Şimdiden Görüşleriniz nedir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sizin de dediğiniz gibi malum İzmir'in suyu çok kireçli.O sudaki kirecin gitmesi için en az 3-5 gün arası bekletmeniz gerekir.Bence ta Sakarya'dan İzmir'e 5-6 litrelik su götürmeye çalışmayın .
Ama size tavsiyem kloru arındırılmış sular kullanın.Mesela damacana suyu gibi.
Saygılarımla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
3 ay sonrasını şimdiden düşünmeye başlamanız iyi olmuş. Önünüzde uzun bir süre var. Nerelerden nerelere transfer yapılıyor da Sakarya'dan İzmir'e mi olmayacak. Gönlünüzü ferah tutun, o güne kadar araştırın. Emin olun problemsiz götürebilirsiniz.
Ne ile taşınacaksınız bilmiyorum ama akvaryumunuz sanırım 50-60 litre arası. Bütün suyu yanınıza alsanız 3 damcana yapar. O kadar yer de vardır herhalde götüreceğiniz araçta. Yoksa 2 damacana alırsınız, o da yeter. Yani suyunuzu yanınızda götürmeniz zor değil.
Balıklar için de birçok alternatif yöntem mevcut. O damacanalara da koyabilirsiniz aslında.
Çok problem olacağını sanmıyorum.
Siz Taşınma ayrıntılarını ve imkanlarınızı söyleyin, olasılıkları biz söyleyelim.
Bir de imza bölümünüze ad-soyad bilgilerinizi girmenizi rica edebilir miyim?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yanınıza akvaryumunuzun suyundan bir miktar alın .Suyu gıderken havalandırırsanız balıklarınız ve bakterileri saglıklı biçimde nakledersınız Bu aldığınız suyu ve cesme suyunu kı bence ılk sefer için damacana tercıh edın karıstırarak akvaryuma koyun böylece su otursun sorununuz olmaz kendı floranızı yenı akvaryuma taşıyacağınız için balıklarınızda bocalamaz .Yenı kurulmus boş akvaryumlarda suyun oturması beklenır ancak 1/4 oranında balıkların kendi sularındn katabilirseniz böyle birşey söz konusu değildir.Malesef akvaryumculardan alınan sularda da hastalık ve parazit riski var.Onlarda balık sirkülasyonu fazla olduğu için akvaryumcudan alınan balıklar ayrı bır kovaya bosaltılmalı daha sonra bunlara kendı akvaryumunuzdan su ekleyerek alıştıktan sonra sadece balıkları akvaryuma almak önerilir.Yurt dişindaki litarütürlerde de buy aynıdır.Ama siz tamamen sizin elinizdeki hayvanları koyucagınızdan 1/4 su alıp yenı akvaryuma koymak sonra damacana su ekliyerek buraya balıklarınızı koymak sorunu cözer.
Arkadasşlar malesef bazı şeyler gereğinden fazla abartılıyor.Ben direkt cesme suyuna diskusta koydum hiç sorun yaşamadım.Bu birkez olsa şans denir de ben bunu çok sefer tekrarlamış bir insanım zorda kalınca direkt çeşme suyuda koyuyorum.
Sizin korktuğunuz kadar felaket bir olay değil bu su değişimi .Hayvanlar taaaaa singapurdan türkiyeye geliyor.Burdaki akvaryumlara giriyor.1-2 Haftada 5-6 toptancı ve akvaryumcu ve bizim evimizi görüyor.Sağlıklı ise de hiçbirşey olmuyor.(buyuk sehırlerde belki bir toptancı ama kucuk sehırlerde baya bır yer geziyorlar)
Ayrıca izmirin cesme suyuda 7,3-7,5 arasında su anda turkiyenin geneline bakarsanız ortalama 7 nin üstünde arkadaşlar.Abartmayın kimin evinden 6,1 su aktığı görülmüş.Ölcüm yaptınızmı nerden biliyorsunuz suyunuzun yumusaklığını sertlıgını.Eğer yaptıysanız izmir damacana suları genelde 6,5-7,0 arasında.Ayrıca balıklar için asıl risk yuksek ph tan alcak ph a gelmektır yoksa alcak ph tan yuksege gecırırsenız sadece bocalar. Ölme ihtimali zordur.
saygılar Saygun
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir