Solungac paraziti olabilir mi?
Herkese selamlar. Ben akvaryumu 1 ay önce kurdum fazla bir bilgim yok ve internetten bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. 75 litre akvaryumda bitkiler, mercan, 200watt ısıtıcı, filtre, ve kuvvetli bir hava pompası var. Balıklarım da 4 melek, 3 lepistes, 1'er çift velifera,ay moli,plati, 5 neon,3 çöpçü ve 1 vantuz var. Birde kendi kendine gelen su salyangozu gibi bişey var. Ben gördüklerimi topluyorum ama hala bir kaç tane vardır bir yerlerde.
Arkadaşlar benim sorunum akvaryumu ilk kurduğum günden beri hergün 1 balığım ölüyor. Hemen her türden balıklarım öldü yapmadığım kalmadı. Su sıcaklığı 26 dereceydi 29'a çıkardım, 3 kere de 3/1 oranında dipten su değişimi yaptım,mavi dezenfekte ilacını kullanıyorum, suları 3 gün dinlendiriyorum ama balıklarım ölmeye devam ediyo. En çok lepistes kaybettim 6-7 tane. Ölen balıkların genelde karınları şiş vede solungaçları çok kırmızı oluyor. 1 tane meleğim öldü, yanağı erimiş solungacın kırmızısı görünüyordu. Şu andaki 4 canlı meleğin 2sinde de aynı şey var yan yüzgeciyle kafasının arası yani solungacının üstü yok,bir tarafının kırmızı solungacı bariz görünüyor. Birde benim balıklarım da sık sık yüzeye çıkıp hava alıyorlar. Albino çöpçü'nün de solungaç bölgesinin kırmızı göründüğünü farkettim bugün.
Solungaç paraziti yada mantar olabilirmi? Ne yapmamı önerirsiniz? Yardım ederseniz çok minnettar olurum şimdiden ilgilenen arkadaşlara çok teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşım akvaryuma tuz verdin mi acaba belki tuz miktarı fazla ise bundan yapabilir.Bide oksijensizlikten dolayı olabilir tahmin ettiğimce ama tuz da olabilir solungaçları kırmızı diyosun.
saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
İlk akvaryumu kurduğumda 1 çay kaşğı tuz koymuştum ama o zamanlar akvaryumcu bana sofra tuzu demişti ve bende normal iyotlu tuz koymuştum. ondan sonra 1 ay içinde 3 kere 3/1 dipten su değişimi yaptım ve tuz eklemedim. Sadece mavi mürekkep denilen dezenfekteyi kullanıyorum. Birde akvaryumu kurmadan önce dinlenmiş musluk suyuna ilaveten 10 lt kadar dinlenmiş damacana suyu(evlerde içmek için satın alınan sudan) koymuştum.
Oksijen yeterli sanırım hava motoru ve taşı var. Filtre motorunun da hava verme özelliği var ama onu da açınca akvaryum içinde çok fazla bir su akımı oluyor balıklar akvaryumun en kuytu yerine sığınıp ordan çıkmıyorlar. Bu yüzden filtrenin su verme yönünü de uzunluk değil genişlik yönüne çevirdim.
İlginize teşekkür ederim yavaş yavaş öğrenicez inşallah:)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kemal Bey, metilen mavisi beyaz benek tedavisi dışında kullanılmamalıdır. Her su değişiminde eklenmesi ise suda yararlı bakterilerin gelişmesini sürekli olarak engelleyen, akvaryumcuların size sadece sürekli balık satabilmek amacıyla söylediği bir kandırmacadır. Su değişimlerinde suyu dinlendirerek sadece Aqutan sonra da Nitrivec eklemeniz yeterlidir. Su dengesi oturmadığı için veya balıklar hastalıklı geldiyse bu tür ölümler olabilir.
Ayrıca çöpçüler ve melekler tuza çok hassastır, o yüzden kaya tuzu bile kullanılmamalı. Hele hele tüm balıklar için çok zararlı olan sofra tuzunu öneren akvaryumcuyu değiştirmenizi öneririm.
Mantarda beyazımsı tüylü pamuk gibi bir oluşum gözlenir; solungaç parazitinde ise balık solungaçlarını kuma sürter, yüzeyde asılı kalır ve soluma hızlanır.
Geçmiş olsun...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir