Sportif olta balıkçısı varmı ?
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2014 09:34
[QUOTE=Tamer Şehitoğlu]Ben de çok severim özellikle balık varsa at-çek yöntemiyle levrek yakalamak kadar heyecanlı bir iş yok bana göre.
Müsaadenizle balıkçılıkla ilgili bir de soru sormak istiyorum.
Bizim Mersin Silifke'de yazlığımız var oraya Göksu ırmağı dökülüyor biliyorsunuz.İşte oradaki delta ovasında küçüklü büyüklü bir sürü göl var.Hatta bir tanesi bizim yazlığa çok yakın.İşte o gölde felaket balık olduğunu tespit ettim.Çünkü gölün kıyısına gelince suyun yüzeyinde bayağı hareketlenme oluyor.Arada sırada atlayanlar da oluyor tahminimce onlar kefal.Fakat çok ürkekler dediğim gibi ben kıyıya gelince hemen kaçıyorlar.Göl fazla derin değil en derin yeri belki 1 metre.Ve göl yosun kaplı.Çok fazla yosun var.Ben bu gölde nasıl avlanabilirim?Hangi takımı kullanabilirim?
[/QUOTE]Aynı benzerlikte bir avlakta kefal avım şu şekilde, olta tasarımını kendim yaptım ,o bölgedeki kefalin ne yediğini bilmen lazım ben travla ile at çek yapıyorum.oltayı anlatayım sana doğru yemi bularak kullan yaptığın ava şaşıracaksın. Öncelikle ağırlık kullanmıyoruz kurşun yerine zargana topu bağlayacaksın, sonra köstek boyunca ince kıyılmış şarap mantarlarını dizeceksin ,bu mantarların hemen altlarına 5 6 cm misina sarkıtarak kanca bağlayacaksın,bu kancadanda 15 20 cm misina sarkıtıp tekrar 1 kanca ve en küçük kurşunlardan sıkıştıracaksın yani 2. kanca biraz daha dibe batacak. Spin kamışla kullanacaksanız top ile fırdöndü arasında 7 8 takım bağlayabilirsiniz. Oltayı attığınızda zarganba topunun şlap sesi kefallari meraklandıracak, daha sonra hafiften oltayı sallayıp sardığınızda ip gibi tek sıra şarap mantarları dizlicek.Bundan sonrası sıra sıra mantarların hareket edip balığın yakalanmasını beklemek. Takım mükemmel iş yapar ama amatörsen çok fazla karıştırırsın, ilk etapta her mantara tek kanca bağlayarak denemek daha uygun olur.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir