Spirulina üretimi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Spirulina (Arthrospira platensis), mavi-yeşil mikroalgler içerisinde bir aileyi teşkil ediyor. Bu alg türü, 30 yılı aşkın bir süredir insanlar tarafından güvenli bir şekilde besin olarak tüketiliyor. Kontrollü koşullar altında Spirulina üretimi yapılan özel ekim alanlarında, normal su sistemlerinde gelişebilecek olan diğer mavi-yeşil alg türleri uzak tutuluyor.
Spirulina, %60 oranında bitkisel protein içeriyor. Bunun yanında bünyesinde beta karoten, demir, B12 vitamini ve ender bulunan bir yağ asidi olan GLA da bulunuyor. Besin değeri ve kalitesi bakımından oldukça önemli kabul edilen Spirulina, aynı yüzey ölçümünde yetiştirilecek soya fasulyesinden yaklaşık 20 kat daha fazla protein üretebiliyor. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi olan polisakkaritler ve sülfolipidler gibi biyomoleküller ile fikosiyanin bileşiklerini de bünyesinde barındıran Spirulina, bilinen tüm besin maddeleri arasında en yüksek işlevsel besin maddesi konsantrasyonuna sahip.
Acı su sistemlerinde veya verimsiz arazilerde bile üretilebilen bu türler, böylece diğer ürünlerin yetiştirilemeyeceği arazilerin kullanılabilmesine de olanak sağlıyor.
Yaklaşık 5000 m²’lik (bir futbol sahasından daha büyük) alanlarda üretimi yapılan Spirulina türlerinin düzgün gelişimi için, alana günlük olarak taze su ve besin maddeleri eklenmesi yeterli oluyor. Üretim arazilerinde pestisit veya herbisit gibi kimyasallar kesinlikle kullanılmıyor.
Diğer tüm bitkiler gibi algler de gelişimleri için karbona ihtiyaç duyuyor, ancak tek bir farkla... algler gelişimleri için gerekli olan karbonu sudan alıyorlar. Bu nedenle, ekim alanlarına karbon da ilave edilmesi gerekiyor. Karbonun yanı sıra azot, potasyum, demir ve diğer eser elementlerin de pompalanması, yüksek kalitede ürün alımı için gerekli.
Spirulina yetiştiriciliği için öncelikle ne tip bir sistem kurmak istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Sisteminiz iç mekanda mı yoksa dış mekanda mı olacak? Kapalı bir sistem mi yoksa açık bir sistem mi olacak?
Dış mekan sistemlerinde ufak ve sığ bir yapay gölet oluşturulabilir, ancak sisteminizde besin maddelerinin eşit miktarda dağılmasını sağlamak amacıyla mutlaka karıştırıcı bir dümen düzeneği bulundurmanız gerekiyor. Açık bir dış mekan sistemi kuracak olursanız da, herhangi bir açık su sisteminin (nehir gibi) bir bölümünü kontrollü olarak kullanmanız gerekiyor. Ancak açık sistemlerde her zaman kontrolünüz dışında kontaminasyon (kirlenme) olasılığının yüksek olduğunu göz önünde bulundurmalısınız.
Kapalı sistemler için bir diğer alternatif de, şeffaf tüplerden oluşturabileceğiniz basit bir düzenek olabilir. Bu sayede hem alglerin güneş ışığından mümkün olduğunca fazla faydalanmasını sağlamış hem de kontaminasyonu önlemiş olursunuz.
Son olarak yapmanız gereken ise, yetiştirmek üzere bir Spirulina kültürü elde etmek. Bunun için de çeşitli üniversitelerin (yurt içi veya yurt dışı) botanik veya biyoteknoloji bölümleri ile irtibata geçebilirsiniz. Yurt dışındaki üniversitelerden de gerekli kültürü elde edebilme şansınız var. Ancak siparişinizi vermeden önce mutlaka sisteminizi düzgün işler bir şekilde kurduğunuzdan ve yetiştiricilik için gerekli tüm koşulları sağladığınızdan emin olmanızı öneririm. ---Alıntı---!!Tübitak bilim ve teknik dergisi..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Beğenenler: [T]177681,ipekkrdnz[/T][T]190369,CesurG[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu makaleyi çok ne yosun, bunların niteliği ve dünyadaki üretim konusunda bazı şüpheler açıklamak istiyorum Tropheus, üzerinde yosun veya menfaatin biyoloji hakkında çok eski defterleri niyetinde değildir.
spirulina nedir?
ve "Siyanobakteriler Arthrospira platensis" adlı bilim adamı, bir mavi alg olduğunu söyledi. Ama biz, yeşil göreceksiniz mikroskop bir görünümü denir, silindirik yay şeklinde görünür "Spirulina."
Bu mikro algler gibi toprak kadar eski ve tuz gölleri ve toprak alkali sıcak bölgelerde doğal olarak yetişir.
Hiçbir uzun 0,2-0,3 mm daha Ölçüm, ama ancak çıplak gözle görülebilen renk yeşil (ıspanak yeşil) olan diğer bitkiler gibi fotosentez yaşayan, gelişen su.
büyümek için, biz, su, ışık, ısı ihtiyacı temel öğeleri yaşamın tesisi için: karbon, kükürt, fosfor, potasyum, demir, magnezyum.
ezelden beri erkeklerin spirulina yapmış, (onların pislikleri, gerekli besinleri ve tartışmalar, su ajitasyon ile su kuşları ekleyin) alglerin doğal olarak yetişen göl kıyısında diyet günlük bir besin takviyesi.
Mavi-yeşil algler, tek hücreli fotosentetik organizmalar içerir ve tanımlanmış bir çekirdek ve diğer özel hücresel yapıya sahip bir filum üyelerine verilen isim. Mavi-yeşil alg krallık Monera ait kenar Cyanophyta (Cyanophyta) vardır.
Ayrıca cyanophytes, siyanobakteriler ya da mavi-yeşil bakteriler olarak da bilinir. bakteriler ile birlikte, daha ilkel hücre tipi temsil prokaryotik organizmalar vardır. Cyanophytes ya da mavi-yeşil algler bu filum içinde en önde gelen sınıfı olarak kabul edilir.
EDGE:
Zooloji yılında Edge (çoğul filumu Phylum "," Trunk veya kuruluşun tipi) ve Türkiye ve Sınıf arasında kalan Animal Kingdom ve Türkiye Protista bölmek için kullanılan bir taksonomik kategori. Botanik (Bitki Krallık), terim genellikle, keskin bölünme yerine iki eşdeğer ifadeler kullanılır.
Kenar ve hayvanlar aleminin temel alt kuruluşudur örgütün genel planına dayalı hayvanların grup olarak tanımlanabilir. Böylece, hayvanlar farklı olarak istiridye, salyangoz, ahtapot, ortak bir organizasyon planı sunmak filum Mollusca gruba ayrılabilir.
Yaklaşık 40 filumlar, aşağıdaki 9 kenarları herhangi ait hayvanların büyük çoğunluğu olmasına rağmen: Arthropoda, Mollusca, Porifera'nın, Cnidaria, Platyhelminthes, Nematoda, Annelida, Echinodermata ve Chordata. Aslında, hayvan türlerinin% 80'i filum Arthropoda dahil. Birkaç filumlar birkaç yüz tür birinden içeren neredeyse halka bilinmemektedir.
Örneğin sınıflandırma düzeyleri: tarantula
Krallık Animalia
Infrarreino
Superfile
Filo Arthropoda
Subphylum
Chelicerata Infrafilo
Üst sınıf
Sınıf Arachnida
Mavi-yeşil alg yüksek bitkilerin klorofil aynı tür içerir, ama, ama kloroplastlarda değil hücre dağıtılır. birçok canlı türünün, diğer pigmentler maske klorofil ve mavi veya kırmızı hücrelerin verir.
Bazı formları ayrı yaşıyor, ama en koloniler veya formu filamentler eklenmiştir. basit hücre bölünmesi veya filamentlerin parçalanma tarafından çoğaltınız.
Mavi-yeşil alglerin çeşitli habitat dünya çapında bulundu. ağaçlar, kayalar ve azot fiksasyonu uygulandı ıslak zeminlerin kabuğu bol miktarda. Bazı co-likenler forma mantarlar ile ortak yaşam var. Sıcak havalarda, bazı türlerin gölet yüzeyinde ve kıyı boyunca ve bazen zehirli yaygın sahası vardır.
sığ tropikal sularda alg kümelerinin kavisli bir formasyon olan fosilleri Prekambriyen sırasında oluşan kayalar, 3.000 'den fazla milyon yıl bulunmuştur stromatolitler denilen teşkil geliyor. Bu erken atmosferi, karbondioksit ve bugün var oksijen karışımı zengin değişen bu organizmalar oynadığı önemli rolü göstermektedir.
Onlar yosun ya da bakterilerdir olup olmadığı hakkında önemli tartışmalar vardır. onlar Oksijenli fotosentezi gerçekleştirmek çünkü Alg ve 5 ila 10 kat bakteriler daha büyük bakıldığında, aynı zamanda hormogonios bakteriyel olmayan, filamentler gibi özel yapılara sahip ...
Bakterilerin hücre organizasyonu prokaryotik hücreler organel olduğu kabul edilmiştir.
beslenme ile ilgili olduklarını söylemek için photoautotrophs (isteğe bağlı karanlıkta heterotrofik olabilir) ve azot-ökaryotlar ve bakteriler oksijen azaldığında gibi farklı sabitleme.
dağıtımı ile ilgili olarak her yerde, yani tatlı su ve nemli toprakta ve özellikle jelatinli kitleler olarak bir bakışta görebilirsiniz, dünya çapında bulundu. Stromatolitler, yani kalsiyum karbonat oluşumları oluşabilir. ve olmak sık sık form likenlerin, bazı kırbaçlatıldı cyanelles oluşturan hücrelerin yaşam içinde symbiotically yaşayan olabileceğini yosun ficobiontes miyim.
Tarihsel, Aztekler gıda olarak tüketilen bu alg, anlam tecuitlatl atandı "gübre taş." Bu özel zaman ile ortadan kayboldu. Biyolog ve antropolog öncesi İspanyol zamanlarda Meksika nüfusu deniz yosunu ve tatlı su ile yapılan Tamales yedik savunuyorlar. Bu 1550 yılında o yerleşmiş Fransisken rahibi Bernardino de Sahagun tarafından doğrulamaktadır "açık mavi tecuitlatl bazı kek ve kavrulmuş ve yemiş olun."
Insanlık Petrol Fransız Enstitüsü 60 teknisyenleri Orta Afrika'da değerli yakıt aranan spirulina varlığını bilmek geldi. Hiçbir gösterge bu gücün her türlü hazır olduğu bir kurak, yoksul vardır. Ancak, Kanem yerlileri, bu geç 1962 yılında, Fransız ve Belçikalı ethnologists tarafından incelenmiştir, sağlıklı ve sağlam görünen doğal alg hasat ve ezelden beri tüketilen bulundu.
kabilesinin kadınları, hasır sepetler içinde spirulina toplanan sepet içinde kil, bir kavanoz içinde su tahliye bırakılmak, son ürün sos yapılmış bir pastadır güneşte kurumaya set sığır eti yağlı, kızarmış soğan, biber, yabani otlar ve inek dilini ekleyerek darı köfte eşlik amaçlanmaktadır.
Ayrıca bu alg Kenya, Etiyopya, Mısır, Zambiya ve Peru'da kullanılmaktadır. Meksika'da, 1967 yılından bu yana, ve eski Göl Texcoco kalır hektar başına alg 30 ton elde etmeyi başardığı su kaynaklarına yılında ekimi başladı. Çalışmalar onların sindirim ve kontrol herhangi bir hastalığa neden olmaz bilmek çorba ve pudingler spirulina ile yapılan yapılmıştır.
Bugün bile, Chad bir etnik grup, bazı acı göletler kaymağını hasat. Bu şekilde toplanan yeşil püresi, adı altında, daha sonra çerez şeklinde satılan kuru dışarı alınır "dihe." Böylece, normalde lapası veya topları hububat (darı) ve manyok eşlik sosların hazırlanmasında bir besin takviyesi ekler ..
Gerçekten de, zalimce, Sahara, hububat ve yumrular altındaki topraklarda protein ve vitamin, yetersiz beslenme ve çok dezavantaj taşıyan önemli ama eksik snack olduğu bilinmektedir.
ve 1940 yılında Çad keşfedilen 1946 özellikle bu yana, uyandırmak ve ucuz gıda kaynakları için arama endişe gelip eski uygulamalar ilgisini, bilim adamları bunların önemli avantajların yanı sıra, spirulina keşfettiler .
Bu alg buğday için% 8,% 7 pirinç ve patates% 2 ile karşılaştırıldığında,% 70 protein içerir. Kolayca selüloz eksikliğinden dolayı sindirilir, onun doymamış yağ asitleri damar hastalığı önlemede önemli bir faktör bilinmektedir. Kendi amino asit bileşimi, spirulina bir yapı yumurta sarısı benzer olduğuna işaret eder. Aynı zamanda% 24 karbonhidrat, ve pigmentler, mineraller ve vitaminler A, B1, B2, B6, C, E vitamini ve olağanüstü H. vardır
Bu proteinin doğal kaynakları (ağırlık itibariyle% 70) biridir.
Proteinlerin triptofan (antidepresan mükemmel) ve fenilalanin (dolgunluk hissi verir) ve en yüksek konsantrasyon vurgulayarak, neredeyse ideal oranlarda 23 amino asitten 21 (tüm esansiyel) sahip, biyolojik değeri yüksek ve eksiksiz.Lipidlerin düzeyinde, çoklu doymamış yağ asitleri (linoleik ve gama-linolenik linolenik asit) bakımından zengindir. karbonhidrat arasında glikoz metabolizmasını destekler ve diyabet olumlu bir etkiye sahiptir nadir doğal şeker (rhamnose) varlığı dikkat çekmektedir.
(Günde bir gram vitamini günlük ihtiyaçlarını kapsar gibi, sıkı bir vejetaryen diyet tamamlamak için ideal.) Vitaminler açısından da A olarak da, E ve H B12 zengin doğal kaynak olması için önemli olan mineraller ise, ancak, özellikle demir (beş kez karaciğer) zengin kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum, sodyum, mangan, selenyum, krom ve çinko, diğerleri arasında bulunmaktadır.
Aynı zamanda iyi klorofil, karoten, nükleik asitler ve müsilaj ile donatılmıştır. Hücreli yapısı (plazma zarı) selüloz yoksun, sindirim ve emilim sorunları olan kişilerde bile, özellikle protein düzeyi besinlerin hızlı asimilasyon kolaylaştırır. Bu depresyon, osteoporoz, damar sertliği, dolaşım ve dermatolojik sorunlar, diyabet, kabızlık, hepatit, kolesterol, obezite, tümör, kemoterapi, bağırsak florası bozukluğu, anemi, gebelik, iyileşme, beslenme, geriatri, tüketimi ve vejeteryan diyetleri için tavsiye edilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir