su değişimi
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2013 11:11
Merhaba arkadaşlar bu konuyla ilgili çok başlık var ama kendi akvaryum özelliklerine göre farklı olur diye açmak istedim.astro 2210 dış filtre ve iç filtre kullanıyorum akvaryumum henüz 1 haftadır balıklar var 100cm bombeli akvaryum içinde 3cm boylarında 23 tane ciklet var . florasanı bilmediğim için ilk 4 gün sürekli açık bıraktım florasının vantuzlarında ve camlarda baya bi yosun oluştu . ayrıca su da baya bi kokuyor. ve balıklara yemleme yaptığımda yemler 2 dk sonra aşağı iniyor dekordan da dolayı balıkların yiyemediği yemleri temizleyemiyorum( baya yem var dipte ) bu bi sorun oluşturur mu?amonyak olayından çok korkuyorum böyle sorunların olmaması için akvaryuma ne kadar zamanda bir ne kadar su değişimi yapmalıyım ? ayrıca yosunları bi bezle silmem doğru olur mu herkese iyi forumlar :)
balıklarım yukarı çıkıpp yemd e yemiyor ve özellikle sarı prensesler yemi ağzına alıp çıkarıyorlar neden olabilir ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2013 18:38
Yosunlari kendiniz salinim yapmayacak bir bezle ya da sungerle silebilirsiniz.. Baliklariniza uygun yosun tuketen canli alabilirsiniz yarari olur. Yosunlari temizleyin daha sonra yemleme ve aydinlatmayi azaltin faydasini bir sure sonra gorursunuz :)st0ned 2013-08-31 18:41:22
Baliklariniz yemi alip kusuyorlarsa yemi sevmemis olabilirler. Belkide kullandiginiz yemler baliklariniza uygun degildir ya da kalitesizdir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2013 19:27
Camlardaki yosunları hiç kullanılmamış bulaşık süngeri ile geyet iyi temizlersiniz. Balıklarınızın yiyemeyip dekor arasına kaçan yemler Nitrata sebep olur ve aslında akvaryumunuzdaki en önemli riski teşkil eder. 100 cm lik akvaryuma cikletin hangi türünü koyarsanız koyun fazla olacaktır. Dipteki yemler çekilmeli, cichlid ler yemi alıp tükürüyorsa en iyi ihtimalle yemi beğenmiyor demektir. En kötüsü de parazit ve buna bağlı malawi bloat dır.
Özetle; yemi azar azar verin, düzenli (mümkünse her hafta) dp çekimi ile dinlenmiş su takviyesini unutmayın, balıklarınıı yemlerken gözlemleyin... Alıp atanlarda beyaz jel gibi dışkı vara tedavi yüntemlerini araştırmaya başlayın...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir