SP ölme ihtimali varmı?
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2008 15:19
Ölmesi pek söz konusu değildir.Yem yiyemediği için biraz efor kaybeder.Ancak balığınız diğer erkek balıklar ratafından fazlaca rahatsız ediliyorsa o zaman ya başka bir akvaryuma ayırınız yada akvaryumunuzda mevcut olan kayaları fazlalaştırınızki saklanacak yeri olsun.
Saygılarımla.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2008 15:50
[QUOTE=gulucuk]Ağzında yumurtaları olan SP açlığa dayanamayıp ölebilirmi? Birinden öyle birşey duydum. [/QUOTE]
reis 2008-02-07 15:58:32
Deniz bey malawi türlerinin içinde kuluçka dönemi boyunca açlıktan ölecek dişi olacağını sanmıyorum.Esas önemli olan kuluçka dönemi değil,kuluçka bittikten sonra anneyi ana tanka atmadan ayrı bir yerde en az bir hafta beslemektir doğru olan.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2008 15:56
[QUOTE=reis][QUOTE=gulucuk]Ağzında yumurtaları olan SP açlığa dayanamayıp ölebilirmi? Birinden öyle birşey duydum. [/QUOTE]
Uğur abi balığı ayrı yerde beslemek konusunda kara kara düşünüyorum. Anne adayı spnin birini ayrı tanka alalı 13 gün oldu. Bugun 2 sp daha yumurta aldı ve hepsinin ilk yavru alışı. 50litre kime yetecek bilmiyorum.
Deniz beyimalawi türlerinin içinde kuluçka dönemi boyunca açlıktan ölecek dişi olacağını sanmıyorum.Esas önemli olan kuluçka dönemi değil,kuluçka bittikten sonra anneyi ana tanka atmadan ayrı bir yerde en az bir hafta beslemektir doğru olan.
Saygılar...
[/QUOTE]Uğur abi balığı ayrı yerde beslemek konusunda kara kara düşünüyorum. Anne adayı spnin birini ayrı tanka alalı 13 gün oldu. Bugun 2 sp daha yumurta aldı ve hepsinin ilk yavru alışı. 50litre kime yetecek bilmiyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2008 16:14
Açlığa dayanabilmesine savindim ama hala içim rahat değil. Herhalde ilk olmasından kaynaklanıyor.
Pet şişe yavruluk yapmayı denedim içim rahat etmedi. En iyisi 100cm akvaryumun 30cmlik kısmını sineklikle bölmek. Çünkü diğer SPimde yumurtlayacak.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2008 20:53
Fatih Bey, aynı durumu bende yaşamıştım. 3 Sarı Prenses bir iki gün arayla yumurta almıştı. Önce erkeği karantinaya ayırıp dişileri ana tankta tutmayı düşünmüştüm. Fakat ana tanktaki diğer balıklar nedeniyle orada yavru bırakmalarını istemedim. Sonra mecburen 70 litrelik karantina tankıma naklettim hepsini. Yavruları salmalarına yakın bir zamanda o tankı üç parçaya böldüm. Herbirinin kendi locası olmuş oldu. Mutlu sona o şekilde ulaşmıştım. Yavrular yavru akvaryumuna geçtiler, anneler karantinada form tuttular.
Sizin durumunuzda da durum zor. Zaten iki erkek var sanıyorum ana tankınızda. Bu gibi durumlarda bir erkeği akvaryumdan ayırmak yanlış bir hareket olacaktır. Çünkü hiyerarşi bozulur koloni arasında. Örneğin dominant erkeği ayırıp iki hafta ayrı tutarsanız, geri döndüğünde ölümüne dayak yiyebilir diğer erkekten. Hatta rakip erkek yokken bile koloni reisini akvaryumdan ayırmak sorun oluyor. En baskın dişi dominantlığı ele geçiriyor erkeğin yokluğunda, ve erkek geri gelince o da erkeği dövebiliyor. Bunu sarı prenseslerde değil ama biraz daha sert türlerde yaşamıştım...
Uzun lafın kısası, Allah kolaylık versin. Sağlıklı yavrular nasib etsin...
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir