Sebzeler ve Japon balıkları
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2014 15:10
Arkadaşlar merhaba araştırmalar sonucunda düşündüm japon balıkları sebzelerden hoşlanıyor ve faydalı bende şöle bir liste yapayım dedim bu listede bulunanları çekinmeden verebilirsiniz. Bunlar hakkında bilmediğimiz var ise bilgi için yardımınızı beklerim.
djvahset 2014-12-25 15:33:54
Umarım çoğu kişiye faydalı olur bu konu.
Neler yiyorlarmış bak bak
1- Bezelye (Sindirimi kolaylaştırır.)
Su da haşlayarak soğutulmaya bırakılarak soğuduktan sonra kabuğu soyularak balıklara verilebilir.
2- Marul
2- Marul
Su da haşlayarak soğutulmaya bırakılarak soğuduktan sonra balıklara verilebilir.
3- Ispanak
3- Ispanak
Su da haşlayarak soğutulmaya bırakılarak soğuduktan sonra balıklara verilebilir.
4- Dolmalık Kabak (Yaz kabağı)
5- Havuç
6- Salatalık
7- Elma (Haşlanmış)
4- Dolmalık Kabak (Yaz kabağı)
5- Havuç
6- Salatalık
7- Elma (Haşlanmış)
Su da haşlayarak soğutulmaya bırakılarak soğuduktan sonra kabuğu soyularak balıklara verilebilir.
8- Üzüm
8- Üzüm
9- Portakal Dilimleri (Zarsız C Vitamini için)
10-Sarımsak
10-Sarımsak
Sarımsak suyu yemlere enjekte edilerek hasta balıklara verilebilir.
11-Pirinç (Haşlanmış)
12-Brokoli
11-Pirinç (Haşlanmış)
12-Brokoli
Su da haşlayarak soğutulmaya bırakılarak soğuduktan sonra kabuğu soyularak balıklara verilebilir.
13-Mısır (Haşlanmış)
14-Fasulye
15-Muz
13-Mısır (Haşlanmış)
14-Fasulye
15-Muz
Bildiklerimin açıklamalarını yazdık diğerleri için ise bilen kullanıcılardan bilgi alabiliriz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2014 15:17
Hazırlanışları konusunda da ayrıntılı bilgi verirseniz ya da makale gibi bir konu hazırlayabilirseniz güzel bir başlık olacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2014 15:22
Haşlanmış patates, haşlanmış karnıbahar, semiz otu, kırmızı biber, v.b. çoğaltılabilir deneyimlemeniz lazım yumuşak haşlanmış sebzeler ağızda hemen dağılacak yada çiğ olayacak kolay yutulacak türden.
mesutok 2014-12-25 15:22:26
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2014 15:26
[QUOTE=Nefer]Hazırlanışları konusunda da ayrıntılı bilgi verirseniz ya da makale gibi bir konu hazırlayabilirseniz güzel bir başlık olacaktır. [/QUOTE]
Uyarılarınız için teşekkür ederim bildiklerimi düzelttim artık diğerleri için yorumlardan bilgi alıcaz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2014 17:46
Salatalık,ıspanak,bezelye,haşlanmış mısır benim verdiklerim ve beğenerek tükettikleri ama havucu bir türlü sevdiremedim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2014 09:06
Yalnız haşladığınız verdiğiniz ürünlerde tuz olmamalı arkadaşlar bu konuda önemlidir. Sadece suda haşlanmalıdır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2014 16:12
Salçalık kırmızı (kapya) biberleri haşlayıp kabuğunu soyup ya da kurutulup toz haline getirilmişini verenler var. Kırmızı ya da mavi balıklara pigment sağlıyormuş. Deniz balıklarına da verilebiliyor ayrıca.umitlee 2014-12-26 16:13:09
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2014 16:45
[QUOTE=Nefer]İsot değildir yahu. Balığı terletir o bence. :))[/QUOTE]
Şimdi aklıma geldi konuşan vatoza isot versek acaba bi uzun hava patlatır mı?
Şaka bir yana dediğim gibi bahsettiğimiz biber haşlanıp verilebiliyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2014 09:42
Bende pul biber duymadım hele isot hiç olmadı bulgur felamda verelim balıklar çiğ köfte yapsın
Şaka şaka ama kızmızı biberi haşlayıp verebilirsiniz, sıkıntı çıkmaza salatalık ise vatozlar için diye biliyorum aman pul biber veya isot felam verip balıkları yakmayın.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir