sonunda akvaryumum olduuu
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2011 14:11
[QUOTE=DeJaN][QUOTE=cadi_87]Anubis te moss gibi taşa sarılabiliyor mu? yoksa mecburen kum mu almam gerek?[/QUOTE]
Moss türleri gibi bir yere sarılmıyorlar malesef. Randımanlı ve sağlıklı olrumu bilmiyorum ama geçenlerde müsafirliğe gittiğim bir evde gördüm, delikli sünger gibi birşeye misina ilen bağlamış. Kökler süngerin içine işlemiş, hoş duruyorlardı.
Bu bitki diğer bitkiler gibi özel ilgi çok istemez mevcut kumunuzda yetişe bilir ekiceğiniz yere bir misket gübre koyun.
Çok pahalı bir bitki türüde değildir. 5 TL ilen 10 TL arasında değişiyor fiyatları makulü beş yapraklı olup 10-12 cm civarlarındakidir. Ama illa bu kıstaslara uyulcak 3 yapraklısı ve 8 cm olmaz diye de bir kuralı yoktur.
[/QUOTE]
Anladım sanırım en oluru bu bitkilerden almak olacak.yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2011 15:30
[QUOTE=cadi_87] [QUOTE=BayKunduR][QUOTE=cadi_87]Yorumlarınızı tek tek okudum çok teşekkür ederim herkese.Eve geçince ilk içim kayaları çıkartmak olacak sanırım yada bitki bulabilirsem üzerine sarayım.Japon türlerini bende istiyorum fakat bulamıyorum pahalı ve zor bulunuyor diye getirtmiyorlarmış.Ankara da bulabileceğim uygun yerler varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.En kısa zamanda dış filtre temin edeceğim inşallah.[/QUOTE] Keçiören Gazino durağında Altunbileklerin yanında Larva akvaryum var.Güzel çeşitleri var ve hesaplı tavsiye ederim[/QUOTE]
Ne kadar fiyat aralıkları?
[/QUOTE] Güzel varyeteleri 7 liradan başlıyor en pahalısı 20 lira.Boyuna ve güzelliğine göre değişiyor fiyat aralığı Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2011 16:26
Esra hanm eğer bitki düşünüyorsanız ki düşünorsunuz anladığım kadarıyla akvaryumunuzu dolduracak ve çok fazla bakım istemeyen bitkilerden almanız gerekli. anubias ve Crypto crispatula özelliklede sizin sahip olduğunuz gibi yüksek akvaryumlara birebirdir. Anubias bitkisini misina ile minik bir taşa bağlarsanız. taşıda görünmiyecek kadar kuma gömerseniz oldukça hoş bir görüntüsü olucaktır. Ama dediğim gibi akvaryumdaki en buyuk eksiklik diklemesine büyük bir alanınızın olması. Bahsettiğim bitki ile bu alanı rahatlıkla dolduracaksınız.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2011 17:56
Söylediklerinizi dikkate alacağım en kısa zamanda bitkili hali ile resimler ekleyeceğim teşekkür ederim.
Arkadaşlar balıklarımın ikisinde beyaz benek oluştu dün akşam ne yapmam gerek?
Arkadaşlar balıklarımın ikisinde beyaz benek oluştu dün akşam ne yapmam gerek?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2011 10:37
Ayrı bir akvaryumun varsa orada tedavi edersen iyi olur.Ana tankta tedavi faydalı bakterilerin de yok edilmesi olacaktır.Metilen mavisi dök akvaryumu çok mavileştirecek kadar olmasın.İç filtre vs filtren ne varsa çalıştırma sadece hava taşı çalışsın.Eğer havataşın yoksa iç filtrenin süngerlerini çıkart sadece hava versin akvaryumuna.Isıtıcın varsa kademeli olarak ısıyı 26 dereceye 2.gün 28 e 3.gün 30 dereceye çıkart.Bu sırada mümkün olduğu sürece akvaryum lambasını yakma karanlık bir ortam olsun.
Aynı dert bende de var
Aynı dert bende de var
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2011 10:57
Olur tabi ki başka alternatifin yoksa.Dökeceğin metilen mavisi balıklarını inşallah iyileştirecek fakat zararlı bakterileri yok ettiği gibi yararlı bakterileride yok edecek.Yararlı bakteriler akvaryum için çok önemli,benimde 2.tank şu anda yok, balık sayısı az olduğu için ben de ana tankta yaptım tedaviyi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2011 11:00
Olumlu sonuç aldınız mı benim tank 127 lt yaklaşık olarak ne kadar metilen mavisi kullanacağım.kullandıktan sonra su değişimi ne zaman olacak?hiç bir bilgim yok maalesef?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2011 14:20
Metilen mavisi piyasada değişik markaların ismi altında satılıyor, Mediko Pet, Contra, Costapur v.b. Bunu belirttikten sonra, kullanma talimatında yazıyor kaç litreye kaç damla damlatacağınızı, kaç gün tedavi edeceğinizi. Japonlarda ısıyı 28 in üzerlerine çıkartmanızı tavsiye etmiyorum, çünkü balıkların genetiğine uygun barınma sıcaklıkları vardır. Örneğin lepistes sıcak suyu severken, japon balıkları soğuk su balıklarıdır, bunlarında tahammül edebilecekleri üst sınır oldukça sınırlıdır. Benim fikrimi sorarsanız beyaz benek tedavisinde japonlarınızın ısısını 27-28 in üzerine çıkarmanın balıkları strese sokacağını düşünüyorum. Bu aralıkta sabit bir ısıda tedaviyi uygulaya bilirsiniz derim.
mesutok 2011-11-15 14:24:22
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2011 15:54
Balık işi böyledir. Herşey güzel giderken bi anda bi aksilik herşeyin üstünü örter ve üzülürsünüz. ARkadaşlar tedavisini söylemiş su mavileşene kadar metilen döküp ısıyıda yükseltmeniz gerekicek. genel olarak beyaz benek hastalığı çok uzun sürmez. Balığınız iyileştiğinde su değişimlerini dinlendirdiğiniz suyla ve ısısını ayarlayarak suyun akvaryumunuza nakledebilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir