Sıcak olması için ne yapılabilir?


genclikÇevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 371
genclikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2014 17:41
Öncelikle merhaba diyeyim.Kırklareli de okuyorum kaldığım ev doğalgazlı tüm odaların peteklerini açmıyoruz.(Öğrencilik hali ) Betalarımı boş odalardan birinde besliyorum tanklara tek tek ısıtıcı koymak sıkıntı olur.Yavruların bulunduğu tanka ısıtıcı koyup strafor gibi yalıtımı olan bir malzemeden dolap yapıp ısıtıcının olduğu tank vasıtasıyla diğer betaların sularını da bi nebzede olsa ısıtmayı düşünüyorum.Strafor gibi kullanabileceğim fiyat olarak da uygun malzemeler var mı? Ve daha önce bu tarz bi sistem yapan varsa yardımcı olabilir misiniz?Fikir, yorum her türlü şeye açığım havalar iyice soğumadan halledelim.Yardımcı olan olmayan herkese teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kürşad AtsızÇevrim Dışı

Kayıt: 19/01/2014
İl: Balikesir
Mesaj: 21
Kürşad AtsızÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2014 18:42
Aynı sorun bende de var. Strafor falan bir yere kadar çare oluyor. Daha tecrübelilerin önerileri olacaktır ama bence en sağlıklı ve ekonomik olanı ortamın ısıtılması. Ben akvaryumların olduğu odayı sürekli ısıtıyorum. En düşük seviyede olsa da kombi yanıyor. 20-21 derecede sıcaklık.Güvenlik amaçlı olarak da her tankta ısıtıcı var. Tankların ısılarıda 24-25 derece. Bana maliyeti sadece ısıtıcı veya sadece ortam ısıtması olsa 4x kadarken bu şekilde 2,5x - 3x kadar oluyor diyebilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MrCooLÇevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 6
MrCooLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2014 21:15
Merhaba arkadaşlar, Normalde sayı olarak çok fazla bettası olan arkadaşlar kış ayları geldiğinde ve ortamın ısısına ayarlıyamayacak durumda olduklarında herbir bettayı 3-4 lütrelik yada daha ufak kaplara koyarak sonrasında bu kapların hepsini leğen gibi genişşçe bir kaba yerleştiriyorlar, sonra leğenin içine yarıya kadar su doldurup 300w lık ısıtıcıyı leğendeki suyun içerisine koyuyorlar leğendeki su ısısını sabitleyince otomatikmen içindeki betta tanklarıda ısınmış oluyor. en düşük maaliyet bu şekilde olabilir sanırım. aklıma başka bişey gelmiyor. sağlıklı hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir