Sorular


mumin16Çevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2007
İl: Bursa
Mesaj: 201
mumin16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2008 14:49
1-Su sertliği - ph: Suyun ph ile yumuşaklığı ayrı kavramlar eyvallah. benim merakım cüce chidlidlerde bahsi geçen gibi discuslarda yumuşak su mu yoksa düşük ph mı istiyor. ikisi birden çalışır diyor üstat ama nasıl olur? ro dan aldığım 5.8ph suyu havalandırmazsam ve günlük 2damacana tazelemelerle birlikte 6.0-6.1'de kararlı ancak suyu duvar filtre ile havalandırır, filtrelersem 7.2-7.3 ph. suyun tamamı ro suyu olduğuna ve rutin su değişimleri yaptığıma göre;
a) ph'ı görmezlikten gelmem doğru mudur?
b) ph7.3 olması suyumun sert olduğunun göstergesi değildir herhalde?
c) suya haddinden fazla mı hava veriyorum? bunu nasıl dengelerim? bunun bir zararı varmıdır? youtube da taiwanlı üreticilerin tanklarına baktığımda üretim filtreleri dışında hava taşları ile suyu sürekli havalandırdığını gördüm.
 
 
2- Suyun asidikliği: Suyun yumuşak olması(ağır metallerden arındırılmış)
yanında asidikliğini nasıl sağlarım? Sera morena kullanıyorum sizin öneriniz varmı?
 
 
3- Vitaminler - su katkıları: Suyun tamamı ro suyu olduğu için hangi katkı maddeleri ve vitaminler ile suyu zenginleştirebilirim? Vitamin takviyeleri bemiks ampulu yeme yedirmek dışında nasıl , neler ve ne şekilde kullanıyonuz?
 
4-Saygılar..
 
120litre kumsuz taşsız kayasız cama cam akvaryunda 8cm civarı 4 turquaz var elimde. Şu an balıklar çok iyi durumda bitle besleniyor, kararma sıfır, tavuk gibi dipte sürekli birşeyler tırtıklıyorlar.
mumin162008-08-10 14:54:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Halil Y.Çevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 430
Halil Y.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2008 00:58
Merhaba

1., Suyun sertligi/yumusakligi Kh-sertligi ve Gh- toplam sertligi ile belirlenir.
Ph ise sertligin ve asitin dengesini gösteren bir deger. Dogada su ne kadar sert ise (Kh,Gh), Ph degeri bi okadar yüksek oluyor. Ters osmos´dan cikan
suda kayida deger bir sertlik yok, ancak azda olsa Co2 var. Suyu havalandirirsaniz Co2 ucar ve denge sizinde yazdiginiz gibi 7 ye ulasir.
Ph´yi düsük tutmak icin saf ro suyu kulanmaniza gerek yok. Hata sorun bile yapabilir. Suda azda olsa sertlik bulundurmaniz gerekiyor. Su degerlerin  sabit kalmasini saglar ve bu discuslar icin önemli. Yinede düsük Ph degeri istiyorsaniz nitrik asit veya Co2 kulanabilirsiniz. Bence discuslarda ikisinede gerek yok.

Saygilar



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir