda ama uzun süredir bendeler o yüzden bir sorun olmadığını biliyorum.

Akvaryumunuzda bitki eksik ve balıklarınız biraz sağlıksız görünüyor açıkçası ama ışıktanda olabilir,akvaryumu bitkilendirmenizi tavsiye ederim.

Şuan akvaryumumdaki en güzel balıklar serpaeler asla vazgeçemiyorum en son yavruları yedikleri için versemmi diye düşündüm hepsini ama kıyamadım 6 tanesini sakladım kendime.

Çöpçünüzün su yüzeyine çıkmasının serpaelerinizin rahat vermemesi ile hiçbir alakası yok.

Sürü halinde gezmelerini istiyorsanız sayılarını azaltın,şuan 7 tane varsa 1 tanesini verin.

Serpaeler özellikle form kazandıklarında muhteşem balıklar oluyor keşke fotoğraf makinem olsada size resimlerini muhteşem kırmızı renklerini gösterebilsem hem bu kadar sakin hemde güzel tetra türleri pek bulamazsınız(neonlar bile kendi aralarında daha agresif) bence bir şans daha verin bu türe.
hemkelhemfodul2012-02-20 14:29:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ajnsmtÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 71
ajnsmtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 12:23
Batuğan çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için , yorumlarını dikkate alacağım neyle besliyorsun ? bende şuanda welsi gran adında stabilised + vitamin c adında bir yem var onu atıyorum tropical yazıyor uygunmudur ? ... 

7 tane şuanda serpae tetra 1 tanesini dışlıyorlar vurmaktan kastım böyle kafasıyla itiyor hızlı birşekilde sokmuyorlar sürünün içine :) kaya arkasına itiyorlar kaya arkasıda adeta hapis gibi çok dar ve ufak , şey düşündüm kayayı biraz daha cama dayayıp o kaya arkasına kapatsam diyorum en azından seninkiler gibi dışlanmış olanda beslenmeden uzak kalmaz fakat bunlar çok agrasif elime falan saldırmazlar dimi :) tekrar teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hemkelhemfodulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/09/2011
İl: Çanakkale
Mesaj: 903
hemkelhemfodulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 12:43
Bahsettiğiniz yemi hiç kullanmadım bilmiyorum ama ben new life spectrum small fish formula,tropical spirulina flakes,aim blood worms ve canlı artemia öneririm.
NLS haftada 4 kere
Tropical 2 kere
Aim blood worms 1 kere
Canlı artemia 1-2 kere
Canlı artemiayı NLS yemleme sürenizi azaltarak uygulayabilirsiniz.

Yukarda bahsettiğim gibi yemleme yapar akvaryumu bitkilendirirseniz yaklaşık 2-3 hafta sonra serpaeleriniz muhteşem kırmızı renklerini sergilemeye başlar özellikle artemia ve blood worms ü arka arkaya verip birde su değişimi yaparsanız benim gibi şaşıp kalırsınız,bendeki serpaelerin kırmızılıkları az daha form kazansalar platilerimle yarışacak duruma gelecek.

Yemleme konusundada benim yaptığım hatayı sizde yapmadan uyarayım,normalde bu balıklar yüzeyden besleniyor,yüzeydeki yemi hızla kapıp dibe dönüyorlar tekrar ve izlemesi çok zevkli muhteşem bir yem yeme şekilleri var fakat sizde benim gibi yemleri dibe batırarak verirseniz yüzeyden yem yemeyi unutuyorlar yada işlerine gelmiyor bilemiyorum ama yüzeyden yem yemeyi bırakıyorlar.O yüzden yüzeyde duran yemi yemeselerde yeminizi ıslatıp batırmayın bırakın alışsınlar yüzeyden yem yemeye.Ha eğer balıklarınız zaten dibe batan yemleri yiyorsa sadece bir süre aç bırakarak yüzeyden yemelerinide sağlayabiliyorsunuz meraklanmayın

Bahsettiğiniz olay tamamen normal ve 1den fazla serpae birarada olduğu sürece göreceğiniz birşeydir onlar için yem yemek kadar doğal bir olay yani,sürüdeki statülerini bu şekilde koruyorlar,sürünün içerisinde sizin sandığınızdan çok daha karmaşık bir seviye ve statü farkı var uzun bir süre bu gurupla birlikte olursanız zaten yakında sizde anlamaya başlarsınız ve baskın balığı rahatlıkla ayırt edebilirsiniz.

Onlar için ayrıyetten birşeyler yapmanıza gerek yok hatta yapmayın,bırakın dışlanan dışlansın,eğer yem yiyemiyorsa diğerleriyle birlikte yemeye çalışsın ayrıca ona sığınak yapıp oradan yemleme yapmanıza gerek yok.Dediğim gibi bu tür olaylar çok normal onlar için,dışlanan balığın tekrar kendini kabul ettirmesi gerek ki bir şekilde kabul ettirecektir bu onları dahamı sağlıklı dahamı dayanıklı yapıyor bilmiyorum fakat onlar için faydalı olduğuda kesin yoksa her 10 saniyede bir zararlı olduğunu bile bile aynı şeyi yapmazlardı vardır kesin bir bildikleri

Hayır elinize saldırmazlar fakat çok korkaklar,akvaryumun önünde yada yemleme yaparken ani hareketler yapmaktan kaçının ve yavaş hareket etmeye çalışın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bcelikÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2012
İl: Bursa
Mesaj: 59
bcelikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 13:00
Yemlemeyle alakası yok hacı erkek sayısı ile alakalı bisi gücsüz olan ölür

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir